3 BOOKS YOU'RE GONNA READ THIS WEEKEND.

Králík se nezastaví. Z jeho občasného výletění do Stověžaté se stal spíš zvyk, a tak jednou, dvakrát týdně pobíhá po schůzkách a akcích. A také den co den chodí do školy, přece jen je stále školou povinný, po odpoledních pečlivě vypracovává maturitní otázky a kdyby se snad zdálo, že si o víkendu odpočine, není tomu tak. Kdy by jinak psal slova která čtete, fotil a spřádal plány na nová dobrodružství?
Když už si snad králík začínal myslet, že je v tom až po uši, přišly prázdniny. Volný týden a jen pár poznámek v diáři, a tak když se králík vypořádal i se seminárkou z angličtiny a čtenářským deníkem, nezbývalo nic jiného, než spousta klidu a čas na knížky. A aby měl ještě více času na čtení, tuhle skvělou snídani mu připravil onen muž, který stál i za foťákem. Není to báječné?

Ve volné chvíli pro vás sestavil malý seznam knih, které si musíte o víkendu přečíst:

LOVE STYLE LIFE, Garance Doré 
Garance jsem sledovala při vydávání její knížky a ještě dlouho před tím. Dlouho jsem k ní chodila pro inspiraci ve svých blogovacích začátcích a obdivovala její ležérnost a pařížskost. A doteď mi pomáhá s francouzštinou. Především vás upoutá hravými texty a svým chic pařížským stylem! A přesně taková je její knížka. Myslím, že nejen povinná literatura každé chic blogovací divy, ale i každé správné ženy! C'est vrais! Ještě o ní ode mne uslyšíte, oui! 

14,000 THINGS TO BE HAPPY ABOUT, Barbara Ann Kipfer 
Pro ty z vás, kteří o víkendu nebudete mít čas na čtení. Tahle knížka totiž není nic jiného, než seznam čítající čtrnáct tisíc slov a slůvek, pro která můžete být šťastní. Radovat se z maličkostí byl jistojistě autorčin záměr! A tak, ať už budete zdolávat horské hřebeny, či se stanete víkendovým kavárenským povalečem, tuhle knížku vezměte s sebou. Navíc si procvičíte angličtinu. Doporučené množství se rovná počtu volných minut při vašem cestování!

ŽERT, Milan Kundera 
Milan Kundera je můj nejoblíbenější spisovatel, a když srovnávám s milovaným Murakamim, snad nejoblíbenější spisovatel vůbec. Už jsem vám o něm psala i dříve. Nesnesitelná lehkost bytí je hořkosladká knížka plná vzpomínek, nejdříve smutných, když jsem se sama ocitla v kůži hlavní hrdinky Terezy. A pak krásných, protože jak v mém životě, tak v tom knižní Terezy, se vše obrátilo v dobré. Přečtěte si ji. Směšné lásky mám k maturitě, a tak prosím, chci otázku číslo 17! Spousta dalších, méně známých knih, stojí také za to. Když jsem se vás ptala, po které mám sáhnout jako další, poradila mi čtenářka Žert. Knížka, ve které se dočteme o životě Ludvíka, kde o tragikomické situace není nouze.

P.S.: Myslím, že poprvé a naposledy mě vidíte v brýlích.
P.S.: A vlastně - vy teď klíďo píďo můžete Žert vyhrát! Takže mi pod článek napište, kterou knihu si přečtete tento víkend, nebo kterou byste si přečíst chtěli a proč. Přidejte svůj email a nežertuji, Žert od Milana Kundery může být váš! Ve středu vyberu jednoho šťastlivce!


Rabbit's busy all the time. His "sometimes" in Prague changed into "usually", spending here about two days a week, meeting people and going to events. And, just because Rabbit's still a high school girl, prepares for graduation exams in the afternoons. Even the weekends - looking like time for a rest - are busy. Rabbit writes all the words you read on Saturdays and Sundays! And takes photos. And plans. And when was Rabbit about to think that it's too much, the holidays had come. A free week, clean pages of his diary. So when Rabbit finished his seminary, there was just a free time for relax and books. 

