100% blogger.

Původně jsem zamýšlela rozepsat se o něčem docela jiném, co mi na srdci leží a v hlavě se rodí už pár dní, ale zrovna někde mezi druhým hrnkem jasmínového čaje a třetím otevřeným článkem – tím článkem myslím mnou napsaným, z archivu mého blogu – jsem si uvědomila jednu věc.

Vždyť já jsem špatná blogerka. 

Při pohledu na výčet věcí, které mám v článcích na sobě, jsem si uvědomila – vždyť už ve třetím článku jsem na sobě měla to samé. Kousek z Háemka, kožený Vagabond boty z Freshlabels, možná levisky po mámě a taky něco ze sekáče. A Komono brýle nebo hodinky. Nic víc, nic míň.
Jakožto správná blogerka bych měla po světě chodit v nejnovějších kouscích z aktuálních kolekcí. Není tomu tak? Zatímco já na každý dotaz ,,Odkud máš ty šaty?" odpovídám ,,Už pár let z Háemka!" a na kompliment směřovaný na mou sukni odpovídám se sebelibým úsměvem na rtech ,,Tu jsem si našla v sekáči!" Jakožto blogerka dokonale selhávám na všech frontách. Nosím pár svých milovaných značek, nosím je dlouhé roky a jsem vlastně docela konzervativní, co se oblékání týče. Mám svůj styl a jen málokdy se nechám polapit nějakým trendem. A nechtějí značky pravý opak? Nechtějí po nás blogerech, abychom byli chodícími figurínami oděnými do drahých kousků z aktuálních kolekcí, které za pár měsíců už nebudou cool? Nechtějí po nás, abychom ty kolekce prodávali? Vlastně se divím, že s někým jako jsem já nějaká módní značka chce spolupracovat.

Jsem špatná blogerka. Tak či onak, je tomu tak.

Ale... není to právě všechno o tom? Neměla bych vás spíš než k bezmyšlenkovitému nakupování nabádat k tomu, abyste si vybudovali svůj vlastní styl? Svůj vlastní styl, který bude jen a jen váš, promyšlený do posledního detailu? Neměla bych lidi inspirovat k tomu, aby nakupovali méně a přemýšleli více? Milovali kousky, které si koupili roky nazpět a neutráceli každé léto za desatery nové šaty a každou zimu za patero nových kabátů?

Víte co tím chci říct?

(Jsem špatná blogerka. To zaprvé. Ale to už víme.)

Zadruhé – nemá to tak být? Není právě tohle ta inspirace? Nemáme my blogeři spolupracovat jen s pár málo značkami které opravdu milujeme, namísto jednorázových sponzorovaných spoluprací s desítkami oděvních značek? Nepomáháme právě tím, že nosíme jednu a tu samou věc od dané značky k jejímu růstu a dobrému povědomí o ní? 
Nedává tohle o dost větší smysl než zaprodat se deseti různým brandům a na každé fotce propagovat kousky někoho jiného? Nepřispívám právě svým ,,Ty šaty mám z Háemka už dlouhý roky" k tomu aby lidé značku milovali víc, než kdybych odvětila ,,To je z Háemka, aktuální kolekce. Teď je to trendy, ale za měsíc, za dva – kdo ví?"

Zatřetí – neměly by se značky namísto sledování výše dosahů a objemu prodeje zaměřit na produkování méně, ale kvalitnějších a možná dražších věcí? No, jistě. To bychom museli být o pár kroků dál, udržitelné kolekce módních gigantů nepovažovat jen za dobrý marketing a na místech výše postavených by měli sedět nejen businessově smýšlející, ale i takoví, kteří používají selský rozum a dají si dvě a dvě dohromady. Možná.

Co si o tom myslíte vy?



P.S.: Ty boty jsou Vagabond a mám je z Freshlabels. Jak jinak. Mám je dva roky a prochodila jsem v nich dvě léta. Tu kabelku – Vagabond, samozřejmě – jsem si pořídila letos a má za sebou desítky letních a podzimních večerů, co se mnou strávila. Za tu chvíli už dostala pěkně zabrat, ale vidět to na ní není. A šaty, ty mám z Háemka, překvapivě, a pevně věřím, že je budu milovat navěky. 

P.P.S.: To že jsem sakra-špatná-blogerka podtrhuje i fakt, že fotky pořízené v srpnu zveřejňuji až teď. Ale mohu vám povědět, že se za tu dobu vůbec, ale vůbec nic nezměnilo. 


I'm wearing
 H&M dress | Vagabond Shoemakers leather mules and bag from Freshlabels | Komono watch








fotky od mé milované be the white deer

3 komentářů:

  1. ja si u blogeriek viac cením to čo píšu :) obliekať sa vpodľa módnych trendob v dnešnej dobe instagramu už vie kde kto..ale napísať niečo, čo má hlavu, pätu, správnu gramatiku a ideálne aj hlbšiu myšlienku? to už sa len tak nevidí :) a inak tie fotky sú nádherné

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  2. O tomto som písala už aj ja. Mám dojem, že zverejňovať fotky mojich outfitov je úplná zbytočnosť, keďže rok čo rok nosím tie isté odevné kúsky, ale ja si myslím, že práve o tom je tá inšpirácia. Vedieť skombinovať staré kúsky, kúsky po mamke či zo sekáča a stále sa v tom cítiť dobre. Možno je to moja lenivosť, ale mňa to stále baví!

    OdpovědětVymazat
  3. Ja s tebou úplne súhlasím, je to tak a práve preto som aj mnoho blogeriek prestala sledovať, keďže keď stále "propagujú" niečo iné, je v tom totálny chaos a už im neverím nič. Práve keď blogeri zdieľajú to isté dookola, vidno, že sú s danou značkou spokojní a naopak, keď majú furt na sebe niečo iné, tak ma nepresvedčia na kúpu. U teba je to napríklad spolupráca s Freshlabels, vďaka nej som si tam kúpila už pár vecí, pretože vidím, že tie veci vyzerajú kvalitne, vydržia dlho a si s nimi dlhodobo spokojná.:) Jediné, čo ma mrzí je to H&Mko... s nimi by som teda nikdy nespolupracovala kvôli ich "neférovosti" a "nesustainablite."

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com