how to dress well for fashionweek.

Fashionweek. Náš maličký český fashionweek, který na sebe rok co rok strhává mnoho povyku a pozornosti a mnohdy ani ne pro samotné přehlídky české tvorby, nýbrž pro streetstyle, dychtivě zaznamenávaný hledáčky fotoaparátů lovců outfitů. Zajímalo by mne, jak se takový na fashionweeku rozšířený Gucci logowear nosí denně do večerky, když jeho nositel jde koupit rohlíky, latexové upnuté oblečky zas venku v ulicích na odiv pohoršeně se dívajícím spoluobčanům a jak si ten chlapec v logowearu od hlavy k patě, co letos na fashionweek přišel s ručníkem hozeným přes hlavu a plyšákem v ruce, vyřizuje nějakou nesmírně důležitou záležitost třeba někde na úřadě. S tím plyšákem v ruce, samozřejmě. Outfity, které se snaží zaujmout a (sebe)vyjádřit, jsou každou sezónu vskutku zajímavá a mnohdy úsměvná podívaná. Mám dojem, že se ve vší té parádě a přehlídce rozmanitosti lidského vyjadřování skrze oděv vytrácí ten hlavní smysl fashionweeků, ale nezbývá mi, než nadále odolávat prchavým trendům pro jednu sezónu a vybudovat si fashionweekový šatník vlastní. Takový, který ve výsledku vlastně ani není fashionweekový, protože primárně vychází z toho, v čem se cítím nejlépe a co bych si na sebe vzala kdykoliv a kamkoliv. 

A tak se na fashionweek oblékám já. Donutilo mne to zamyslet se nad tím, jak jsem se oblékala v minulých letech a když jsem všechny fotky nastřádala vedle sebe, mile mne překvapily. Možná někomu budou připadat nudné. Možná někomu udržitelné. Pravděpodobně nikdy nebudu vybočovat z řady a strhávat pozornost všelijakými kreacemi, ale vždycky to budu od hlavy k patě já. Baví mne pozorovat, jak se můj šatník vyvíjí, jak se ubírá směrem takovým, který mi nejvíce vyhovuje. Od hlavy k patě v barvách, které miluji a můj šatník je nabízí. Od hlavy k patě v kouscích, které tak ráda nosím. Pravděpodobně se stane, že pro outfit neutratím ani korunu a poskládám ho z toho, co já, moji přátelé nebo třeba moje babička má. Letité kousky z H&M, sukně po babičce a kalhoty po mámě, šaty které navrhla má kamarádka nebo kabelka od milované značky, kterou ráda podporuji.



mbpfw ss2020.


Mám na sobě šaty od Adélky, která tvoří pod svým nově vzniklým a.d.e.m.i. studio. Šaty původně vznikaly jako bakalářský projekt a už od samého začátku mě bavilo Adélku poslouchat, jak na něm pracuje. Teď jen doufám, že mi jedny také ušije. Pohodlné boty mám z Manga, vydržím v nich pobíhat celý den. Kabelka je od mých oblíbených holek PBG studio.







mbpfw ss2020.


 Upršený den si žádal voděodolný outfit, a tak jsem oblékla klobouk z & Other Stories a obula boty rovněž odtamtud, z mého oblíbeného obchodu. Bundu mám z H&M Trend kolekce, o kterou jsem doplnila svůj podzimní šatník. Takovou jsem hledala pěkně dlouho a posloužila skvěle nejen pro všední dny, ale i pro fashionweek. Sukně je z babiččiny skříně a je mým nejoblíbenějším vintage kouskem – nechala jsem si ji jen na jaře zmenšit a nosím ji od té doby opravdu často. Košili mám opět z Adélčiny bakalářské práce, o a.d.e.m.i. studio ode mne ještě mnohé uslyšíte. Oblíbená kabelka opět nemohla chybět, na PBG studio je spolehnutí.









mbpfw fw19.


Březnový fashionweek a má milovaná kombinace, ve které se cítím jak holka od Diora – vintage sako z babiččiny skříně, které je mi sice o kousek větší, ale ne natolik, aby mi to vadilo. Mám k němu ještě ladící sukni, která byla v té době na zmenšení u švadlenky. Pravá vlna, vážení! Tuto sukni mám z H&M Trend kolekce a pořídit si ji bylo skvělé rozhodnutí. Což nemohu říct o botách rovněž z H&M, které mám už dlouhá léta a vytáhnu je vždy jen v rámci nějaké hezké příležitosti, ale vždy odcházím s odřenými patami. Dám jim ještě šanci, však už jsou se mnou hezkých pár let. Kabelka je opět z kolekce od PBG studio, na focení její kampaně jsme se krátce před fashionweekem s Kristýnkou podílely. 







mbpfw fw19.