He prepared for you a list of books you're gonna read this weekend: 

LOVE STYLE LIFE, Garance Doré I love everything abot Garance. I've been following her for ages, mostly when she was publishing her book. She was my inspiration woman when I started blogging, admiring her casuallness and her parisian way of expressing. She helps me with my French. She will get you with her fresh arcticles and chic parisian style. As so the book. Required reading of every chic blogger diva and every woman! C'est vrais! Soon, I'll tell you more about, oui! 

14,000 THINGS TO BE HAPPY ABOUT, Barbara Ann Kipfer For those of you, who aren't planning a free time for reading a book. This book is a long list of 14 thousand words, which make you happy. Or smile. Just be happy because of the little things. So, whether you'll climb a mountain or you'll spend your time at cafés, take this book with you. Recommended amount equals the amount of free minutes during your adventures! 

THE JOKE, Milan Kundera Milan Kundera is my beloved writer, when comparing with my favourite Murakami, my most beloved writer ever. The Unbearable Lightness of Being is a bittersweet book full of memories, Laughable Loves is my required reading for graduation exams (please, I wanna task number 17!) When I asked my readers which one to read, one of you told me to get The Joke. Here we are. This book is one of three recommended this weekend, the book about tragicomical life of Ludvik.











Martinus books
Ikea tray, cups

28 komentářů:

  1. Knížku Smích od Bergsona :) protože ... proč a jak vlastně vzniká smích? :) pekela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ted rozečtenou knihu Body Book od Cameron Diaz, ale LOVE STYLE LIFE si chci také co nejdříve přečíst. Tak třeba budu mít štěstí :). therainbower@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybych tak nemusela načítat ke státnicím. Ale hned první víkend po státnicích se vrhnu na jeden z tvých tipů. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem začala číst Fangirl od Rainbow Rowell. Zatím mě vážně baví, tak myslím, že ji dočtu co nejdříve :)
    vrbova.eliska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna čtu Kdokoli může dělat cokoli od Betty McDonald. A je to super, takové milé čtení :))
    gathermoments (zavináč) gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Complete Maus od Art Spiegelman, protože je už načase si opět přečíst nějaký ten komiks. :) jaroja1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Já mam rozečteného Harryho Pottera, protože láska a tento víkend se chystám na knihu Co vám výživoví poradci neříkají? (protože to nevědí). :) na Kunderu se chystám už dlouho, jen nebyl čas a v poličce čeká na přečtení 1Q84 od Murakamiho O:) Jinak díky za tipy, zrovna v týdnu jsme s kamarádkou polemizovaly o 14,000 things to be happy about. :)

    OdpovědětVymazat
  8. super fotky! a na love style life taky nedám dopustit. To je láska na první pohled a celý život. <3

    OdpovědětVymazat
  9. Mám rozečtenou After polibek od Anny Todd, ale tu už dočítám, takže se asi už po několikáté vrhnu na How to be Parisian wherever you are :) Nádherný průvodce životem Pařížanek, doporučuji! magdalenamala29@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Právě jsem dočetla Černobílý svět a musím říct, že je to určitě jedna z nečtivějších a nejlepších knih, co jsem četla.
    http://wait-why.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Chystám se na další knížku z povinné četby a tentokrát to jsou Ostře sledované vlaky. Když už ale je na mě tý maturity dost, tak si listuju knihou (a biblí svatou ♥) 9010.

    OdpovědětVymazat
  12. Během překládání jsem se dostala k velmi zajímavé knize, třebaže to není žádná novinka. Jmenuje se "Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce: Neobyčejné přemýšlení o obyčejných věcech". Dnes však po vší práci zavírám oči a knížku nechám na polici.

