DESIGNSUPERMARKET

Ať už je to Designblok, Prague Design Week nebo DesignSUPERMARKET, akcí věnujících se českému designu je na podzim zkrátka hodně. A právě minulý týden proběhl osmý ročník festivalu DesignSUPERMARKET, který návštěvníkům poskytuje možnost setkat se zblízka s designéry a jejich produkty - takže poskytuje možnost často až neopakovatelnou. A to všechno pod střechou jednoho jediného domu, Domu U Minuty na Staroměstském náměstí. Nezní už jen tohle lákavě?



Mou nejmilovanější mladou designérskou dvojicí je duo Narnish (Karolína Karpíšková a Sára Beránková). Prvně jsem se s jejich tvorbou setkala na Artsemestru UMPRUM, kde vystavovaly společně s dalšími studenty Ateliéru módní tvorby. Právě kolekci kterou návrhářky vystavovaly tam mám dodnes ze všech nejraději - uchvátily mne barvy i střihy. Ale ono se těžko dá rozhodovat o tom, co je od Narnish nejlepší. Protože tu máme i kolekci S/S 2015 a kolekci ve spolupráci se značkou Pulse. S Narnish se setkávám poměrně často - kolekce jsou k vidění na akcích, které navštěvuji. A rozhodně nejsem jediná, která jednoduchým střihům propadla - třeba vítězem letošní Designblok ELLE Talent Card nebyl nikdo jiný, než právě Narnish.
Na DesignSUPERMARKETU byla k vidění kolekce, která vznikla ve spolupráci se značkou Pulse. Opět minimalismus, jednoduchost střihů. Narnish zkrátka nelze nemilovat.






Tvorbu české návrhářky žijící v Paříži Kateřiny Geislerové jsem měla možnost vidět naživo až na letošním MBPFW, kde prezentovala svou kolekci na S/S 2015. Na první pohled vás okouzlí tvary a střihy, které zvýrazňují křivky ženského těla. Kateřina tvoří oděvy pro moderní sebevědomou ženu, myslí při tom na maximální pohodlí. Na DesignSUPERMARKETU jsem si mohla její modely prohlédnout zblízka, nejen střihy jsou totiž to hlavní, co vás možná upoutá - jde totiž i o kvalitní materiály. Nejvíc jsem si oblíbila Kateřininy kabáty - úplně si v tom sama sebe dokážu představit. Vše co návrhářka vytváří bych shrnula do dvou slov - nadčasová elegance.



Mé oblíbené jsou i tašky zlínské značky Playbag. Firma se nezajímá jen o výrobu tašek a batohů, ale i peněženek, pouzder, opasků.. jde především o funkčnost produktů. Nedávno jsem nebyla daleko od koupi jednoho z batohů typu Volta - ty se mi líbí ze všech nejvíce. Jedinou nevýhodou Volta batůžku bylo to, že je moc malý na všechny věci, které nosím denně při sobě. Ale.. snad někdy v budoucnu budu jeden hrdě nosit! Produkty Playbag jste si donedávna mohli pohodlně objednat jen přes e-shop, ale pro ty co upřednostňují spíš klasické nakupování jsou prodejní výstavy jako je právě DesignSUPERMARKET a hlavně nově otevřený showroom na pražském Žižkově.



2 komentářů:

  1. Plánuješ i nějaké videa??:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím určitě ne :) Pro mne je to něco úplně nového a musela bych se vše naučit od začátku. Zatím mám se samotným blogem hodně práce, učím se upravovat fotky. Tak snad někdy v budoucnosti. Ale v nejbližší době čekej nové věci! :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com