la muralla roja on film.

Věděla jsem, že tohle léto si musím navždycky vrýt do paměti. Pamatovat si každičké místo, které navštívím, uchovat si vzpomínku na každého člověka, kterého potkám, zaznamenávat vše a pamatovat si. Tohle léto bylo v mnohém zlomové. Na sklonku jara jsem se ocitla po čtyřletém vztahu sama a chvilku jsem myslela, že se mi hroutí svět. Věděla jsem, že jediné jak zaměstnám svou mysl je jednoduchý fakt - nesmím se ani chvíli nudit. Nesmím nechat svou mysl přemýšlet a vymýšlet nesmysly, musím ji upoutat novými vjemy. Tak jako malé dítě objevovat svět – ten malý, tady u nás, malá města a zelené lesy, i ten velký a vzdálený. To vše se mi podařilo. Ale o tom zase jindy. Abych se vrátila k tomu čím jsem začala, chtěla jsem si toto léto vrýt do paměti, zakonzervovat vzpomínky, a to co možná nejhmatatelněji a nejtrvaleji.

Miluju focení na své zrcadlovky a jsem si vědoma všech výhod, které dnešní technika přináší. Ale mnohdy sklouzávám k tomu, že mám počítač plný neupravených snímků, stovek a stovek kusů čekajících na to, až se k nim zas někdy vrátím. Nosím u sebe fotoaparát den co den, zaznamenávat svět kolem sebe je pro mne přirozené. Tentokrát to ale chtělo něco docela jiného.
A tak jsem jednoho krásného dne vešla do drobného obchodu se starou technikou, ukázala na první foťák, který jsem ve stařičké výloze viděla – tak malý, aby se vždy vešel do kapsy a tak pěkný, aby na něj byla vždy radost pohledět – zaplatila paní pár korun za foťák i za první filmy (nestačila se divit, jaký zájem je teď o analogové foťáky a jak nestíhá ani doplňovat filmy na prodej) a od té doby jsem jej nosila vždy u sebe. Peněženka, mobil, klíče. A foťák. Vždycky. 

A tak fotím. Někdy tím své přátele štvu, jindy se zas sami chopí foťáku, aby zaznamenávali oni. Fotím a uchovávám a vím, že tahle stařičká minolta za pár korun byla snad nejlepší koupí tohohle léta. Čestný slovo, že tohle zrno na fotkách nevidíte naposledy. 










foceno na mou Minoltu a Adélčinu Praktiku

1 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com