MY CURRENT BEAUTY FAVOURITES.

S přírodní kosmetikou už to zdaleka není jak s hledáním jehly v kupce sena. Stává se v posledních letech ohromným trendem ať chcete nebo ne. Jistě, pokud se pohybujete někde mezi zájmem o to, jak kvalitní suroviny kupujete, svědomitým tříděním odpadu nebo citem pro udržitelnou módu, máte pravděpodobně od všeho toho bio a eko a fair trade a sustainable docela slibně nakročeno k tomu že se budete zajímat i o to, z čeho jsou vyrobeny vaše kosmetické produkty. Ty produkty, které den co den, 24/7 přicházejí do kontaktu s vaší pletí. Rozhodně to není jen záležitost ekologicky smýšlejících veganů s vysokou pravděpodobností obývajících geograficky neexistující část Prahy zvanou Letná. Každý z nás přeci chce pro své tělo to nejlepší. Nebo tomu tak není?
Zkrátka a dobře, přírodní kosmetiku známe všichni a pravděpodobně si pod tím pojmem umíme něco reálného představit. Pro mne už je přírodní kosmetika naprosto přirozenou součástí života a věřte, že v drogerce sáhnu vždy po tom, co je ověnčeno certifikáty slibujícími netestované produkty v bio kvalitě. Ach, marketing je mocný! Obalte chudému studentovi pastu na zuby zeleným obalem a nechte ho utratit milión za produkty o kterých věří, že jimi pomůže nejen sobě, ale i přírodě! Marketing tu na mne funguje víc než kde jinde. Vzdávám se a plně se přiznávám. A tak vám snad nebude vadit, když se vám dnes rozepíšu o svých "zelených" oblíbencích!

Čierna ovca od Mylo. Slibuje, že z pleti vytáhne vše, co do ní nepatří a nebo přebývá. Popere se s nečistotami, přebytečným mazem i toxickými látkami. Černé uhlí a čajovník mají zatočit s akné. A jestli funguje? To teprve testuji! Chodila jsem kolem něj tak dlouho, až jsem si ho minulý týden koupila na návštěvě v Hnst.ly. Týden ho používám, omývám pleť a poté hydratuji vyživujícím olejem. 

Mylo na perách. Balzám na rty, lehce barví, je čistě přírodní a veganský. Jeho obal je plně kompostovatelný. Všechno co se o něm říká zní sexy, vážení. Obsahuje řadu stejně tak sexy znějících olejů, bio ricinový a bio slunečnicový, panenský kokosový v kombinaci s bambuckým máslem. Na jeho konzistenci jsem si musela chvilku zvykat, je zkrátka jiný než lepkavá labella a všechny ty lůje, na které jsme zvyklí. Ale po chvíli jsme si na sebe zvykli! Krásně voní po marakuji a kokosu, ale vybírat můžete rovnou ze tří různých vůní. 

Cedrová limetka, přírodní krémový deodorant od Indívo. Vůně citrusů, dřevin a levandule v jedné malé plechovce. Neobsahuje sodu ani aluminium, za to třeba bambucké a kakaové máslo nebo bio kokosový olej a jiné oleje. A to zní mnohem lépe než řeknete "aluminium". Pocení sice nezabrání, ale zabrání nepříjemnému pachu potu. A povím vám, že žádný obyč deodorant takhle pěkně nevoní!

Krystalový olej Růženín od Jagaia. Jagaia je mi blízká. Ať už svou filosofií nebo designem produktů. Dlouho jsem přemýšlela, kterou věc od Jagaia chci vyzkoušet, až padla volba na tělový olej s mým milovaným růženínem. Spojení oleje a krystalů? Ano prosím! Obsahuje olej z růže, mandlový nebo jasmínový olej a spoustu dalších složek, které pozitivně působí na tělo. Používám ho po koupeli a na tělová mléka už nemám ani pomyšlení! A jen tak čistě mimochodem, krystaly růženínu na dně lahvičky si pak klidně můžete nosit jako šperk. No vážně!

Bylinková mlha Jagaia. Bylinný osvěžovač, kombinace destilované vody a olejů s vůní máty peprné, mandarinky a lavandinu. Nepečuje sice o pleť, ale čistí vzduch a uvolňuje, příznivě funguje při migrénách a nachlazeních. Já si i jen tak rozprašuji trochu osvěžovače před spaním na polštář a užívám si vůni bylinkové mlhy. 

Francouzský zelený jíl od Saloos. Saloos určitě všichni znáte. Tahle značka je tu s námi už hezkou řádku let a já ji znám už dlouhá léta ze stojanů drogerek. Mám od Saloos ráda levandulový tělový olej, který jsem se naučila používat na tělo po józe, nebo odličovací olej s citrusovou trávou. A teď se k mým oblíbencům přidal i zelený jíl, ze kterého si vytvářím pleťovou masku. Čistí a detoxikuje, působí proti stárnutí a pyšní se samými pěknými účinky. Lehce vysušuje, ale já si pleťové masky nedělám zas tak často na to, aby to mé pleti vadilo. Jíl se dá použít jakkoliv, nejen jako pleťová maska, ale i jako maska tělová, zábal nebo léčivá koupel. 


Přírodní kosmetiku kupuji online na eshopu Heřmánková louka. Očichávat a osahávat ji chodím do Hnst.ly. Pro rady chodím do Havlíkovy apotéky. Nově jsem objevila ráj přírodní dekorativní kosmetiky zvaný Líčírna. A pro všecičko co neseženu jinde chodím do dm.

A přírodní dekorativní kosmetika? 
Ještě jsem si netroufla napsat vám o dekorativce, nemám ozkoušených tolik produktů na to, abych tipy mohla šířit dál. Ale kdo ví? Třeba se k tomu jednou dopracuji. Přála bych si, aby tomu tak bylo. 
Momentálně nejvíc válčím s kvalitními rtěnkami. Před rokem jsem začala používat kosmetiku netestovanou na zvířatech, ale nenašla jsem ještě žádnou rtěnku, která by se kvalitou rovnala těm skvělým matným MAC rtěnkám... 
Tady vidíte pár věcí, které jsem si donesla z návštěvy Líčírny. Tu najdete na Vinohradech a doporučuji navštívit tohle skvělé místo plné netestované a hlavně přírodní dekorativní kosmetiky!


2 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com