7 BOOKS YOU'RE GONNA GIVE SOMEONE FOR CHRISTMAS.

Knihomolské dárky. Králík si pro vás připravil pár knižních i neknižních tipů pro věčné knihomoly. A navíc jsme s Martinusem spojili síly a máme pro vás soutěž o poukázky na knížky! Dva z vás dostanou poukázku v hodnotě 500 korun na nákup vánočního čtiva.
Co pro výhru udělat?
1. Na Martinusu vybrat knížku nebo dvě a vložit odkaz z webu do komentářů.
2. Napsat, komu knížku chcete darovat a nebo si vybrat nějakou, kterou králík udělá radost vám.
3. A prozradit, v jaké podobě byste obdarovanému darovali čas (o poukázkách na #vicecasunacteni se dočtete v králíkových tipech).
Nezapomeňte také přiložit svůj email, ať vás králík s výhrou co nejdříve najde! Máte čas do sobotního večera.

Tipy na knížky


ŠKODA NEVAŘIT 2, Martin Škoda
Martina mám moc ráda. Jeho první kuchařka mě naučila vařit. A byla to taky úplně první, která se mi dostala do rukou. A před dvěma týdny jsme byly s Adi pozvané na křest jeho druhé kuchařky, odkud jsme odcházely s jejím čerstvým výtiskem. Obsahuje spoustu receptů, příběhů a fotek, které vás nutí v ní neustále listovat. Každopádně myslím, že kuchařky jsou krásné dárky - jakou jsem měla radost, když jsem minulý rok rozbalila dárek od Lukáše, a pod papírem se ukrývala kuchařka od Bju! Králíkův tip: Pokud víte, co má ten druhý rád, nebo co by se naopak rád vařit naučil, máte napůl vyhráno. Já letos také obdarovávám kuchařkou, sázím na jistotu!

OPRAVDOVÁ LÁSKA, Robert Fulghum
Myslím, že právě tady se přesvědčíte o tom, že láska má tisíc podob. Přistihnete se, že se při jejich čtení nejednou usmíváte. Na fotce je sice Opravdová láska (která se mi zdá býti nejhezčí), ale doporučuji i kteroukoliv jinou Fulghumovu knížku jako dárek.
Králíkův tip: Nevíte-li přesně, co má knihomol rád, Fulghumem potěšíte kohokoliv. Taťku, vaši drahou druhou polovičku, kamarády, kohokoliv. Věřte slovům králíkovým.

ALCHYMISTA, Paulo Coelho
Alchymistu jsem ještě nečetla, soudě dle jeho věhlasnosti a obou předchozích knížek které jsem přečetla, 11 minut a Veronika se rozhodla zemřít, věřím že i Alchymista bude skvělý.
Králíkův tip: Společně s oběma knížkami ho mám v tripletu, který může být skvělým vánočním dárkem, můžete ho ale samozřejmě koupit i samostatně. 

NESNESITELNÁ LEHKOST BYTÍ, Milan Kundera
Nejednou jsem povídala, že Kunderovy knihy ukrývají velká moudra. Jestli jste od něj nepřečetli ještě ani řádek, začněte s tím teď. A rovnou pořiďte jednu knížku i pro někoho, komu by udělala radost. Nesnesitelná lehkost bytí mě dokonce i rozplakala a autor v ní ukazuje, jak skvěle umí vylíčit vzestupy a pády vztahu dvou mladých lidí. Králíkův tip: Stejně tak jako Fulghum, i Kundera je pro každého. Kdo se jednou začte nedokáže přestat, dokud nepřečte všechny Kunderovy knihy. 

LITERÁRNÍ SPOLEK LAURY SNĚŽNÉ, Pasi Ilmari Jääskeläinen
Brzy si u králíka přečtete článek, ve kterém píšu: "Seveřané jsou úchvatní. Nejen kvůli svým nečitelným jménům a šíleným jazykům, pro jejichž naučení není život dostatečně dlouhý, ale i pro svůj smysl pro psaní temných detektivek a teď - poté, co se mi do rukou dostala Jääskeläinenova knížka s krásnou paperbackovou obálkou - a teď jsou snad úchvatní ještě o něco víc." Vážení a milí, jestli vámi obdarovávaného knihomola baví Murakami a Márquez, ale už nevíte, které že knížky od Murakamiho se mu na poličce kupí, sáhněte po Literárním spolku Laury Sněžné! Králíkův tip: Pro všechny, kteří mají rádi tak trochu podivné knížky, od kterých se nelze odtrhnout.

