kneipp.


Kneipp. Pamatuji si tuhle značku z dob, kdy jsme s rodinou jezdívali nakupovat do Německa, protože tehdy to za ten kus cesty stálo – dobrá, do většího města to od nás bylo stejně tak daleko, jako za hranice, a vždy to v nás vzbuzovalo dojem, že jedeme na výlet – alespoň v očích devadesátkového dítka tomu tak bylo. Z Německa jsem si vozila vše od Haribo bonbónů a M&M's po drogerii, a světe div se, mezi kosmetickými produkty jsem si vozila i sprchové gely a všelijaké krémy od Kneipp. Od té doby se změnilo mnohé, a vedle toho že jezdit na grocery shopping do Německa je už asi stejně tak absurdní, jako všechny devadesátkové výkřiky, Kneipp je tu stále, ale od té doby zaplavil pulty tuzemských drogerií. Pro mne vždycky bude cenově dostupnou značkou, na kterou je spolehnutí. Kneipp jsou pro mne přírodní produkty, které vám zpříjemní nejedno uspěchané ráno a nejeden unavený večer. (A vzpomínka na výlety do Německa. No jasný.)

I když historie značky sahá až do devatenáctého století, souzní její filosofie s aktuálními trendy. Voda, bylinky, pohyb, zdravá strava a vnitřní rovnováha jsou základními atributy filosofie Kneipp a to, co bylo objeveno před staletími, zůstává hlavními pilíři značky dodnes, a přizpůsobujíce se potřebám spotřebitelů jedenadvacátého století. V portfoliu produktů najdete takové, které jsou vegan friendly (veganské nejsou všechny pro složení obsahující včelí vosk), s certifikáty jako je například NaTrue, potvrzující, že produkty jsou vyráběny způsobem šetrným k životnímu prostředí a bez umělé parfemace, barviv, konzervantů a geneticky modifikovaných surovin.


Kneipp nabízí širokou škálu produktů, od péče o pleť přes relaxační koupelové soli a oleje po vitamíny a doplňky stravy. Teď když jsem po letech značku (znovu)objevila, vyzkoušela jsem hned několik produktů, které teď den co den používám. Které to jsou?

Regenerační čtyřiadvacetihodinový pleťový krém s mandlovým, avokádovým a jojobový olejem, s příjemnou vůní, kterou chcete každý den na pleti mít. Obsahuje dále olej z bergamotu, pelargonie, jalovce a máty, výtažek z kontryhelu má pomoci odolávání vráskám a stárnutí pleti. Já se co se týče boje se stárnutím pleti spoléhám na vědu a chemii, ale věřím, že i čistě přírodní produkty dokážou nevídané. Co však posoudit mohu – krém skvěle hydratuje, aniž by na pleti zanechával mastný filtr. A to stojí za zmínku. Regenerační čistící pleťové mléko ze stejné řady produktů čistí a odličuje, odlíčíte s ním nejen tváře, ale i oči a citlivé oční okolí. Vždy raději sáhnu po odličovači, který zvládne obojí, a tento je skvělá volba. Nanáším ho vždy látkovým odličovacím tamponkem, nechám chvilku vstřebat a pak vlažnou vodou a opět pomocí tamponku omyju. Zrovna tak jako hydratační krém, i čistící pleťové mléko obsahuje mandlový olej, jojobovým olej a výtažky z kontryhele a podle mne je tohle mléko společně právě s krémem a novými balzámy must-have od značky Kneipp.



Krém na ruce s vůní mandlových květů regeneruje a chrání před vysoušením. Obsahuje mimo jiné mandlový olej, zklidňující Panthenol a bambucké máslo a opět příjemně voní. Nosím ho v kabelce společně s balzámy, teď zrovna používám ten vanilkový, který si mne ze tří novinek získal nejvíce. Co je na balzámech zajímavé je to, že jsou 100 % přírodní a že jejich obal byl vyroben z korku a papír, ve kterém jsou při koupi zabaleny, je zas z recyklované trávy. (Jaký je původ plastového kousku obalu nevím, ale hádám že bez kousku plastu se z legislativního hlediska kosmetika neobejde...) A já jen doufám, že obal balzámů je předzvěstí toho, že Kneipp sjednotí všechny své obaly, protože teď je to docela barevná jízda a o mne je všeobecně známo, že věci si vybírám dle pěkného obalu, hehe. Navíc takové obaly z korku a recyklovaných materiálů mi ke Kneipp sedí mnohem více, než jen obyčejný plast.


Kneipp má poměrně silné zastoupení produktů pro denní péči při koupání a sprchování. Sprchový gel s citrusovovou vůní vás ráno probudí, zatímco sprchová pěna s bambuckým máslem večer zahřeje. Konkrétně ta pěna voní tedy dokonale, musím povědět! Používám ji teď denně. Co jsem však naopak ještě nevyzkoušela jsou koupelové soli a oleje. Ve svém pařížském bytečku o dvanácti metrech čtverečních můžu být ráda, že mám vůbec svou vlastní koupelnu se sprchovým koutem, natož abych měla vanu na koupání. A tak levandulová koupelová sůl s éterickým levandulovým olejem a olej do koupele s éterickými oleji z eukalyptu a kafrovníku leží na dně skříně a čekají, až si je přivezu domů.




Vitamíny a doplňky stravy jsou také jednou z produktových linií, které Kneipp zastupuje. Kozlík pro dobrý spánek, bylinky na odvodnění organismu. Já užívám třezalku, zatím jen týden, a tak doufám, že se nějaké blahodárné účinky brzy dostaví – měla by pozitivně působit při problémech s nespavostí, úzkostí, při stresu a depresích. Měla by pomoci stabilizovat hormonální výkyvy a působit antibioticky a protizánětlivě. Tak jsem na její nejen zklidňující účinky zvědavá.

P.S.: Ty změny světelných podmínek na fotkách mě tuze trápí a omlouvám se za ně, ale nedá se nic dělat. Jak já se těším zpět do Prahy do bytu s velkými okny!

in collaboration with Kneipp

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com