KDYŽ NEVÍTE CO BY, NAJDETE TO U KRÁLÍKA

I králík má vánoční podstromečkovou inspiraci - možná, že vám, kteří ještě stále nemáte vánoční dárek pro svou nejmilejší kamarádku nebo milovaného muže alespoň trochu pomůže. Králík už dárky má - většina z nich je napůl vyrobená a napůl nakoupená, ale nic neprozradí, protože by pokazil překvapení.
Často jsem dárky (ať už ty vánoční, nebo k narozeninám) zařizovala na poslední chvíli. Není to kvůli tomu, že bych se tomu vyhýbala, jen jsem volbu dárku oddalovala, protože co když uvidím za pár týdnů něco hezčího, a předčasná volba mne pak zamrzí? Jen letos to mám s těmi vánočními jednodušší. S mužem jsme se na dárku domluvili a navzájem si věnujeme to, co jsme si už delší dobu přáli. S kamarádkami jsme si řekly, že dárky přece jen hrotit nebudeme, a raději si zajdeme na společnou večeři. Jenomže ne každý to má na Vánoce tak jednoduché, a právě pro ty je tu malá inspirace.

ONA


Já jsem minulý rok k Vánocům dostala od své nejmilejší kamarádky opravdu osobitý dárek. Plátěnku, vlastnoručně vyrobenou. Spoustu věcí tahám jen v obyčejné plátěné tašce, když nemám zrovna chuť být za dámu. Pokud máte kamarádku, kterou potěší něco takového, tak do toho! Čistou tašku a fix na textil koupíte v každém hobby obchodu, je jen na vás, co vtipného kamarádce napíšete nebo nakreslíte. A když je spíš než vy tvůrčí vaše blízká, můžete jí věnovat zápisník nebo diář. Správná tvůrčí duše má vždy málo místa ve svém skicáku.
Můžete si zahrát na praktickou kamarádku, která věnuje (tak moc potřebné a vždy se záhadně ztrácející) sponky nebo pírka do vlasů. A k tomu v hezké toaletní taštičce. Nebo spodní prádlo o kterém víte, že kolem něho v lingerii vaše kamarádka chodí, ale nemá odvahu si ho pořídit. Praktický může být i batoh - já třeba takové užitečné věci cením. Toho totiž není nikdy dost.
Možná, že přesně víte, co by se kamarádce hodilo do pokoje vedle vaší společné fotografie. A na psací stůl. Nebo vedle zrcadla. Třeba osobně zasazený kaktus, tlustice nebo netřesk. A jsou to rostliny, které vydrží dlouho - snad ani mizerná péče je nezabije. A k tomu vonná svíčka, ty levnější seženete v Ikea. Je-li vaše kamarádka přímo závislá na čaji nebo kávě, můžete jí pořídit hrnek. A pokud možno co nejoriginálnější, s vtipným nápisem nebo kočičí s ocasem, jako je na obrázku (ty kdysi nabízelo české bonami).
Fujifilm Instax Mini je dárkem ze všech nejkrásnějším. Protože tím, že darujete materiální věc, poskytnete obdarované(mu) něco, čím uchová své zážitky napořád. Sám o sobě fotoaparát drahý není, háčkem je jen nákup náplní. Dá se tomu ale vyhnout koupí velkých výhodných balení. Já mám ten svůj z kamenného obchodu Analogue, ale mají i e-shop. Vřele doporučím každému, a krásné fotky jsou tomu důkazem.


ON


Ono koupit dárek mužovi, to je vždy těžší, než pro ženu. Muž má jedny hodinky, jeden obal na iPhone, pár kvalitních desek a jedna velká barevná sluchátka. Muž je často nenáročný tvor, a my musíme dlouho vymýšlet, čím mu udělat radost. Proto jsme na to s tím mým mužem šli letos chytře - na dárku jsme se předem domluvili, čímž jsme se o překvapení připravili, ale vůbec nám to nevadí. Pořídíme si to, co jsme si už dlouho přáli. Ale co to bude, o tom jindy.. po Vánocích.
Tvůrčího muže určitě potěšíte fotoaparátem na film, obchod Analogue nabízí opravdu originální designy a váš muž bude mít opravdu jedinečný foťák, protože narozdíl od Instaxu nejsou tyhle foťáky příliš rozšířené - spousta z nás je totiž líná vyvolávat filmy. Pro línějšího muže bude tedy opravdu lepší Polaroid nebo Instax
Pokud je váš muž milovníkem hudby, trefou do černého bude opravdový zážitek. Lístky na koncert oblíbeného interpreta nebo někoho, o kom se hudební scéna (i váš muž) teprve dozví. Muž pohodář a spíš ocení gramofon nebo desku, protože teprve zvuk desky vykouzlí tu správnou atmosféru. A těm, co kouzlu desek nepropadli, třeba nová sluchátka.
Originálním krytem na iPhone a iPad neurazíte ani v nejmenším. 
Muže romantika můžete překvapit fotkou, nebo jakýmkoliv jiným dárkem, do kterého vložíte kousek svého já. Vaše společná fotografie v rámečku? Možná spíš dárek ke svátku zamilovaných, ale může být i SOS řešením na poslední chvíli.

3 komentářů:

  1. Koupit svému klukovi Polaroid? Můžeš mi poradit, kam chodit na brigády, abych mohla svému klukovi taky koupit Polaroid, Snapback, Sluchátka k iPhonu a vstupenky které stojí vždy minimálně 700-1500,-. Zdá se, že ty máš brigády dost dobré =)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, asi nejlepší z této kategorie co jsem zatím viděla :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com