ABOUT BIG PREPARATIONS.

Horka - taková ta, co vás donutí lapat po dechu a naklánět se z oken tramvají pro trochu vzduchu a ta stejná, co vás přiměje myslet na vaše já slunící se někde blízko u vody, skákající šipku do průzračné vodní hladiny,... - tahle horka si vyžadují náležitou přípravu, než se vypravíte z domu. Má příprava spočívá v batůžku s vychlazenou vodou s citronem a mátou, slunečními brýlemi, parfémem a spoustou malých nezbytností. Oné přípravě předchází asi půlhodinková předehra v podobě zkoušení a vybírání nejlehčího / nejnepřiléhavějšího / nejpříjemnějšího / nejprodyšnějšího oblečení, scénář skládající se ze samých nadávek a povzdechů a myšlenek na to, že opravdu, ale opravdu nemám co na sebe. Neříkám, že králík neholduje vedrům, horkám a pařákům. On si v nich libuje. Vlastně nechce, aby tahle horka zas pominula. Léto je tak nestálé! Jen co si myslíte, že už ho držíte, užíváte plnými doušky a vychutnáváte do posledního slunečního paprsku, začnou jezdit kombajny a ubývat dny v kalendáři, dny se začnou zkracovat a noci ochlazovat. A králík by přece rád každé ráno zápasil v boji jeden na jednoho se svou skříní, výměnou za to, že se celý den bude koupat ve slunečních paprscích, jíst tátovo makovou zmrzlinu a pít zázvorovou limonádu, jezdit vydýchanou tramvají a naklánět se z okna, i když se to nesmí, a hledat kousek stínu pod větvemi stromů.. 

P.S.: Dnešní počasí beru jako vzpouru proti králíkovi milujícímu léto.
P.P.S.: Kéž by se dalo léto zavřít do termosky, konzervy nebo zavařovačky a dávkovat v zimních měsících zrovna tak jako marmeláda nebo med!


Hot days - I mean these days when you gasp for a bit of air, shoving your head from the tram windows and these days when the only thing you can think about is yourself, sitting by the sea or pool, jumping into fresh water... - these hot days call for big preparations to get ready to go out. My preparation lies in a bottle of water with lemons and mint, cool sunglasses, parfum and necessities packed in my backpack. Hovewer, the thing is in preparations which come before, I mean - standing for about thirty minutes in front of my my closet, trying hard to find the most airy / non-sticking / comfortable / air-permeable pieces of clothes and match them together. Don't think I don't like summer. I love it, unconditionally, from head to toes. Summer's too short! Just in the moment you think you enjoy it in every sip, tasting the feeling of swimming in pool and sunbathing in sunbeams, there comes the end of it, days get shorter and nights get colder. But I wish I could struggle with my morning preparations daily and make them my all year morning routine! It's worth it when you know that you can eat dad's homemade poppy ice cream and drink ginger lemonade all day long.









shirt, dress - H&M
sneakers - Adidas / Freshlabels
watch - Komono x René Magritte / Freshlabels
backpack - Odivi / Locallabels


4 komentářů:

  1. - tohle je TAk, TAk ultrasuperboziskvely ♥

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak dokonalé! Zbožňujem ťa králiku♥

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná!)) Léto bych si taky nejraději dávkovala, třeba v zimě a úplně nejlépe ve zkouškovém :D

    OdpovědětVymazat
  4. krasne fotky :) ja leto miluju, ale takove to, kdy se da venku normalne existovat a dychat a kdy ze me neteče sotva vyjdu ven .. a zrovna tohle leto, kdy jsem docela casto tady a ne v zahranici, to teplo moc neni, jeden den je vedro, druhy den to vypada spise na konec zari .. :/ ale tak snad si jeste uzijeme nejake normalni hezke, teple dny :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com