OUR BERLIN APARTMENT.

Už když jsme se s Lukášem rozhodli, že pojedeme do Berlína, rozhodli jsme také o tom, že budeme nocovat přes Airbnb. Že s radostí upřednostníme cizí byt před hotelovým pokojem. Vždyť přece to, že si můžete vybrat z velké spousty domů, bytů, pokojů a pokojíčků je tak skvělé! My jsme rovnou koukali po pouhém samostatném pokoji - celý byt bychom si za jednu noc neužili a nevyužili - a tak jsme zvolili pokojík v centru Kreuzbergu, a to hned na Kottbusser Damm. Co si budeme povídat, Kreuzberg je asi ta nejkrásnější část Berlína - my měli pořád touhu tuhle část srovnávat s naší Letnou - ale také se dost ulici od ulice liší. Jedna krásně upravená, samé pěkné balkónky, obchůdky, antikvariáty, kavárničky, stačí přejít o pár bloků dál a ocitnete se v džungli posprejovaných zdí, odpadků, kebabáren a obchodů lákajících ke koupi burek a hidžábů.
Bydlení jsme zařizovali pár dní před odjezdem, podařilo se nám ale najít útulňoučký pokojík se spoustou sběratelských kousků, řádkou knih a milými hostiteli. I tak jsme přišli po prochozeném dni, rozestlali postel, padli do peřin a spali. Objevování je totiž někdy celkem dřina, obzvlášť, máte-li na ně pouhých osmačtyřicet hodin!

P.S.: Víc jak tři stránky Kundery jsem přečíst nestačila..
P.P.S.: Brzy, brzičko, králíkův průvodce Berlínem!


When me and Lukas decided to go to Berlin, we also decided about using Airbnb. Just think about the huge amount of houses, apartments, rooms and little tiny rooms, (houseboats, lofts, boats, whatever) - that's so cool! Rather than hotel room, we'd share somebody's apartment. And just from the first time we had been thinking only about one room to stay in, so we did - well, we thought that tiny bedroom would fit us well, we slept over only for one night (such a short time in Berlin!) And this amazing apartment in the heart of Kreuzberg was definitely the best choice. Okay, let's face it - Kreuzberg IS the most beautiful part of Berlin, but also depends on where you stay for the night. I mean, there's a big difference between streets of Kreuzberg - one seems to be pretty, thanks to the nice cafés and bistros, beautiful balcony with flowers at every corner, shops, the other street's full of graffiti, kebabs, rubbish and also shops which offer burquas and hijabs to the customers. 
We booked the apartment just few days before our arrival, nevertheless we found cozy room with many collector stuff, lots of books and very kind hosts. However, came after a long day, fell down to the beddings, slept all night. Well, exploring the city is very hard work sometimes!








2 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com