FAUX PAS

Tenisky považuji za módní faux pas. Ohromné rozpínající se zlověstné všechny postihující módní faux pas. Prvně jsem je viděla kdysi na Japonkách, co si v nich nerušeně užívaly dovolenou, nehledě na to že já na ně hleděla s úžasem/překvapením/obdivem/pohoršením. Pocity smíšené. Ty holky-Japonky si klidně vykračovaly v barevných teniskách a elegantních šatičkách. Bezva. Od té doby, co jsem na nich ty barevné tenisky viděla, zůstaly mi na mysli. Svítily mi v hlavě asi jako velký semafor a já je z té hlavy nemohla dostat. Kombinovat s šaty? Ne? Nejde o módní faux pas? 
Můj problém vyřešil, světe div se, Karl. Ano, ten. Karl Lagerfeld, který si dovolil k jemným chanelovským látkám a ryze ženským šatům obout modelkám tenisky. Přidal jim sladkou cedulku haute couture a tím všechna pravidla opět porušil (a mne samozřejmě zbavil toho oslnivě svítícího semaforu v mé hlavě). Tak jako já, celý módní svět následuje Karla. Tenisky se z mola dostaly mezi návštěvníky fashionweeků, módní bloggery i šéfredaktory světových módních magazínů. Nosí je modelky i holky od vedle, malí, velcí, tlustí, tencí. Zkrátka všichni.
Tenisky jsou módní faux pas. Ale já se jednomu malému slastnému faux pas neubráním. A vlastně ani nechci. Zkuste si ve střevíčkách v dešti šlapat přes Národní nebo Dlouhou (protože je fakt strašně dlouhá), a jeden pár naleštěných adidasek nebo najků jistě oceníte i vy, největší teniskoví odpůrci.









šaty - Mango
backpack - Odivi
boty - Adidas ZX Flux
oversize kabát - H&M
hodinky - Komono/Freshlabels

5 komentářů:

  1. Super článek!
    Tyhle tvé tenisky miluju. Umíš je nosit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vždyť my jsme se vlastně tak nějak díky těm teniskám ve Freshlabels poznaly! :)

      Vymazat
  2. Tenisky a elegantní móda je něco, s čím se Leopard těžko smiřuje. V poslední době jsem ráda za dámu a kdykoliv začne pršet, dostávám se do problému s obutím. Do balerínek teče ('oddělala' jsem tak tři páry za léto), lodičky kloužou a sandálky, to je takový lepší cedník na všechnu špínu ulic...
    Když obuji tenisky, třebaže jsou hezké, mám zvláštní nutkání celý outfit ladit sportovně, končím tak maximálně u čených skinny džínů, pánského trika a elegantního saka, mého turistického outfitu, a to mě mrzí.

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa pacia vsetky tieto divnosti v mene pohodlnosti ^^ Tenisky, ortopedaky..kludne by som chodila vonku i v pyzame, len cakam, kedy to prestane byt nepripustne :P A mne sa hrozne paci ta dokombinovanost Japoniek. Ako spoja nespojitelne a este k tomu pridaju hello kitty batuzek. Pride mi to hrave a to ja (nielen) v mode mozem :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásný článek a na ty Japonky si taky moc dobře pamatuju! mě osobně asi takhle utkvěly tenisky v paměti z Londýna, kdy jsem viděla všechny ty spěchající úředníky ráno do práce v oblecích a kostýmcích na kole v teniskách. taky přišly přesně tyto smíšené pocity a dneska nedám bez tenisek ani ránu! btw ten kabátek je úžasný!!!krásná kombinace.
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com