A PROTO SKÁČU, Naoki Higašida
I o té vám brzy napíšu. Knížka je tvořena otázkami a odpověďmi na ně. Přibližuje nám Naokiho svět, který je sice náš, ale Naoki ho nedokáže vnímat tak jako my. Naoki trpí zvláštní formou autismu, který mu znemožňuje komunikaci s okolním světě, a tak se za pomoci maminky a paní učitelky naučil komunikovat prostřednictvím abecední tabulky, díky které je pro Naokiho komunikace mnohem jednodušší a díky které třeba právě můžeme číst A proto skáču. Krátké otázky a odpovědi v pár větách, které vám mnohdy vezmou dech. Já se nemohla odtrhnout, až jsem ji přečetla na posezení. Králíkův tip: I pro líné (ne)čtenáře!

P.S., Aňa Geislerová.
Byla sice hitem Vánoc už minulých, nicméně zmínit ji mezi tipy pro knihomoly je třeba. Vážně, Anina knížka je přesně jedna z těch, co jsou dotažené do posledního detailu, od krátkých čtivých textů po ilustrace Aniny sestry Lely, které knížku povyšují na něco opravdu krásného, co nemůže chybět na knihomolově poličce. Navíc si budete přát, abyste Aniny příběhy prožili sami a její slova sami napsali! Králíkův tip: Pro každého, kdo má rád krásné milé věci. (A Aňu.)



Pár dalších tipů pro věčné knihomoly


Knihotaška je skvělá. Tedy, to co říká, to je skvělé. Vlastně to tak nějak vystihuje každého knihomola. Nedovedu si představit, jak těžký by byl život bez knih! Už jen proto, že má knihotaška bývá už sama o sobě hodně, hodně těžká! Králíkův tip: K nákupu nad 1399 vám ji Martinusáci k vaší objednávce rovnou přibalí!

Více času na čtení. Tak jako každý rok, i letos Martinus ke každé objednávce naděluje poukázky na více času na čtení.. Komu byste je dali vy? Já za svou maminku vyžehlím všechny košile a zároveň budu doufat, že si můj Lukáš konečně něco přečte a daruji mu na to dvě hodiny na čtení výměnou za teplou večeři a hotové fotky. ♡ Králíkův tip: Darujte knížku a v ní místo záložky i více času na čtení! Je to milá malá věc.

Vánoční ponožky, abyste zůstali v teple. Tyhle vtipné vánoční hodlám mít nejen při čtení knížek, ale i u Štědrovečerní večeře! Králíkův tip: Ty vánoční seženete na oficiální stránce Happy Socks a dárkové sady nabízí i Freshlabels.

Kusmi Tea čaje jsou mé nejoblíbenější čaje vůbec. Doporučuji detox a zelený s růžemi, to jsou moji favoriti! Navíc vypadají vážně hezky a jsou univerzálním dárkem opravdu pro každého. Králíkův tip: U nás je nabízí Potten&Pannen a nedávno se otevřela nová prodejna na Chodově (doporučuji navštívit!)


in collaboration with martinus.cz

23 komentářů:

  1. Výběr to nebyl jednoduchý, ale nakonec jsem si vybrala P.S. od Ani, po kterém toužím už dlouho http://www.martinus.cz/?uItem=218338 a dále pak http://www.martinus.cz/?uItem=257386 , protože doufám, že to bude něco podobného jako Dívka ve vlaku, kterou miluju!
    Knihy bych si přála pro sebe, ale pak je samozřejmě zapůjčím i kamarádkám nebo babičce. Té bych zároveň darovala #vícečasunačtení tím, že ji vypomůžu na zahradě nebo s vařením.
    katkaafilip@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych se konečně chtěla zachumlat ke krbu s Murakamim ( http://www.martinus.cz/?uItem=203479 ) a své mamince bych dopřála ty dvě hoďky klidu s Alchymistou ( http://www.martinus.cz/?uItem=249007 ) a teplým čajem, zatímco bych jí uklidila a uvařila něco dobrého na zub.

