DAYDREAMER.

Mé víkendy ve Stověžaté. Ráno vstaneme z peřin, dlouho, dlouho snídáme - ať už doma, nebo pohankové lívance v Místě, procházíme farmářské trhy na Jiřáku, ze kterých odcházím s kočičkami, které bych si u nás doma natrhala vlastně sama. Procházíme Letnou nebo Riegráče, chodíme na Výtoň, na výstavy do Veletržáku. Zatímco cesty do Stověžaté v týdnu jsou ryze jen pracovní, víkend je časem jen a jen pro odpočinek.
Vysnila jsem si jasnou představu o tom, jaké to vše zanedlouho bude. Mluvím zas a znovu o bělostném bytu se starými parketami, velkých dvojitých oknech s bílými závěsy, koutku s květinami a rostlinami, které snad mou péčí nepojdou. A rostoucí bylinky na parapetu. Další koutek knižní, s pohodlným křeslem a dlouhou řadou knih a stěnou obrazů. Kuchyně veliká akorát na to, abych se v ní naučila vařit i větší díla než-li zelené saláty s ovocem a nivou, ovesné kaše a těstoviny na nesčetně způsobů. Na stole váza s čerstvým kvítím. Ohromná postel se spoustou polštářů, které bude Lukáš shazovat, protože jich tolik nemá rád. Můj pracovní stůl plný nevyřízených záležitostí, i když bych na něm raději kupila nepřečtené knihy. Budeme na všechno dva a možná s námi bude i čtyřnohý společník. Možná. Když to všechno zvládneme. Když se dokážu postarat vůbec sama o sebe. A o ty rostlinky.

P.S.: Jsem někdy hodně, hodně naivní.
P.P.S.: Ale bylo by to senzační, že jo, že jo?!
P.P.P.S.: A když to vyjde, hodlám mít v květinovém koutku stojánek z Ikei, o kterém mi tu pověděla Barb.. mimo desítky dalších nezbytně potřebných hloupostí, kterými hodlám vysněný byt zaplnit.


My weekends in Prague. We wake up, have a brunch - whatever we take it home or in your favourite café (I really, really love buckwheat pancakes!), we go to the farmers market, buying pussy willow, have a walk at Letná or going to Riegrovy sady, the lovely parks of Prague. We visit the river's bank or going to galleries. This life seems to be perfect and so heart-warming when I think about it now, when the school days are about to come after holidays! Whereas going to Prague in weekdays mean some work stuff to do, Saturdays and Sundays were made for relax and little trips to beloved places.
Well, as I've dreamed about my soon-to-be-apartment, I would love to my dreams come true. Here I go, talking about the white walls and genuine parquet floor again and again. I dream about big windows covered in white curtains, about the green corner full of flowers and plants (I hope they'll survive my care). About growing herbs on my sill and another corner, the bookworm's one, with comfy armchair, huge variety of books and paintings. Kitchen big enough for learning how to cook more than oatmeal, green salads with cheese and fruit or one thousand ways spaghetti. Vase with fresh flower on the desk, huge bed full of pillows and white bedding, my workspace covered in incompleted work (how I wish for unreaded books rather than incompleted work in my dreams!)
We would take care of all of it both together and - maybe - once we'll be three, with four-footed friend. Maybe. If we'll make it all. And if I learn how to take care of myself. And of plants.







roller neck top, ring, pants - H&M
vest coat, coat - Mango Premium, suit coat - Mango
bag - Odivi / Czech Labels & Friends
watch - Komono / Freshlabels
shoes - Nike / Footshop



3 komentářů:

  1. Je to krasna predstava a preji ti, aby se ti vyplnila!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně vysněný byteček, s milovaným po boku pak člověk nic víc snad ke štěstí nemůže potřebovat. Věřím, že se ti vše výplní a držím palce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ách, děkuji za milá slova! v první řadě - musíme ten byt nejprve najít! :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com