weekend with girls.

Před pár týdny jsme se vydaly na ryze holčičí víkend do Krumlova. Val, Kristý, Adél a já. Vyjely jsme z Prahy za Val, která je místní, abychom strávily noc v krásným hotelu Beatika, kam nás všechny pozvali užít si volný víkend. Pozvání jako jsou tato mám nejraději – když pozvou vaše kamarádky, vždycky to znamená, že to bude stát za to. Výletění, dobré jídlo, bublinky a nevyčerpatelné rozhovory, protože jsme-se-už-zas-dlouho-neviděly!

V létě jsem na Český Krumlov trochu zanevřela. Vydala jsem se sem v červenci, v době kdy nerozeznáte pražský Staromák od uliček tohohle malého jihočeského města. Proplétat se davy turistů bylo pěkně nepříjemné a vůbec ne takové, jako jsem si vzpomínala ze svých dřívějších výletů do Krumlova. Vrátila jsem se sem po dlouhé době a možná jsem měla z dřívějška zkreslené představy o tomhle městě, ale i tak mne tahle změna Krumlova překvapila. Utíkala jsem z parné Prahy, abych zavítala do Krumlova, kde to horko nebylo ani o trochu únosnější.
Ale Krumlov v zimě je, vážení a milí, docela jiný zážitek. Město dostává nový rozměr, turistů tu napočítáte na prstech jedné ruky a v ulicích je najednou krásně a dýchatelno. A ta atmosféra, na kterou si vzpomínám z dětství a našich výletů s rodiči, je najednou zas zpět. I když nám mrzly nosy a po procházce Krumlovem jsme byly zralé tak akorát do postele, stálo poznat Krumlov v zimě za to. 


Nevím jestli hotel Villa Beatika znáte a pokud možná – tak z mého instagramu? Jde o nově zrekonstruovanou prvorepublikovou vilu v poklidné části Krumlova, stranou centra, ale pořád nedaleko a s výhledem na nejznámější krumlovskou dominantu. Vila má tři podlaží, z nichž každé je stylizované do jiné barvy a každý pokoj je pojmenován po jiném interpretovi. Je libo strávit noc s Davidem Bowiem, Freddiem Mercurym nebo Keithem Richardsem? Já jsem tu svou v Beatice strávila s Johnem Lennonem... No dobrá, vtípky stranou, ale to spojení s interprety, z nichž nejednoho obdivuju a přehrávám neustále dokola, mě zkrátka baví. Pokoje jsou zařízeny s citlivým dotekem retra a s barevnými doplňky, které neomrzí. A díky Beatice už mám jasnou představu o tom, jak jednou bude vypadat má koupelna (pokud navěky věků nezůstanu v předraženém podnájmu nezrekonstruovanýho bytu v centru Prahy... ach jo).







Nejkrásnější výhled má právě pokoj Johna Lennona, protože má kromě ohromných oken prosvětlujících celý interiér i velký balkón. Být o něco tepleji, tak tam strávíme celé odpoledne. 









Byly jsme pozvány na dokonalou večeři – a když říkám dokonalou, tak to myslím doopravdy – do nedaleké restaurace Le Jardin. Le Jardin je sice jednou z těch dražších míst, kam si zajít na večeři, ale věřte, že to bude stát za to. My jsme si s holkama dopřály tříchodové menu, každý chod jsme si mohly vybrat, a tak si někdo mohl dát maso a jiný zas rybu. Jako předkrm jsem třeba měla tu nejlepší kulajdu, jakou jsem kdy ochutnala, k hlavnímu chodu jsem si dala rybu. A protože už nám po tom skvělém jídlu nezbylo už místa na dezert, sdílely jsme ho. Naše výpočty a přesvědčení, že každý má ne jeden žaludek, ale dva, a ten druhý určený na dezert, nevyšlo.









Mám dojem, že nám ani po povídání dlouho do noci nestačilo do rána vytrávit, ale snídani jako je tato se nedalo odolat! Skvělé je, že si k snídani vybere opravdu každý, ať máte chuť na cokoliv, nebo máte jakákoliv omezení nebo životní styl (a kdybyste si přece jen nevybrali, určitě vám vyjdou vstříc). Na výběr je tu z otevřeného bufetu (který není přehnaně velký tak, aby se jídlo vyhazovalo a ani ne tak malý, aby nebylo z čeho vybírat) nebo z menu snídaní, které vám za příplatek připraví. Najdete tu třeba vejce Benedikt za cenu takovou, za kterou je v pražské kavárně nenajdete. Mimochodem, tam kde se ráno podává snídaně je obvykle kavárna otevřená veřejnosti, kde mají výborný dorty. 




za pozvání děkujeme Villa Beatika Český Krumlov

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com