ARTSEMESTR UMPRUM

Králík a muž rádi chodí za uměním. A možná ještě raději než za uměním v galeriích, na které se po dlouhé roky chodí dívat spousty lidí, máme raději to mladé, studentské umění. Proto jsme zašli na Artsemestr pražské UMPRUM, na který jste se mohli zajít podívat od pátého do dvanáctého února třeba i vy.
Někde jsme vyčetli, že na prohlédnutí celých klauzur budeme potřebovat přibližně dvě hodiny. Já jsem se byla podívat na minulém Artsemestru a dvě hodiny byly tak akorát. Jenomže. My jsme tam strávili hodiny čtyři. ČTYŘI! Prolezli jsme školu místnost po místnosti, vše jsme si prohlíželi, viděli jsme snad vše co běžný návštěvník na UMPRUM vidět může.
Nedokážu odborně popsat, jestli byly výtvory studentů dobré nebo ne, to ráda přenechám jejich vyučujícím nebo kritikům. Já zkrátka dokážu říct, jestli se mi klauzury líbily nebo ne. A mně se líbily moc.
Kupodivu mě překvapily výsledky práce Ateliéru skla. Grafika. Architektura, pro kterou mám tak trochu slabost. A Ateliér designu oděvu a obuvi, kde jsme mohli vidět výsledky projektu Ikonická recyklace, ten nikdy nezklame. Společně s Ateliérem Módní tvorby.

Ten zimní Artsemestr už sice nestihnete, ale příští si nenechte ujít. A kdo se přece jen nemůže dočkat, ať si zajde do Veletržního paláce na výroční výstavu právě UMPRUM, protože ta také stojí za to. Ostatně, o té jsem už psala tady.






Je libo selfie tyč?


Ateliér skla















Ateliér grafického designu


Ateliér designu oděvu a obuvi / Ikonická recyklace





6 komentářů:

  1. wow! Kdybych to věděla včas, tak bych si to rozhodně nenechala ujít, miluju tyhle výstavy! a tobě to moc sluší!!:)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já bych zas o takových akcích měla psát dřív, než skončí, ať vás všechny namotivuju jít :D do příště se polepšíme.. :)

      Vymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?v=eLM213U1Gxc

    OdpovědětVymazat
  3. jé, škoda, že už to nestihnu, prtotože to muselo být super! :-)

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com