UMPRUM VE VELETRŽNÍM


Mám prázdniny, a co líp, mám prázdniny v Praze. Čas na návštěvu míst, která jsou po celý rok opomínána, protože "mám málo času a musíme stihnout ještě tohle" a "tam půjdeme někdy jindy". A tak jsme objevili překrásné místo na Vyšehradě, které je ještě víc než ve dne krásnější v noci. A já si zašla do galerie. Do té největší, nejhonosnější - do Veletržního paláce. Má nejoblíbenější v Praze.
Samozřejmě jsem chytla zrovna obrovský zástup důchodců, ale ty jsem naštěstí setřásla hned ve chvíli, kdy jsem namísto k obrazům Jakuba Schikanedera a Alfonse Muchy zamířila na výstavu ku 130. výročí UMPRUMUff. Tam jsem byla úplně sama.
To že mě fascinuje vše okolo téhle školy a lidí, kteří tam studují, s tím se netajím. Naopak, už jsem o tom určitě psala. A tak jsem poctivě vše nafotila, i když už jsem spoustu prací viděla. Třeba takové modely, které na plastové figuríně vůbec nebyly lichotivé tak, jako na modelce na Designblok Fashion Stage. Naopak klobouky, které vytvořila Sofya Samareva, jsem ráda viděla zas. A to křeslo! Křeslo, o kterém sním už od Designbloku. Zkrátka krásy.
Ju, na výstavu si můžete zajít do 15. března, na facebook koukněte sem!




Sofya Samareva



Lenka Vacková




Anna Leschinger



Karolína Liberová



















3 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com