MANOLO BLAHNIK.

Manolo Blahnik je se svými střevíčky někým, koho mnohé z nás v módním světě obdivují a sní o tom, že budou ulicemi cupitat na vysokých podpatcích s tenkou podrážkou, nebo že budou ve večerní róbě scházet schody s červeným kobercem, blyštivé střevíčky na nohou. Jako malá jsem koukala na Sex ve městě (která z nás ne?), myslela si, že naprosto rozumím všem problémům které Carrie řešila, kupovala si každé číslo Elle a snila o tom, že jednou budu součástí světa zrovna takového, v jakém se Carrie pohybovala. Inu, spousta věcí se změnila a s ní i mé sny, uvědomila jsem si, že Sex ve městě je pohádka pro velký holky a že onen svět v našem malém českém měřítku neexistuje - a pokud přece jen ano, zdaleka není takový jako v seriálu. A střevíčky od Blahnika se v něm nenosí. 
Nicméně, co mi zůstalo je obdiv géniovi, který celý svůj život zasvětil botám a střevíčkům. Obdiv, který ještě více nabral na své vážnosti, když jsme si s Adél prošly Blahnikovu výstavu v Museu Kampa. Ta ukazuje nejen hotové střevíčky, ale i skici, celý proces výroby jednoho takového páru, zdroje géniovy inspirace a hlavně, Manolovu ohromnou lásku a úctu k umění a řemeslu. 

P.S.: Doporučuji spojit výstavu se zmrzlinou v Angelatu a procházkou po Kampě, která je na podzim obzvláště krásná!

právě si prožívám období obdivu k Matissovi a Manolo Blahnik vytvořil obuv inspirovanou právě Matissem, nebo třeba Picassem a Goyou. a nejen malířství bylo Blahnikovou inspirací, ale i čisté linie moderní architektury, které otiskává do tvarů bot.




0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com