Druhý outfit březnového fashionweeku, který hlásí, že pohodlí je nadevše. Mám na sobě své milované kousky, bundu z jedné ze starých H&M Studio kolekcí, mám ji ráda kamkoliv – do lesa, na cesty i třeba právě na fashionweek. Pod ni jsem oblékla hřejivý rolák od české značky Pietro Filipi a převázala ji ledvinkou od PBG studio (nenechte se zmást, kabelka na předchozích snímcích je jiná než tato ledvinka). Sukně je má letitá z H&M Trend kolekce, ale nedávno jsem ji prodala, protože nemá smysl mít v jednom šatníku dvě podobné. Pod ni jsem oblékla vintage Levi's, pečlivě vybrané Bárou z Win Win Love. Boty jsem si před lety pořídila ve Freshlabels, jsou z limitované kolekce Adidas a už nějakou chvíli pláču, že bych si je chtěla koupit zas. K sehnání už ale nejsou!



mbpfw ss19.


Tohle se může zdát jako vykročení z komfortní zóny, protože žluté mám na sobě víc, než jsem kdy na někom viděla pohromadě, ale vzhledem k liniím a odstínu jsem si ten outfit zamilovala. Jednoduše něco, v čem bych se v ulicích Prahy procházela den co den. Vlněný svetr je z H&M Trend kolekce a zavinovací sukně je samozřejmě od a.d.e.m.i. studio. Boty Eytys Freshlabels jsou zkrátka zaručeným pohodlím a má taška Loreak Freshlabels zas jistotou, že se mi vše s sebou vejde – jak drobné nezbytnosti, tak velký foťák na zaznamenávání přehlídek.



mbpfw ss19.


Mám na sobě šaty H&M Trend, sako rovněž odtamtud. Boty Vagabond z Freshlabels, ale hlavně, hlavně tu na sobě mám kabelku od a.d.e.m.i. studio, kterou považuji za obzvláště povedený kousek a těším se, až je začne vyrábět. Teď už bych vše zas zkombinovala barevně trochu jinak, ale tady je vše právě vidět... ten vývoj v mém šatníku a v tom, jak za roky poznávám, v čem se cítím nejlépe.


mbpfw ss19.


Oblíbený H&M Trend kabát, z pevné látky a takový, který vydrží ještě dlouhá léta. Šaty, které zpod něj vykukují, jsou myslím z Topshopu, ale už jsem je věnovala dále. Kabelku mám od české značky Ether. Boty Vagabond z Freshlabels slouží už třetím rokem a jsou to pro mne boty neodmyslitelně spojené s létem.








mbpfw fw18.


Brrr, ještě teď si vzpomínám, jaká zima na fashionweeku tehdy byla. Měla jsem pod těmi krásnými růžovými kalhotami termoprádlo! A také si pamatuji, že nás takových bylo víc a dost jsme se u toho nasmály (ano vážení, i tohle se na fashionweeku objeví)! Kalhoty i top jsou opět od milé Adélky z a.d.e.m.i. studio a kabát nosím zimu co zimu, mám ho z H&M z kolekce Trend. Náušnice mám od české šperkařky Benu Made a žlutá kožená kabelka je Loreak z Freshlabels.

mbpfw fw18.



Adélčin kabát, a.d.e.m.i. studio. Batoh á la kabelka od Alex Monhart z Freshlabels, který teď vypadá stejně tak dobře, jako tehdy. Vlněný svetr z Manga Levi's kalhoty po mámě, která je nosila, když jí bylo stejně kolik dnes mně. 





mbpfw ss18.


 Vestu má opět (surprise surprise) na svědomí Adélka z a.d.e.m.i. studio. Já jsem se jen nechala inspirovat školními doplňky a do kapsiček dala barevné tužky. Jakou jsem tehdy měla radost, že jsem tehdy Adélu dostala až do ruské Vogue! Kalhoty jsou už tehdy letité ze Zary, od doby co bydlím v Praze jsem Zaru nenavštívila (to jsou už vlastně víc jak tři roky, vážení!) – kalhoty mám stále, a bystré oko postřehne spínací špendlík v pasu – stále je nemám zmenšené a brzy poputují ke švadleně. Bavlněnou košili z H&M a růžové boty Puma také stále můj šatník obsahuje. 





mbpfw ss18.


Tehdy se mi na rukou třpytilo zlato a blýskaly diamanty, protože jsem se starala o instagram české pobočce Roberto Coin a na fashionweeku jsem byla pracovně. Je poznat, že jsem svůj styl tehdy hledala, něco takového už bych na sebe pravděpodobně neoblékla. I když je myší kožíšek z umělotinky jednou z prvních věcí vznikajících pod rukama a.d.e.m.i. studio, teď už je styl každé z nás myslím zas docela jiný a je moc hezké to sledovat. Boty, kalhoty i tílko jsem už věnovala do charitativního obchodu – co už ti radost nedělá, daruj dále!


Nikon D750
Nikkor 50 mm f/1.8

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com