DESIGNBLOK 17

Designblokování mám ráda. Každý rok se těším, co nového si svátek designu přichystá. Už pár let se Designblok nepořádá v místech nám jindy nepřístupných a tak už mi všechny ročníky značně splývají dohromady (a nejraději vzpomínám právě na ten poslední v centru města, kdy jsme se proplétali chodbami Hotelu Evropa nebo Mansfeldským palácem), ale zatlačím pomyslnou slzu a na veletrh v pravém slova smyslu se na Výstaviště přece jen vydám. Ono když uvidíte kolik lidí se hrne branami Výstaviště, uvědomíte si že pořadatelé ani nemají jinou šanci, kde Designblok pořádat. V sobotu odpoledne obzvlášť měli jsme co dělat, abychom ty davy lidí vůbec rozdýchali. Každopádně mě baví, že se tolik lidí o design - a to převážně ten český - zajímá. Že prostory Výstaviště praskají ve švech. Že jde o akci sice ohromnou, ale vzbuzující zájem v široké veřejnosti. Že jde o akci, kde se vedle velkých značek staví i malá lokální designerská studia, návrháři, knihkupectví a print, vše nač si vzpomenete. Inu, to že nám Designblok skončil letos předčasně jste už jistě slyšeli. Ten víkendový vítr ho odfouknul. A tak vy kdo jste se na něj nedostali - jste tu správně! Mám pro vás spoustu fotek. No prosím!

prostor Designbloku pod vedením Veroniky Jirouškové a Maxima Velčovského. letos jste se mohli vznášet v nebi, nebo třeba ochutnat cukrovou vatu.

hračky MY DVĚ a KUTULU. miluju. 

 TON je jasná klasika. kdo nemá doma starou tonetku, jako by nebyl! a na Designbloku to spíš vypadalo jako by nebyl, když se nevyfotil v křesílku...

 studenti FUD v Plzni

prostory SOFFA byly okouzlující! cítili jste se jako doma. jako v designovém doma.

optiqa x okula. jaké to překvapení když jsme zjistili, že jde o obnovení tradice známé firmy okula, která sídlí pár kilometrů od mého rodného městečka. vážení, mám takový dojem, že o těch brýlích ještě hodně uslyšíme.

mám raději Openstudio než Superstudio, ale i tak se mezi velkými značkami dalo objevit pár vskutku povedených instalací!

jako na obláčku.
Soap. a plavky od Plove? jedna velká nádhera. 

 je prostřeno! letošní designblok ve znamení jídla. 

deform!

voilá! tedy, voala! voala miluju. sešity a sešítky, které znáte v jejich typických červených obálkách, letos oblékly nový kabátek! a věřím, že si jej zamiluje nejeden z nás! 

Nastassia Aleinikava. ♡

spousta pokojovek na Designbloku! v Hænke jste se o nich mohli i něco dozvědět. a jejich instalace byla krásná!

4 komentářů:

  1. Klatex, Okula... já snad sním! Designblok vypadal skvěle - první ročník, co jsem vynechala (a může za to počasí)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nesníš, je to tak! vypadá to s tím naším maličkým krajem sakra dobře!

      Vymazat
  2. Ahoj, já a lidi okolo mě se na tuhle akci díváme jinak, míň vesele, a zajímá mě,jestli tě to taky na chvíli nenapadlo. Hodně lidí, které znám tam nechodí ze zájmu o design ale z potřeby udělat spoustu super cool fotek na instagram, aby působili dost umělecky. Výstavu, myšlenku autora a dílo naprosto ignorují a chodí od jednoho pozadí k druhému kde se vesele fotí.Byla jsem tam minulý rok a bylo mi z toho trochu smutno, ale i tak jim výstava udělala radost,a přinesla spoustu lajků,takže neříkám, že je to špatně. Alespoň mají pořadatelé dost peněz na další rok etc. To byl můj dojem z loňského Designbloku. Co si o tom myslíš?

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za odpověď, opravdu mě zajímalo co si o tom myslí moje oblíbená blogerka. Teď je ale otázka jiná,zda jsi neměla čas nebo chuť odpovědt,či jestli nejsi jen jedna z dalších povrchních ovcí obdařená vkusem a blogem. Přeji pěkný den.

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com