    Ať se Ti daří, Niki a najdeš mě tady - klarracervena@icloud.com :))

    OdpovědětVymazat
  3. Kunderovu Nesnesitelnou lehkost miluju, snad nejlepší věc co jsem kdy četla, měla jsem z ní podobné pocity... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, tak já bych vybrala tuto pro manžela http://www.martinus.cz/?uItem=257386 a tuto pro sebe http://www.martinus.cz/?uItem=228428 už dlouho si ji chci přečíst :) A manžel tento druh knih má rád, tak by mu to určitě udělalo radost :) A na kartičku bych mu napsala, že za něj týden budu odvádět Olivera (našeho syna) do školky :)))
    Šárka
    sabera@hotmail.cz
    hezký den!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Pekny vecer, tak velkou radost by mi udelala kucharka Bjukitchen https://m.martinus.cz/detail/220383/ a pro meho manzela bych vybrala komiks,ale jeste bych musela pozjistovat,jaky si to presne preje a zaroven bych mu tim darovala vicecasunacteni a vzala bych nase dve deti z dohledu domova,aby si alespon ty dve hodiny mohl cist:-)
    Katerina.Alexova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj :) Jelikož už dozrávám do věku, kdy bych měla být schopná něco uvařit, ráda bych se něco přiučila díky této kuchařce http://www.martinus.cz/?uItem=248076 protože recepty visící na internetu vypadají opravdu lákavě. :) no a jako druhou knížku jsem si vybrala jednu z tvých návrhů ;) http://www.martinus.cz/?uItem=199879 zaujala mě knížka od Kundery, kterou bych nejspíš věnovala mamince nebo babičce pod stromeček. A komu bych věnovala čas na čtení? Mamince.. a já bych mezitím vygruntovala dům.

    Měj se krásně,
    xludvickova@gymuo.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Niky,
    první knihu bych věnovala mamče, protože jestli je někdo milovníkem knih, pak je to právě ona. ♥ A aby mohla nerušeně číst, týden bych za ní venčila našeho pesana! Můj výběr: http://www.martinus.cz/?uItem=207811

    Druhou knihu bych "věnovala" sobě, protože moje letošní předsevzetí bylo - VÍCE ČÍST A USÍNAT S KNIHOU. Zatím se mi to daří a ráda bych v tom do budoucna pokračovala. :) Knih bych si přála nespočetně (asi to sama znáš), ale jelikož jsem dočetla knihu od P. Hartla a líbil se mi jeho styl psaní, vybrala bych si tuto: http://www.martinus.cz/?uItem=246882.

    Měj krásný předvánoční čas - málo stresu, spoustu radosti a úsměvů. :)
    Lucka hrabakovalucka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Alchymista je výborný i PS, obě jsem četl a určitě se k nim zase vrátím! :)

    OdpovědětVymazat
  9. knižky, ktoré sú spomenuté v článku znejú naozaj úžasne!

    knihy sú krásnym darčekom, ktorým človek môže potešiť kohokoľvek, ak trafí tú správnu... ja osobne si netrúfam nejakú vyberať pre iných, ak tak úplne netuším, o čom je a či sa bude páčiť... preto by môj výber z martinusu bol asi pre mňa a to knižka, ktorá by pomohla môjmu štúdiu odevného dizajnu - http://www.martinus.cz/?uItem=88826 :).

    čo sa týka darovania knihy, určite by som niečo podarovala mamke, čo sa vlastne aj tieto Vianoce plánujem! A za čas, ktorý by som jej darovala, by som niečo skvelé ukuchtila a napiekla! a tak by sme to spolu všetko zjedli! :).

    ešte môj mail : kejmy.tatranska (zavináč) gmail (bodka) com.
    prajem krásne strávené sviatky a veľa-veľa lásky a úžasných chvíľ počas Vianoc! ^^.

