KDYŽ KRÁLÍK VAŘÍ

Nikdy jsem moc nejedla maso, kuřecí si dám jen když ho doma připravíme a hovězí nebo vepřové je pro mě doslova utrpením, když není zamaskované ve velkém burgeru (to si pak ráda dám!). Nikdy jsem nepila živočišné mléko samotné, jen v mléčných výrobcích, a těm taky příliš nedám. Když se nad tím tak zamyslím, mohla bych z fleku být vegan, i když by mi někdy burger nebo i vajíčka chyběly.. často jsem s tou otázkou veganství a vegetariánství a kdo ví čeho všeho flirtovala.. vyzkoušet si to, odlehčit tělu. Ale když se zamyslím nad tím, že bych musela všechny blízké kolem sebe upozorňovat na to, že jím jen listí a kořínky a ne, opravdu si nedám nedělní svíčkovou, kterou babička celé dopoledne připravovala, přišlo mi to tak nějak neohleduplné.
A tak ráda někdy svému tělu odlehčím třeba právě dělenou stravou nebo odlehčenějšími variantami oblíbených jídel a sladkostí. A to, jak pár sladkostí takových připravit, vám teď ukážu. Posnídejte se mnou a zůstaňte i na lahodný dezert!




Článek jsem vytvořila za pomoci produktů Alpro, lehkých nápojů, které jsou vyráběny z rostlinných složek, a tak plně nahrazují živočišné mléko. Jsou chutnější a máte na výběr hned z několika variant. Mě si nejvíce získal mandlový a hned poté kokosový nápoj, ty rozhodně vyzkoušejte i vy.



Ranní kaše s ovocem

kokosový nápoj Alpro
ovesné vločky
ovoce

Má nejrychlejší a nejoblíbenější snídaně. Můžete si vymyslet spoustu variant, jak si kaši dochutit. Skořicí, kakaem, medem. Ozdobíte semínky a ovocem, které doma najdete. Použila jsem celé ovesné vločky, příprava je o něco delší, je nutné je na dvě hodiny namočit do nápoje. Řadím je ale do rychlých receptů, protože si čas můžete ušetřit vločkami drcenými, a úplně nejrychlejší variantou jsou kaše instantní, které jen rozmícháte v ohřátém nápoji. Rychlá a zdravá snídaně, při které se fantazii meze nekladou. Jak jsem řekla, pro přípravu používám Alpro nápoj - a to kokosový, když chci kaši více ochutit, jinak ovesný nápoj, který je také výborný, ale ne tak výrazný.
Kombinace rostlinného nápoje a ovesných vloček nezatěžuje tělo tak jako kombinace s mlékem živočišným. A tak se ze mne každé ráno stává vegan!


Použijte jakékoliv ovoce. Já mám v tomto období nejraději hrušky, physalis (mochyně) jsou zas skvělé na ozdobu. A semínka chia už znáte, že? Jsou teď velkým hitem. Neočekávejte výraznou chuť, ani nepoznáte že je jíte, ale jsou zdravá.






Školní čoko sváča

Alpro Soya Chocolate 


Pamatujete na školní mléka, co jste si možná objednávali někdy na základce? Tak Alpro přišlo s nápadem tahle mléka vytvořit na sójovém základu. Nejdřív jsem se toho trochu bála, to mléko jsem na základce nesnášela. Ale tohle je mnohem chutnější varianta, sladký čokoládový nápoj, který si vás získá! A díky brčku, co je k nápoji přibalené, je to navíc i praktické.. tak akorát do školy.







Trochu jiný shake

ovesný nápoj Alpro
jahody
maliny
med

Další recept, na který můžete vymyslet spoustu obměn. Já vytvořila malinovo-jahodový Alpro shake. Smíchala jsem maliny s jahodami a směs zalila Alpro ovesným nápojem. Vše jsem rozmixovala a vznikl takový shake. Na závěr jsem dochutila medem, ale to záleží na vás, máte-li raději sladší.