    OdpovědětVymazat
  13. Zítra mám v plánu alespon rozečíst detektivku Poslední víkend od Agathy Christie s Hercule Poirotem v roli hlavní. Čeká mě cesta vlakem, takže určitě přijde vhod :-)
    jabbarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Zrovna o Žertu, jsme se s maminou v týdnu bavily - Směšné lásky a Nesnesitelnou lehkost bytí už doma máme. Na mne knížky čekají až do čtvrtka, kdy snad budu moci číst něco jiného něž Dětské lékařství.. dočtu Andělinu zemi (F.McCourt) a vrhnu se na Born to run, i když mi mezitím možná dorazí objednaná Belle de jour (anglicky, francouzsky bych to nedala :-))a ty brýle ti sluší, určitě i zblízka, ale mám to stejně! aprincesna@gmail.com

    Kráska dne

    OdpovědětVymazat
  15. Mě čeká klasika od Jane Austenové, Emma, tentokrát v originále...snad to zvládnu :) A fotky jsou zase kouzelné, úplně mi zlepšily náladu!
    marketa.vrtelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Mily Kralik, pridam ti aj ja moje odporucania :) Kunderu milujem, takze u mna vedie Neznesitelna lehkost byti vzdy a stale, pravidelne pocas roka ju citam, od neho taktiez Nesmrtelnost, ktorej docitavam v tychto chvilach posledne strany (a to, ze Zert nemam a chyba mi v kniznici, a ty on vyhlasis sutaz, beriem ako znak osudu O:)) a ako vikendove tipy este urcite odporucam Bukowskeho, ale aj Lolitu ci Maleho princa, forever klasika! :) mats.kovacova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. V plánu mám přečíst Malého prince v angličtině, protože je to jedna z knih k přijímačkám. :)
    neladorokova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Já zrovna čtu 451° Fahrenheita a nemůžu si ji vynachválit. Stejně jako Stephen King můžu klíďo říct, že Rayi Bradburymu vděčím za hodně!

    OdpovědětVymazat
  19. Já teď čtu In the cold blood od Trumana Capote a po teto vážně knížce podle skutečných událostí by se určitě Žert hodil :) 14 000 things to be happy about je taky na seznamu knížek,co si chci přečíst :) jinak opět krásný článek, anna.stroufova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Dnes už si konečně najdu čas na dočtení Žítkovských bohyní. Jsem strašně napjatá, jak se to celé nakonec rozplete :)

    OdpovědětVymazat
  21. Já teď dočítám Šťastnou knihu od Báry Šťastné a je to takový souhrn krátkých povídek, velmi nenáročné čtení, ale líbí se mi, protože je takové všední a myslím, že se v tom najde úplně každá žena. Ba mám dokonce pocit, že potkat se s autorkou, tak vidím svůj odraz v zrcadle.
    k.lindovska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Mám rozčítaného Murakamiho a jeho Kafku na pobřeží, a Dona Quijota po španielsky. A najbližšie sa chystám na Dejiny lásky a Literárny spolok Laury Snežnej, pretože magický realizmus, to je moje ^_^

    OdpovědětVymazat
  23. Já studuji ruskou literaturu, takže když si chci odpočinout od povinné četby ruské klasiky (která je na mě strašlivě depresivní), ráda sáhnu po něčem z jiného soudku :) Teď mám rozečteného Zaklínače, ač by mě nikdy nenapadlo, že mě budou fantasy knížky bavit. A jinak si každý víkend prolistuju pár příběhů z Praha v srdci, kniha s nádhernými ilustracemi a příběhy různých pražských míst a občanů :) kay.safarikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  25. králík ukončuje soutěž! a moc děkuje za všechny vaše vzkazy! jde se losovat. :)

    OdpovědětVymazat
  26. kuk na králíkův facebook, tu: https://www.facebook.com/stylishwhiterabbit/ pro vyhlášení soutěže. vítězí sedmnáctý komentář, gratuluji Maťs a jdu Ti napsat mail!

    díky za krásné komentáře všem! inspirovali jste mě v novém čtivu. brzy vás králík jistě zas překvapí nějakou soutěží!

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com