STUDENTSKÁ RÁNA


První měsíc školy mne to bavilo. Vstávala jsem o něco dříve, upravovala se, dala jsem si práci s make-upem, který kupodivu zahrnoval i rudou rtěnku. Oblečení jsem si pečlivě vybírala den předem, protože mne bavilo se oblékat. Měla jsem na to spoustu času.
Teď je to jinak. Chodím spát před jednou ranní, vstávám "za pět sedm" a jen tak tak se stihnu učesat a nanést řasenku (zatím bez většího úrazu). Popadnu jeansy a onošené niky, a celkem často zjišťuji až ve škole, že na nich mám velkou skrnu od čokolády z brigády předešlého dne. Nestíhám, nestíhám, nestíhám. 
Sestavila jsem prostřednictvím oblíbeného Polyvore nezbytnosti ze šatníku do každého studentského rána. Když nestíháte, sáhnete po něčem, co je maximálně univerzální. Já jsem si v poslední době nejvíce oblíbila volné vintage levisky, které ohrnuji nad kotníky, a k nim tenisky. Mám vansky, které už jsou hodně zničené, a proto častěji volím Nike Air Pegasus v černé barvě, které jsem si přivezla z Valencie. Vybrala jsem si je místo Air Max, protože ty jsou ke mne příliš velké a na noze vypadají monstrózně (vzhledem k mé velikosti 37). Mám také v oblibě bílá trička, kterými teď nejsem příliš zásobena, a tak si v nejbližší době určitě nějaké pořídím. Levisky a boty kombinuji s celou řadou univerzálních svetrů, to když jsem opravdu líná něco vymýšlet. Možná to teď zní, že chodím ve vytahaných svetrech a volných kalhotech jako nějaká šmudla, ale myslím, že tahle kombinace se dá hodně dobře vymyslet a praktikovat v pracovních/školních dnech. 

Mimochodem, můj denní program?
6:30-7:00 Vstávám. Trvá mi pěkně dlouho, než vylezu z postele. Stíhám posnídat maximálně tak ranní čaj a pár piškotů. Vezmu na sebe oblečení, co je zrovna po ruce.
7:35-7:50 Cesta do školy. Autem. Snažím se zapamatovat si látku na zkoušení.
7:55-15:00 Je obvykle doba, kdy vysedávám ve škole. Nebaví mě to. Chodím na gymnázium, a to znamená, že se musíte z učebnic naučit každý řádek, ale ve výsledku neumíte nic. Tím chci říct, nejste zaměřeni na určitý obor, ve kterém byste se vzdělávali, ale chtějí po vás vědět vše z deseti různých oborů. Potlesk pro české školství.
15:00- 16:00 Spím. Lehnu si do postele a na hodinu vypnu. Při mém šestihodinovém, někdy i kratším spánku, mi prostě dojde energie a potřebuju na chvíli klid.
16:00- 20:00 Pomáhám rodičům v cukrárně. Není to tak zlé jak vypadá - vždy jen tři dny v týdnu. Ale v době, kdy se ostatní učí, já pomáhám.
21:00- 1:00 Učím se, kreslím, píšu, čtu, tvořím,.. To je čas, který mám sama pro sebe a často tak chodím spát opravdu pozdě. 
Takhle se to opakuje pět dní v týdnu. Plus všelijaké aktivity jako francouzština, němčina. Dá se na ten stereotyp zvyknout, často mi ale dochází energie a těším se na víkendy. Nebo na prázdniny, v lepším případě.


1 komentářů:

  1. parádní kolážka, odkud je ten kabát prosím? jinak s těma univerzálníma věcma máš pravdu! jsou nejjednodušší, nejpraktičnější a nejvíc chic! ;)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com