MOVEMBER

Listopad je už každoročně přezdíván Movember, je tedy měsícem, kdy si naši mužové nechávají narůst knír pro zvýšení povědomí o mužském zdraví. Já už Movember sleduji několik let na jejich oficiálních stránkách, ale nikdy jsem se nezaregistrovala - Movember není jen pro muže, i ženy se mohou registrovat, a jak můžeš podpořit MoSistas i Ty najdeš tady.  Jednou z nejznámějších českých MoSistas je Eva Samková (pamatujete, jak Eva na olympiádě jezdila s namalovaným knírkem v našich národních barvách?)
Až letos jsme do toho šli s mužem oba, muž si nechává narůst knír a já kníračím jako MoSista. Na instagram a facebook jsme vytvořili takovéto fotografie, abychom propagovali kníračení i v našich řadách, protože i přes to, že Česko má opravdu povedenou propagaci jak na oficiálních stránkách tak na facebooku, je tu stále málo mužů, kteří se o podporu zdraví zajímají.
Movember Foundation je světová organizace, která si dala za cíl změnit tvář mužského zdraví. Komunita získala více než 10.7 milard korun a v současné době financuje přes 800 celoročních programů v 21 zemích napomáhajících zachránit nebo vylepšit životy mužů postižených rakovinou prostaty a varlat. Tím, že si muž nechá narůst knír dává najevo, že mu zdraví svých není lhostejné. Přes čtyři miliony mužů z celého světa tak vytváří povědomí o problému rakoviny, díky kterému se každoročně vybere velké množství peněz. I Ty můžeš přispět.


Dokaž, že Ti mužské zdraví není lhostejné.
Hezké propagační video najdete tady - Každé MO se počítá.
Registrujte se tady, můžete podporovat po celý listopad.

2 komentářů:

  1. Já už Movember taky sleduju delší dobu, jen mi přijde, že se z toho poslední dobou stává jen taková "knír póza" :( Sice si všichni nechají narůst knír a všude vylepují fotky, ale že by se nechali vyšetřit (což je vlastně hlavním účelem) nebo aby alespoň přispěli peníze, to už u nikoho moc nevidím. Každý druhý se jen ohání tím, že "mám knír, protože je přece Movember", ale ani by neuměli říct, co to vlastně je...

    Každopádně tomu projektu ale moc fandím a tleskám těm, kteří to berou tak, jak se to brát má :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kateřino,
      nebudu nic nalhávat, o Movemberu jsem se před lety dozvěděla právě kvůli kampaním, které jednoduše vypadaly "hezky". Až letos jsme se do toho s mužem vložili, třeba dneska jsem si v Emě koupila kafe, díky kterému na Movember přispíváš (i když tam asi příliš velká částka nepůjde na oficiální konto, ale je to malé gesto, které jsem ráda udělala). Řekla jsem si, že mohu přispět spíš než peněžně (přece jen studentský plat, co si budeme povídat,no..), tak propagací právě tady na blogu, nebo na instagramu a pomoci tak rozšiřovat povědomí. Celková myšlenka se mi líbí, a tak ji sdílím s ostatními :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com