Čokoládový mini dort

Alpro Soya Cuisine
rostlinné máslo
60% čokoláda
karamelové sušenky
maliny

Máte rádi čokoládu? A že ji na posezení sníte celou? Pak mám recept přesně pro vás. Základem totiž je čokoláda. Tu jsem připravila ze smetany na vaření Alpro a rostlinného másla. Smetanu s máslem jsem přivedla k varu a následně rozmíchala 60% čokoládu. Rozmačkala jsem sušenky, ty jsem dala na dno připravené nádoby. Zalila jsem připravenou čokoládovou směsí. Stačí pár minut vychladit v lednici, poté přidat maliny. Olalá!







A kdo by snad stejně jako já nerad vzpomínal na teplé kravské mléko ve skleničce, nezoufejte. Protože vychlazený Alpro nápoj je tisíckrát lepší než mléko, na které jste byli doposud zvyklí! Samotný je nejlepší ten mandlový.


Připravila jsem i skvělé ovocné nanuky. Víc se dočtete v článku, kde najdete i mnohem víc fotek.



Kdo to ještě neví z mého instagramu, zapojila jsem se do testování produktů Alpro, a právě díky tomu jsem vytvořila tento článek, z balíčku produktů, který mi přišel až domů.
Celého testování jsem se zúčastnila díky těmto stránkám - malé i větší blogerky ať kliknou a podívají se, jestli by nějaká výzva nezaujala i je, myslím že poměrně často nabízejí různé testovačky právě pro vás. Často stačí jen vložit do komentářů odkaz na svůj blog a čekat, jestli právě váš blog si vyberou, tak do toho!

17 komentářů:

  1. Krasne fotky. Ten čokodortik bych si hned dala.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky a čoko dortík bych si dala také:)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné fotky!! A takové mňamky bych si hned dala :-) Já mám v plánu ochutnat právě kokosová a mandlová mlíčka :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Paradne to vyzera ale prosim ta aky to mas lak na nechtikoch? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď používám laky od Sally Hansen, příští týden plánuji napsat článek právě o nich! dlouho jsem měla gelové nehty, ale bohužel mi nedržely při práci, a tak jsem se vrátila k lakování.. takže jestli chceš vědět víc, tak příští týden sleduj blog :)

      Vymazat
  5. vidno, že si sponzorovaná :) čo sa mňa osobne týka, ja si radšej mandlové mlieko spravím doma.. málokto číta zloženie a málokto vie, že Alpro mandlový nápoj obsahuje krásne 2% mandlí. a to by si podla mňa, ako správna blogerka, mala uviesť :)
    Kris

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdepak, nejsem sponzorovaná, jen jsem se zapojila do tohoto testování http://www.blogerky.cz/exkluzivne/testujte-a-vyhrajte-alpro-vyrobky-do-konce-roku :) chuťově mi vyhovují, jistě že bych si ráda vyzkoušela pravé domácí, ale jak jsem psala, jde mi zejména o rychlé recepty, které během pár minut zvládne každý (a pokud se budeš chtít podělit o to, jak mandlové mléko sama vyrobit, sem s tím, dík!). Navíc je to můj první článek o jídle, food blogger ze mne nikdy nebude :D

      Vymazat
  6. http://www.biteme.sk/domace-mandlove-mlieko/ :) vyskúšaj

    OdpovědětVymazat
  7. Ježíš ty jsi ale píča, jestli si myslíš, že život o takovejch sračkách, co tady píšeš na blogu, tak upřímně gratuluju, you´re lost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kritizovat umí každej vůl :)

      Vymazat
    2. Tleskam anonyme! Právě si se zařadil/a do nejdebilnějších lidí na světě. Blogy jsou od toho, aby každej psal o tom, co baví jeho, co má rád a hlavně to dělá pro lidi, kteří ho sledovat chtějí :) Pokud se ti to nelibí tak jednoduše nečti tenhle blog. A mimochodem ten vulgarismus si pro příště odpusť. Pa :)

      Vymazat
  8. Anonym, který kritizuje a neumí se podepsat je lost.

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní kritik má jeden velký problém se sebou. Sám se utápí ve "sračkách".
    Zajímalo by mne,jestli umí také vytvořit něco pozitivního a neházet jen špínu na ostatní.

    OdpovědětVymazat
  10. V jakem poměru používáš suroviny na ten dortík? :-)
    Jinak krásný blog, krásné fotky a články se krásně čtou. Vždycky se těším na nove <3

    OdpovědětVymazat
  11. Tu hrušku si jedla i se stopkou? a physalis s listama?

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com