WE'LL ALWAYS HAVE THESE CHEER-UP-SATURDAYS.

Mám dnes jednu z těch nemilých / otravných / zbytečných nálad, kdy nemůžu vystát lidi, nemůžu vystát s lidmi mluvit. Jsem naštvaná. A jsem naštvaná i proto, že jsem naštvaná. Mám chuť zachumlat se do vlněného svetru (ach, o tom až později!), zalézt do bílých peřin a po celý den nevylézt (nebo alespoň do té doby, než dočtu knížku).
Býti ženou je těžká role. Jak by řekla Mag, doslova a do písmene, býti rodu ženského, toť vskutku náročná disciplína! Se všemi těmi změnami nálad. Tak třeba včera jsem měla jeden z těch dnů, kdy se usmíváte na všechny a na všechno okolo, nejen na psy (což dělám vlastně kdykoliv nějakého vidím, rozněžňuji se a můj kluk z toho má obvykle obavy, že jednoho dne nějakého přivedu i domů), ale i na děti (ó můj bože, i na děti!), pouštíte se do rozhovoru s lidmi, co sedí na lavičce v parku vedle vás a krmí holuby a milerádi pouštíte paní v přeplněné tramvaji si sednout, abyste se sami mačkali v odpolední špičce v uličce plné lidí cestujících z práce.
Ale dnes? Co dělat? Mám jasno. Obléknu levisky a volnou košili. Beru tašku do ruky a vyrážím na trhy pro zeleninu, ze které rovnou uvařím. Navštívím Botanickou. Možná se cestou stavím v papírnictví pro nějakou věc, kterou sice nepotřebuji, ale tuze chci. Zajdu na makovou zmrzlinu a projdu se po Výtoni, možná upeču koláč a večer se ponořím do horké vany a nevylezu, dokud nebudu mít na prstech varhánky (pamatujete si na vaše malé já a varhánky na prstech a modré rty, když jste se dlouho koupali a nechtěli z vody?) a pak se začtu do Kunderovy knížky. 
Áno! Sobota. Sobota, aneb den, kdy si můžeme zlepšit náladu naprostými maličkostmi a banálnostmi, které nás donutí se smát.

P.S.: Minutu ticha pro můj ztracený svetr. Měla jsem ho na sobě třikrát, polila ho kafem a vyprala. Vyprala vlněný svetr. Přemýšlím, jestli můj život má ještě smysl a jestli se někdy vůbec mám pouštět do praní a dalších domácích prací, ve kterých jsem jak slon v porcelánu.
P.P.S.: Ano vážení. Býti ženou je vskutku náročná disciplína.







my new beloved sneakers - Adidas / Freshlabels
and my lost grey wool sweater - H&M
watch - Komono / Freshlabels
checked pants - Mango
backpack - Zara

2 komentářů:

  1. Moc ti to ale sluší, tak úsměv O:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mívám tyhle nálady a užít si den tak, jak popisuješ, je ten nejlepší lék. Prostě si vychutnat trochu času jen sama pro sebe. :) A tvého svetru mi je moc líto, vím jaké to je o nějaký milovaný přijít. :( :D

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com