steam & go.


Nemám ráda, když se oblečení krčí a muchlá a když něco, co zrovna vytáhnu ze skříně - v domění,  že jde o kousek oblečení, které jsem si dva dny nazpět při velkém žehlení vyžehlila - se stačí pomačkat dříve, než v tom daném kousku stačím vyjít ven z bytu. Nejsem žádná velká bydlenka, na přehnané čištění, uklízení a zrovna tak přehnané starání se o domácnost mě neužije (protože jsme sakra v jedenadvacátém století a kromě starání se o domácnost máme řadu jiných mnohem zajímavějších aktivit!) Ale jakmile jde o pomačkané košile a šaty, probouzí se mé přehnaně puntíčkářské já, které nesnese jakékoliv vady na kráse kousku, který mám na sobě. 

Na instagramu jsem zmiňovala, že se společně s dalšími fotografy a tvůrci starám o to, aby byl český instagram Philips zásoben hezkými fotkami. A možná jste si všimli a už dávno tenhle instagram sledujete. Philips mi před pár týdny věnoval na testování a focení docela nový přírůstek do nabídky spotřebičů, tedy přenosný Steam & Go. Ruční napařovač, který usnadní každodenní chystání se každé(ho) z nás. 



Největší výhodu vidím v rychlém použití steameru - používám ho snad každý druhý den před odchodem z bytu, kdy ze skříně vytáhnu oblíbený kousek oblečení a zjistím, že je nepěkně pomačkaný. Od doby co se můj šatník z naprosté většiny skládá ze lněných a jiných kousků z přírodních tkanin, které krom toho že jsou pohodlné jsou bohužel i věčně pomačkané, se zkrátka bez žehličky neobejdu. A steamer vždy před oblékáním zachrání to, co žehlička nedokázala, nebo co jsem špatným skládáním věcí sama způsobila. 

Komu z nás se někdy nestalo, že by si chtěl obléknout zrovinka ty jedny pěkné šaty, na které je zrovna dnes tak krásné počasí, ale jsou celé pomačkané a nám už nezbývá čas je znovu přežehlit? Steamer je hned připraven k použití, voilá! Večer v oblíbených šatech zachráněn. Já sama navíc nevlastním pračku a oblečení si vozím prát domů k rodičům. Napařovač pak používám k přežehlení kousků, které se po převozu v kufru stačily pomačkat. Zvládne narovnat i docela nepěkně pomačkané kousky jako jsou například mé oblíbené pruhované šaty z viskózy (které podezírám z toho, že se mačkají, jen co se na ně podívám!) nebo dlouhé lněné šaty, které si snad den co den zvládnu nepěkně pomačkat. S kdejakým záhybem si bezpečně poradí na kousku kterékoliv látky.

Je také jednoduchý na ovládání, napařovač rychle zprovozníte, přežehlíte daný kousek oblečení a máte hotovo. Je to skvělá vychytávka pro lenochy a pro ty, co věčně žijí v kufru a neustále někde cestují a oblečení převážejí. Ne vždy je totiž nutné hned vše znovu žehlit velkou žehličkou, nebo ji dokonce tahat někam na cesty. Steamer má na rukojeti nádobku kterou naplníte vodou, zapojíte do elektřiny, během chvilky je nahřátý a můžete napařovat. J e d n o d u š e   r a z   d v a. 

Výhodu vidím zároveň v tom, že je dokonale skladný. Steamer je tak malý, že ho v klidu sbalíte i do kufru, až se vydáte někam na dovolenou. Neříkám že v maličkém příručním zavazadlu je na něj místo (jsem přece žena a moc dobře vím, že se na pár málo dní jen tak tak dokážu sbalit do příručáku!), ale do odbaveného zavazadla se se spoustou dalších věcí vejde raz dva. A taky do každé malé domácnosti, třeba takové, jaká je ta moje! Pořád myslím na to, že se jednoho dne budu zas stěhovat o dům dál, a tak se snažím nezahltit svůj byt velkými zbytečnostmi. A steamer je taková maličká vychytávka která se vejde do každé skříně, aniž by zabírala hromadu místa. Navíc nepotřebujete žehlicí prkno - napařovat lze oblečení ve vertikální i horizontální poloze. 

Inu, mám ještě pokračovat s důvody, proč je tenhle napařovač ve vašem životě nezbytností?

stačí naplnit nádobku vodou, minutku počkat a steamer je připraven k použití

baví mě i design spotřebiče, nejde o nějakou nevkusnou věc, ale o pěknou designovku

návod na zkrocení neposedných košilí!






článek vznikl ve spolupráci s Philips


1 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com