PECHA KUCHA NIGHT VOL.11

Plzeňská Pecha Kucha. Často se setkávám s nechápavými pohledy, když ta dvě slova slyší lidé, kterým chci říct jaké to bylo. On je to totiž ve světě poměrně dost rozšířený pojem a taková setkání se pořádají často. Ale Češi jako kdyby ke všem takovým akcím byli slepí, až v poslední době se Pecha a podobná setkávání dostávají do povědomí. Takže (abych přece jen vysvětlila, co to PechaKucha je), jde o setkávání s inspirativními lidmi, a to ve formátu 20x20 (dvacet sekund na každý slide prezentace). Inspirativní lidé ze všech různých tvůrčích okruhů - architekti, malíři a sochaři, mladí absolventi uměleckých škol, designéři, ale také sportovci, cestovatelé, nebo pořadatelé všelijakých projektů, o kterých by se mělo vědět. Já jsem navštívila jen poslední dvě akce, ta předešlá probíhala v areálu bývalého OBI a už jen díky interiéru to stálo za to. Vystupovali zde například Kurt van der Basch, významný ilustrátor a storyboarder, nebo Monika Drápalová, má oblíbená módní návrhářka, kterou jsem měla možnost vidět i na Designbloku. I jedenáctá Pecha měla co (nebo spíš koho) nabídnout.

Pecha Kucha objevuje nové prostory. Už dávno nevyužívané (bývalé kino Hvězda, bývalé OBI), nebo právě takové - Divadlo Josefa Kajetána v Plzni. Také proto byla jedenáctá Pecha gala, příchozí museli dodržovat určitý dress code, jaký si jen takové divadlo žádá.



Anna Kuchařová, světově úspěšná slacklinerka. Věnuje se především highline, disciplíně, kdy je lajna natažena nejméně deset metrů nad zemí. Vysvětluje, proč ji slackline tak obohacuje.

Stanislav Martinec, zakladatel značky Koma vyrábějící modulární stavby a autor českého pavilonu pro Expo 2015 v Miláně. Ještě o něco víc přispěl k mé fascinaci moderní architekturou.

Michaela Mertlová je absolventkou atelieru skla na pražské UMPRUM a laureátkou Ceny Stanislava Libenského za svou práci Munchies. Objevila se i na nedávném Prague Design Weeku.


Ludvík Grym, projektant obnovy Loosova interiéru v Bendově ulici v Plzni.

Míra Valeš, zakladatel gay friendly party Pioneer. Mimo to založil i internetový online magazín The Cake mapující městský životní styl.

Anna Leschinger je absolventkou pražské UMPRUM, atelieru textilu. Vytvořila plášť s názvem Given Coat tvarovatelný hned několika způsoby. Mohli jste ho vidět například na Designbloku.

František Skála, sochař, malíř, ilustrátor dětských knížek a nositel Ceny Jindřicha Chalupeckého.




4 komentářů:

  1. Veľmi pekný článok, určite by som sa na niečo také chcela pozrieť aj ja, vyzerá to zaujímavo. :)
    http://liviaurban.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě se podívej na stránky http://pechakucha.sk, najdi si nejbližší město a vyraž! :)

      Vymazat
  2. boží! dlouho tě sleduju i na insta a fakt se mi začíná hodně tvůj blog líbit!! přesně můj styl, jsi taková malá inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám z toho radost. Ráda inspiruji. Možná proto není mé psaní jen o módě, ale snažím se lidi inspirovat k oběvování nových akcí nebo míst.. :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com