CAFÉ NEUSTADT

Ráj všech studentů, umělců, lidí vyhledávajících příjemnou atmosféru pro setkávání, neotřelé prostory a jazzovou hudbu. To je Neustadt. Chcete-li trávit chladné prosincové odpoledne někde v kavárně s přáteli, pak je Neustadt tím pravým místem. 
Když jsem kavárnu v létě navštívila prvně, nebyla to láska na první pohled. Vlastně jsem z toho byla trochu vedle - když jsem se obsluhy zeptala na denní nabídku jídla, odpovědí mi bylo překvapené "Nevim, já sem tady pár minut." O tom, že měli zrovna quiche a dýňovou pomazánku jsem se dozvěděla až doma na facebookových stránkách, a spokojila jsem se s malým espressem a černým čajem. Jenomže mne to neodradilo od návratu a v listopadu jsem do Neustadtu zašla znova. 
A tak vznikla láska (až) na druhý pohled. Co si asi zamilujete nejvíce, jsou ty prostory. Možná se vám bude zdát, že působí chladně. Jenomže ve chvíli, kdy se usadíte do jednoho z retro křesel a rozhlédnete se po interiéru, objevíte drobné detaily, které prostor zútulňují a dotvářejí k dokonalosti. Příjemné kontrasty. Bílé stěny, prosklený vchod, barevná retro křesla a hrající poklidná hudba. Atmosféra pro ospalé dopoledne, knihu a ranní kávu, nebo schůzku s přáteli. Navíc, Neustadt není jen kavárnou. Vlastně je prostorem multifunkčním, místem setkávání a koncertů.
Pokud zrovna natrefíte na obsluhu, na kterou jsem v létě měla smůlu já, nezanevřete na Café Neustadt. Je toho příliš, o co byste sami sebe ochudili. Jejich domácí limonády a kávu musíte vyzkoušet. A pak znova. A znova.








Café Neustadt je vlastně pobočkou Café V lese. Majitel kavárny je také autorem piánového projektu, kdy jsou piána rozmístěna po Praze. Můžete se podívat třeba tu, nebo na facebooku.

Kavárnu najdete na nádvoří Novoměstské radnice na Karlově náměstí.

2 komentářů:

  1. jedno z mojich najoblubenejsich miest, kde mi dokonca i chuti jedlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se moc těším, až jídlo vyzkouším! :) lákají mne jejich zdravá jídla.

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com