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  10. Vybrala jsem tuto knizku pro mamku :) https://m.martinus.cz/hladat/Chanel/#/detail/258140/
    Chanel zboznuje takze by si urcite rada precetla :)
    A misto ni bych pohlídala sveho o 20let mladsiho brasku a uvarila meco dobreho :)
    oda013cz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Urcite tuto a pro segru :) https://m.martinus.cz/#/detail/248295/
    Misto ni bych sla do skoly na prednasku a udelala ji zapisky :D
    blackorange92@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Knizku https://m.martinus.cz/kategoria/1821/deti-a-mladez/knihy/#/detail/250384/ pro syna pritelkyne a tu bych mu cetl ja aby si zatim ona mohla odpocinout :)
    vyletel.ivan@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ja bych brala https://m.martinus.cz/detail/218338/? a to ciste sobecky pro sebe :)
    25id@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Super tipy, nečetla jsem ani jednu, ale už delší dobu mě láká knížka od Aňi :). A já bych si moc ráda přečetla Okamžiky štěstí (http://www.martinus.cz/?uItem=246882) a právě P.S. od Ani, protože jsem se k této knize bohužel ještě nedostala (http://www.martinus.cz/?uItem=218338) :)). A poukázku bych věnovala asi mamce, protože příprava všeho okolo Vánoc zabere spoustu času, takže bych za ni uklidila a umyla nádobí a alespon pomohla s přípravou večeře :)
    therainbower@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. 40 dní pěšky do Jeruzaléma (http://www.martinus.cz/?uItem=217804) bych chtěla pro mýho chlapce. Při každý druhý brněnské noční akci se potkali u hladovýho okna a pak spolu pojídali kebab ve 4 ráno. Bylo by fajn, kdyby s nim Ríša mohl příště probrat víc, než kolik toho během večera vypili a jak super jsou jejich holky :D
    Navíc chci na vlastní kůži prožívat scénky ze Sexu ve městě. Ty, na kterých Carrie a Pan Božský/Aiden/Burger čtou v posteli (místo toho, aby projížděli Pinterest nebo Instagram).

    Ulici záhadných tajemství (http://www.martinus.cz/?uItem=225382) bych chtěla sobecky pro sebe. Protože jen málo mužů na světě miluju tak jako Johna Irvinga.

    Více času na čtení bych věnovala opět chlapci. Pro jednou bych za něj ručně vyprala jeho košile. Tím bych mu ušetřila cca 3 hodiny :D

    dana.franova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Pro přítelkyni bych chtěl Jedničky a nuly (http://www.martinus.cz/?uItem=252360), protože je to jediná knížka ze seznamu jejich literárních přání, kterou jsem si zapamatoval. Kromě toho bych ji věnoval víc času na čtení tak, že bych ji pro jednou uvařil. Asi míchaný vajíčka s rohlíkem.

    Já bych si vybral cokoliv od Fulghuma, klidně http://www.martinus.cz/?uItem=229779, protože chci zkompletizovat sbírku jeho děl.


    richardhajek10@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Pro mou dceru :) https://m.martinus.cz/detail/229258/ urcite by si to moc užila :) Čas na čteni bych ji venoval po dobu co bych za ní upekla neco dobreho :)
    sabakova.lenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Bohuzel nevim jakou knižku konkretne,to bychom se pak poradili ale vim ze by byla urcena pro dědu..a misto nej bychom se mu zatim co on by četl postarali o zahrádku :)
    armyprodej1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Ahooj!:-) Ráda bych darovala tuhle knížku své mamince: www.martinus.cz/?uItem=218338 , právě proto že jak si napsala, má ráda krásné a milé věci. Na rozdíl od toho nesnáší luxování, takže bych to občas mohla udělat za ní a darovat jí tím čas na čtení.
    ruzickovarozalie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. A já bych si přála pro sebe tuhle: http://www.martinus.cz/?uItem=254182 <3
    A Více času na čtení bych si taky sobecky nechala nadělit sobě, protože pořád myslím na ostatní, tak je možná o Vánocích čas trošku myslet i na sebe. (Protože pro ostatní už mám všechno a ještě víc! :))
    siberia06@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Obě knížky bych nejspíš darovala ségrám <3
    První by byla http://www.martinus.cz/?uItem=171667 (Osho), protože nám oběma se líbí tento typ knih, vždy se dozvíme něco nového a zajímavého. A pak máme dlouho o čem přemýšlet a diskutovat. Druhá knížka by byla taková oddechovka a to http://www.martinus.cz/?uItem=258359 (Fantastic Beasts and Where to Find Them), ségře by se určitě líbila a já bych si jí potom hnedka vypůjčila.
    Darovala bych jim hezké dvě hodiny času na čtení a zatím bych za ně třeba doma uklidila a napekla cukroví.
    klarka.liskova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Králík ukočuje soutěž!!

    Vylosovány byly komentáře s číslem 2 (klarracervena@icloud.com) a 16 (richardhajek10@seznam.cz). Číslovány byly všechny komentáře kromě jednoho smazaného, který můžete sami vidět, králík totiž započítal i ty, kde nebyl uvedený email.

    Děkuji všem za účast, jste skvělí! Jdu kontaktovat vítěze a vy ostatní nesmutněte, králík si s vámi zas o něco zasoutěží!

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com