PLZEŇ ŽIJE!

To že je Plzeň evropským hlavním městem kultury víte, že? Jestli ano, tak je článek pro vás a jestli ne, tak se možná i něco málo dozvíte - tedy alespoň to, že Plzeň tím hlavním městem kultury doopravdy je.
Žiju ve městě, které je kulturně jen lehce poznamenané, a tak za kulturou musím dál - do Prahy a do Plzně. Tenhle rok budu snad celý v Plzni - blíží se další Pecha, o té předchozí jsem psala třeba tady. Výstavy, koncerty, divadlo. To že budu v Plzni neustále vám můžu potvrdit, článek píšu ve vlaku po cestě do Plzně na Slam Poetry

A tak jsme jeli na slavnostní zahájení Plzně 2015. Řídila jsem, a podle mého přítele tragicky. Striktně jsem dodržovala předpisy tam kde nebylo třeba a jinde jsem jela prý rychleji než bych zvládla (ale já to zvládla). Místo toho aby muži byli hrdí na to, že je vozí jejich přítelkyně.. 
V Plzni jsme se setkali s lidmi z největšího českobudějovického festivalu na světě - o tom už jste slyšeli, že? Všichni nám říkali, že na náměstí se nedostaneme jinak než s průvodem. Jenomže my jsme se tam dostali a já ani nevím jak. A tak, o jednu velkou konvici mátového čaje a pět hrnků vietnamské kávy v Café Regner později, běžíme do jednoho z průvodů mířících na náměstí. Běželi jsme opravdu na poslední chvíli a ochranka za námi cestu už uzavírala. Dostali jsme se tam! Přímo po úžasného provazochodce, doprostřed všeho toho dění. A hlavně videomapping, ten byl úžasný. 











4 komentářů:

  1. Nádherný blog! Bože kéž bych taky měla tak zručnýho přítele. Nebo ještě líp, kéž bych to sama takhle uměla! Nádhera :)

    A ten provazochodec je teda silný kafe, mam závrať za něj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nejšikovnější! Nebýt jeho pomoci a podpory, nejsem na tom s blogem ani zdaleka tak jako teď.. možná bych ho ani neměla :)

      Vymazat
  2. Jó, taky jsem byla u toho, a je moc milý si o "našem hlavním městě kůltůry" někde číst! :-) Jinak máš super blog, myslím, že se tady budem potkávat častějš ;-) A mrzí mi, že jsem poslední slam nestihla, trčela jsem v práci.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit o Plzni psát co nejvíc, vždyť teď se toho děje nejvíc! Tak si určitě ještě něco přečteš a samozřejmě mě někde potkáš :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com