away for the weekend.

Začátkem června jsme se s přáteli vydali na pár dní do Luhačovic. Bylo to něco, co jsem bezesporu potřebovala. Zjišťuju, že neumím kompletně vypnout. Neumím jen tak hodit všechny starosti a povinnosti za hlavu a jen tak být. Možná je to něco, co bych se měla co nejdříve naučit. Zkrátka někam odjet, nechat počítač doma a mít na vědomí, že se to všechno beze mne pár dní nezblázní. Výlet do Luhačovic za pobytem v Augustiniánském domu je takovým začátkem mé malé terapie. To místo k relaxu jednoduše každým svým kouskem vybízí! Do Augustinianu jsme byli pozváni a pozvání jako je toto se zkrátka neodmítá. 

Původně jsme se měli vydat na wellness pobyt jako dva páry, ale můj drahý bývalý si život se mnou tak nějak rozmyslel a já měla strach, že tu zůstanu na ocet. Jenomže jsem si vzpomněla na Miu, které takový wellness pobyt udělá mnohem větší radost, než nějakému chlapci. A tak jsme se vydali v demokratickém a vyváženém složení tři na jednoho, Mia, já, Kristý a její Vojta. Myslím si, že jsme si ty společné tři dny náramně užili a já byla šťastná, že to takhle celé dopadlo. Užili jsme si tři dny totálního zenu v malém lázeňském městečku obklopeném zelenými lesy, plné smíchu a nekonečného povídání do noci. Jen doufám, že si náš Vojtěch z toho holčičího povídání nenese nějaké trvalé následky, a že s námi ještě někdy někam pojede. 
Vlna smíchu se spustila, když jsme procházeli kolem páru postarších rezidentů, načež pán hledíc na naše složení jeden chlapec na tři dívky pronesl, že ,,dnes už je možné ledacos!"




Augustiniánský dům je wellness hotel s rozlehlým spa a se spoustou možností, jak jednoduše vypnout a ničím nerušeně relaxovat. Nevěděli jsme, jestli chceme dříve jít do sauny, zaplavat si v bazénu a nebo se rozvalit na zahradě, do které je možné vstoupit přímo ze spa. Doteď mě mrzí, že jsme nestihli dopřát si masáž, už dlouho jsem na žádné nebyla. Tak snad někdy příště! A vy až budete v Augustiniánu, nezapomeňte si nějakou masáž zavčasu rezervovat. 






Augustiniánský dům je obklopený samou zelení, zeleným trávníkem a vzrostlými stromy. Je to tu jak úplná oáza klidu! Zahrada šesti smyslů je místem vybízejícím k odpočinku, kde můžete v klidu relaxovat a poslouchat zpěv ptáků, v altánu si zahrát na jeden z uklidňujících hudebních nástrojů, nebo se projít stezkou s lucernami, ve kterých jsou voňavé bylinky a kvítí. 

na sobě mám košili z H&M, vintage denim Levi's a střevíčky Vagabond z Freshlabels




Velkolepé večeře. Užívali jsme si jich naplno, protože ten moment kdy se o vás někdo stará a pečuje o to, aby vše bylo v nejlepším pořádku, je prostě k nezaplacení. A to že pár dní nemusíte vařit taky, haha! Popravdě, takovéhle večeře jsou na mne až příliš luxusní, ale zas to pro mne byl o to větší zážitek.
Každopádně, měli jsme skvělé degustační menu, ve kterém si vybral každý z nás. Nemám moc ráda maso, ale vždy byla k výběru alespoň jedna bezmasá varianta, nebo třeba lehčí chod s rybím masem, které já naopak můžu! Navíc tu neměli problém s jakýmikoliv omezeními, Mia vždy dostala vegan variantu a na Vojtu zas pokaždé mysleli s omezeními kvůli alergiím.





A snídaně! Snídaně byly senzační. Najdete si tu totiž od každého něco, co jen hrdlo ráčí! A tak jsme si každý vybrali sladké, slané, na co jen jsme měli chuť. Ten rozmanitý výběr snídaní mě přakvapil, vzhledem k tomu že jsem v hotelech mnohdy zvyklá na chudší nabídku. Tady si zkrátka musí vybrat každý.




Luhačovice. Neměli jsme tušení kam jedeme, před odjezdem jsme si o Luhačovicích nic nezjistili. Obvykle když někam cestuji, tak se snažím o alespoň přibližný plán, tentokrát to pro mne ale byla velká neznámá, která mě mile překvapila! Tohle lázeňské městečko má své neuvěřitelné kouzlo - lázeňské domy a domky rozeseté po kolonádě, některé malé a jiné velké, každý jiného architektonického stylu a tvaru. Připadáte si tu jak mezi kulisami nějakého filmu, obzvláště stojíce před Jurkovičovým domem jsem se cítila jak kdybych se procházela scénami jednoho z filmů Wese Andersona...
Luhačovice jsou poklidné malé městečko bez nočního života, za to přes den tu potkáte korzující spokojené důchodce na ozdravném pobytu, kteří se narozdíl od nás nebojí ochutnávat léčivé prameny. Všechno co si představíte pod venkovským lázeňským městečkem, to Luhačovice mají. Včetně pramene Vincentky a lázeňských oplatek za pár kaček.
A to by bylo, abych na nějaké z cest nenavštívila alespoň jednu kavárnu! Navštívili jsme tu nově otevřenou kavárnu Luha, která si nás získala na první pohled zajímavě řešeným interiérem a na první ochutnání nadýchaným dortem Pavlova! Až budete v Luhačovicích, stavte se tu na kávu a něco dobrého k snědku.

na sobě mám šaty z Manga, batoh od AlexMonhart z Freshlabels a Vagabond střevíčky z Freshlabels








Kroměříž. Cestou z Luhačovic jsme se ještě před únavnou cestou po D1 stavili v Kroměříži. Město si prohlédneme snad někdy příště, naším jediným cílem v tom spalujícím poledním slunku bylo vidět Květnou zahradu v Kroměříži - komplex rozlehlých zahrad arcibiskupského zámku založených už v roce 1665 a zapsaných na seznamu UNESCO. Nás pokojovkové holky spíš než zahradní květinové ornamenty, rotunda a pískovcové sochy zaujal ohromný skleník plný pokojovek obřích rozměrů, exotických monster a vysokých palem. Byly jsme v sedmém nebi! 
Kdyby vás nelákala návštěva zahrad, je po cestě z Luhačovic ještě mnoho zajímavých míst. Stavte se třeba ve Zlíně! Ten mám do blízkého budoucna také v plánu objevit.



na sobě mám šaty & Other Stories, boty Adidas z Freshlabels a brýle Komono










1 komentářů:

  1. Vypadá to opravdu jako skvělý výlet plný pohody. :) Krásné fotky <3

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com