THINGS I WANT TO DO MORE.

1. Objevovat. Tolik míst a měst, tolik kaváren, galerií a zákoutí v nich, tolik neobjeveného. Myslím, že nutně potřebuji, aby můj den měl nejméně osmačtyřicet hodin, děkuji pěkně.
2. Více času s nejmilovanějšími. Kdy naposledy jsem strávila celý víkend doma s rodiči? A kdy jsme si s Lukášem udělali den jen a jen pro sebe? Na to ani nechci pomyslet a co nejdříve to změnit.
3. Číst. Číst více klasiků, dočíst všechny tituly Kundery a Murakamiho (a pak nejlépe začít hezky znovu od začátku), objevit knižní novinky, které kvůli těm, které si chci přečíst už dlouhé měsíce a roky, zanedbávám. Jen mě od čtení knih, co se kupí v mé prozatímní knihovničce, dělí tři tisícistránkové knihy, které musím přečíst do zkouškového (ptám se sama sebe, zvládnu to?)
4. Setkávat se. Za těch pár měsíců, co bydlíme ve Stověžaté, jsem se seznámila s tolika inspirativními lidmi, kteří do mého života vnesli nový pohled na svět. Hodně jsem se naučila, několikrát se napálila, poznala nejmilovanější kamarádku a díky ní i další takovou (ahoj, holky!) a teď vím, že se chci setkávat co nejvíce a nebýt králík samotář.
5. Vařit. Ještě zdaleka nemám vyzkoušené všechny recepty z Bju kuchařky, a to už chystá svou druhou! A to mám zálusk i na novou kuchařku od Elly. Navíc zjišťuju, jak je vaření tak krásně jednoduché a tak milým odreagováním, že už si svůj den bez chvíle u plotny nedokážu představit (ach, musím se smát při těch slovech!), sláva dýňové polévce a hráškovému krému! A nám všem, co stejně ze všeho nejvíce milujeme špagety.
6. Plánovat. Teď už vím, že bych to bez plánů nebyla já. Pamatujete, jak jsem po maturitě sepsala plán, jak si užít své nejdelší prázdniny? Vše se mi podařilo naplnit, a možná i o něco víc. Ale o tom zas jindy. A vy si sedněte nad papír, vezměte do ruky tužku a sepište si deset věcí, které si přejete v následujícím měsíci zvládnout, překonat, zažít a prožít. Myslete na ně a mějte papír na očích. A ono se to stane. Nekecám, čestný králičí.
7. Organizovanost! Mnohdy nestíhám a mám pocit, že den má příliš málo hodin na to, aby se vše dalo stihnout. Potřebuji se naučit hospodařit s časem, plánovat si den, chci více chodit včas a stíhat více věcí, než doposud. Chci být více produktivní. Pracuji z domova. A to nese jistá pravidla. Žádné lelkování, prokrastinování a rozptylování, hezky vše naplánovat a stačit splnit vše, co jsem si stanovila. Být co nejproduktivnější a sršet nápady! 
8. Spontánnost. Chci více tančit v dešti, zpívat si ve sprše, tropit hlouposti a bez rozmyslu konat. Možná jsem rok od roku moudřejší (přála bych si, aby tomu tak bylo), ale za trochu blbnutí vás ve dvaceti neubyde.
9. Více spánku! Copak chci moc? Zachumlat se do peřin před úderem dvanácté a vytrčit uši až druhého dne? S příchodem dlouhých podzimních večerů, kdy tma padá už po páté hodině, se můj režim obrátil. V létě jsem s chutí vstávala v šest, ale teď? Usínám pozdě po půlnoci a k sedmé ranní mám chuť zůstat v peřinách! Co s tím? 
10. Cestovat. Těším se, až nadejde ten správný čas vybrat si své narozeninové dárky, sbalit kufr a odletět někam hodně, hodně daleko. Ale nemyslím tím jen to. Vždyť i u nás je stále co objevovat!
11. Dělat to, co mne baví. A dělat toho co nejvíce a nikdy nepřestat. Tak tak.










baggy shirt & silver bag - COS
watch - Komono x René Magritte / Freshlabels
sneakers - Adidas / Freshlabels
culottes, coat - Mango


3 komentářů:

  1. Joo tak pod to bych se podepsala! Člověk má tolik času a přesto ho pořád není dost:) Outfit je boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. áno, přesně tak! kolikrát si chci zhodnotit, co jsem za den udělala, a jak nad tím přemýšlím, říkám si - udělala jsem toho spoustu, ale tedy, vlastně bych chtěla stačit ještě mnohem víc! čtyřiadvacet hodin je krátká doba. :)

      Vymazat
  2. tohle je tak top outfit! asi o něm budu delší dobu snít!
    www.stylebyeliza.net

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com