fresh beauty.


Objevovat nové kosmetické značky mne ohromně baví. Zkoušet a testovat, poznávat nové vůně a vychytávky. A jde-li o fair & sustainable značky, platí to dvojnásob. Takových značek je u nás k dostání více a více a pomalu, ale jistě si probíjejí cestu na lokální scénu. Věděli jste, že takové kosmetické značky najdete i na Freshlabels? (Tak teď už to víte. Prosím pěkně. Není zač.)
Chcete-li objevit něco nového, tak jste tu správně. Chci vám totiž ukázat čtyři skincare značky, které jen tak někde nenajdete, ale na Freshlabels k dostání jsou. Od těchto značek jsem vyzkoušela celkem pět produktů a zahrála si na pokusného (ale stylového a bílého) králíka, pečlivě testovala a zkoumala. Objevíme tak spolu třeba minimalistickou dánskou značku Meraki, krásnou Austin Austin skincare, Neighbourhood Botanicals nebo Plant Apothecary. Pohodlně se usaďte, popadněte třeba čaj a doporučuji dělat si poznámky protože – nechci vzbuzovat paniku, ale – třeba takové Vánoce už se blíží.




Minimalistické zevnitř i vně, Skandinávií inspirované produkty Meraki jsou pravým úkazem toho, že Seveřané umí – oleje, mýdla, krémy v jednoduchém minimalistickém balení z čistých surovin vyráběné v Dánsku. 
Od Meraki jsem vyzkoušela Pure Oil, olej vyrobený z přírodních esenciálních olejů. Je lehce parfemovaný, jemná vůně odráží čisté složení, jehož složkami jsou třeba arganový olej nebo vitamín E. Oleje, to je moje, používám ho k odličování a dávám si ho sem tam i do konečků vlasů, používám ho namísto tělového krému pro masáž s guasha z růženínu a zkrátka po něm sahám kdykoliv, kdy je potřeba. Jestli chcete mít doma takový ten univerzální olej na vše, tak je to právě tento, zrovna tak pokud chcete někomu věnovat beauty produkt a nevíte co má dotyčný rád, s Pure Oil nešlápnete vedle. 




Certifikovaná organická kosmetika Austin Austin vás, vsadím se, na první dobrou zaujme svým balením. Není tomu tak? Není to něco, co chceme mít na poličce v koupelně? (Ano, ano, ano!) Právě v případě Austin Austin jsem se na první dobrou zamilovala do obalu (vyrobeného z recyklovaných materiálů!) a nezajímala jsem se tolik o obsah. A po ozkoušení mohu říct – it's worth the hype! Vůně produktů dělá z každého mého mytí vlasů rituál, protože příjemná vůně bergamotu, grapefruitu nebo eukalyptu jsou po mých oblíbených tuhých šampónech, které roky používám, ale zrovna dvakrát nevoní, milou změnou. Bergamot & Juniper Shampoo a Bergamot & Juniper Conditioner jsou tedy vhodným dárkem pro kohokoliv, ale hlavně pro vás (mrk mrk, někdy je skvělé udělat sama sobě radost!)
V portfoliu Austin Austin je sice jen pár produktů, ty však ale dokonale pokryjí celou vaši výbavu – krém na ruce, šampón a kondicionér, mýdlo na ruce a tělo, tělový krém. Všechny produkty značky Austin Austin jsou vyráběny ve Velké Británii a jsou i vhodné i pro naše veganské kamarády (s výjimkou tělového krému, z důvodu obsahu včelího vosku). Austin Austin navíc podporují umělce, kteří se postarali o vysoce estetický vzhled produktů (tímto si mne obmotali kolem prstu už nadobro).





Čistě přírodní kosmetika z Londýna ze surovin od evropských producentů má opět vše, co si od kosmetické značky jedenadvacátého století můžete jen přát. Produkty jsou vyráběny v Evropě, jsou bez krutosti a dokonce veganské, hezky vypadají a část zisku Neighbourhood Botanicals jde na podporu Lend with Care, organizace která se snaží o podporu posílení postavení žen v oblasti podnikání v rozvojových zemích. A samozřejmě, v neposlední řadě, fungují. Mám Face Off Oil to Milk Facial Cleanser, který odstraní jakýkoliv makeup včetně řasenky (nemám ráda zbytečně moc produktů a čím univerzálnější, tím lepší – což Face Off cleanser dokonale splňuje). Olejové mléko pro čištění pleti příjemně voní, žádná nepřitozená parfumace, ale jen čistá vůně spojení esenciálních olejů. Nanáší se na suchou pleť, olej jemně vmasírujete do pleti a poté se ve spojení s teplou vodou přemění na příjemné a hydratující mléko. Už se opakuji, ale oleje jsou zkrátka nadevše. 





Pleťové masky si užívám, a ty jílovité, které si musíte připravit sami, ještě víc! Prášek obvykle smícháte s vlažnou vodou a rovnou nanášíte, nebo si můžete ještě o nějakou složku vylepšit. V případě Plant Apothecary, veganské kosmetiky vyráběné v USA, není potřeba cokoliv dodávat, Not a Spot Acne Treatment Mask obsahuje bílý kaolín, aktivované uhlí a bazalkový olej, jediné tři suroviny, které se o vše postarají. Aktivované uhlí absorbuje široké spektrum látek a odváví z těla nechtěné složky, stejně tak kaolín je známý pro své čistící a zklidňující účinky. Čistí, čistí, čistí! Pro pleť se sklony k akné a podobným nepříjemnostem dokonalé, používám masku lokálně na nejproblémovější zónu, nebo rovnou na celý obličej.



In collaboration with Freshlabels.


0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com