THE PERKS OF BEING A LITTLE GIRL.

Mám sto jedenašedesát centimetrů. To znamená, že jsem supermaličká. Jistě se některé z vás ozvou, že dělám z komára velblouda (či spíše naopak), že jsou mezi námy menší, ale neberme to tak vážně. Svět se nezboří a Země se nepřestane točit, ať už máme sto padesát nebo dvě stě čísel. Jak jde čas, mám svou výšku stále raději a raději. To hlavně v případě prvních setkání, kdy místo pozdravu mi je opětováno jen udivení a slova "Myslel jsem, že budeš vyšší, páni!"

Sepsala jsem vám, milé malé dámy, hořkosladké maličkosti denního života každé z nás:
1. Velikost XS pravděpodobně nebude dost malá na to, aby ti padla a nechceš nakupovat v dětském oddělení H&M. Pomoc?!
2. Ale pak objevíš sukni velikosti 32, nakupujíce online, házíš do imaginárního košíku a platíš už ne tak imaginárními penězi a o dva dny později máš doma docela hmatatelnou sukni - velikosti 32.
3. A dlouhý kabát, tak dlouhý, že sahá až na zem..
4. Naštěstí, vždy je tu poslední pár bot, ve tvé velikosti, čekajíc jen a jen na tebe.
5. Kluci ti vždy pomůžou s knihou v nejvyšší přihrádce v lokální knihovně. Ano, ano!
6. A ano, Victoriini andílci doopravdy existují. V jiném čase, v jiné dimenzi, v jiné galaxii, ale stále mají ty do nebe sahající nohy, o kterých jsi vždy snila.
7. Dlouhonohá Barbie také existuje, i když je z plastu.
8. Vždycky budeš tatínkovou holčičkou. I když, když nad tím teď tak přemýšlím, myslím že to nemá nic společného s tvou výškou..
9. I ty nejkratší culottes nejsou krátké natolik, aby seděly tvým krátkým nohám. (Vidíte to? No vidíte?)
10. Vždycky se můžeš celičká schovat do náruče svého kluka.
11. Představte si situaci: jdete na koncert oblíbeného interpreta, čekajíc na něho přes tři hodiny, stojíc ve čtvrté řadě a, samozřejmě, stejně nevidíte, protože jsou všichni před vámi vyšší. Nenaštve to?
12. Pravděpodobně celý svůj život strávíme na špičkách.


I am about 5,3 feet tall. That means, I'm like super-little girl. I know, the world is not gonna fall and the Earth won't stop turning around, but I have to admit that it's not the heigh I was dreaming about. Well, but as the time goes, I love my height more and more. Especially every first meet, when the second person can't hide the surprise, adding "I thought you'd be higher!"

Here I go with the bitter sweet little things from life of little girls:
1. The size XS isn't small enough for you and you don't wanna shop in H&M kids section. Someone help?!
2. The winner-face when you find the last one 32 size when shopping online, throwing the item into imaginary shopping cart, paying not-really imaginary money and voilá! Two days later, you have material skirt - size 32.
3. And the long coat, so long when you wear it, touching the ground... 
4. But there is always the last pair of shoes, in your size, waiting just for you!
5. The boys will always help you to get book from the highest shelf in the local library. Yes!
6. Yes, Victoria's Secret Angels really do exist. In different time, different galaxy, but they have the up-to-the-sky legs you've always dreamed about either.
7. That Mattel long-legged girl is plastic, but she exists too.
8. You will always be the daddy's little girl. No matter what happens and how old you are. Thinking about it, it's not really connected with height, I guess..
9. Even the shortest culottes aren't short enough to fit your short legs. (Can you see it?)
10. You can  a l w a y s  hide into your boyfriends hug.
11. Imagine the situation. You are at the gig of your favorite interpret, you've waited for him for three hours, in the fourth row and... you cannot see anything, because of your height. 
12. You will probably spend your entire life on your tiptoes.







white top, olive sweater - H&M
vest, culotte pants, shoes - Mango
watch - Komono / Freshlabels


10 komentářů:

  1. Mluvíš mi z duše, králíku! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Heh, tohle já jsem nikdy nezažila. Od dětství jsem byla vysoká a vždycky jsem to nesnášela a tajně jsem si přála být drobná. Teď mi moje výška přijde takový průměr (177cm) a klidně bych brala ještě dva nebo tři centrimentry navíc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je krásné číslo, tak akorát! já jsem v dětství nesnášela, když jsme se na tělocviku při nástupu řadili do řady podle výšky a my dvě s kamarádkou jsme vždy tvořily konec.. :D teď už na tom nejsem nejhůř. :)

      Vymazat
  3. Jak ses tak zmínila o koncertech, hned jsem si vzpomněla na druhou stránku věci, kdy jsme díky naší malé výšce předběhly frontu od Lucerny na Václavák, protože jsme se v davu lehce ztratily a koncert Toma Odela měly z první ruky, aniž bychom čekaly celý den na nejlepší místa. Pamatuješ? Koncertová dvojka jako vyšitá! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na to se přece nedá zapomenout! jenomže od té doby se mi to už nepoštěstilo.. pamatuješ taky na OneRepublic a Imagine Dragons? Pár let nazpátek, spousta lidí, my dvě malé někde vzadu.. :D když to tak vezmu, být malá je docela fajn, vyjímaje koncertování! :)

      Vymazat
  4. Haha, teď jak to vím a vidím tě na fotkách, přijdeš mi najednou nějaká roztomilá <3 Já jsem vysoká a mám i velkou nohu, takže mám opačné problémy ve všech bodech :D No ale myslím si, že ti lidé mezi námi si zase připadají moc průměrní. Opravdu si nevybereš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. roztomilá, to jde ruku v ruce s malá, nebo ne? :D každý jsme nějaký. já jsem se s tím už nějak smířila, že při každém seznámení následuje "očekával/a jsem tě vyšší!" a že jsem v místnosti vždy nejmenší - má to i spoustu plusů přece! vždyť o tom píšu. a je to stejné, jako být vysoká.

      Vymazat
  5. Ja mám 162cm ale cítim sa presne tak ako ty :D

    OdpovědětVymazat
  6. já z těch tvých oputfitů absolutně nemůžu poslední dobou! Top!!

    OdpovědětVymazat
  7. Nicole, skutočne sú aj menšie dievčatá, než si ty...napríklad ja, mám 157 cm. Tiež by som chcela mať o pár centimetrov viac, tiež som vždy bola a som najmenšia, ale zase keď si porovnávam medzi možnosťami, byť nízka a byť vysoká, radšej si zvolím byť nízka... a odpoviem si na to našou osvedčenou frázou: "Dobrého veľa nebýva." :) Ľubi

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com