weekend with wes anderson.

Filmy Wese Andersona jsou pastva pro oči a balzám na duši, můj smysl pro detail a láska k pastelovým barvám nabírá na plných obrátkách při každé scéně. A můj milovaný snímek Grandhotel Budapest se natáčel i tady, v Bad Schandau, v maličkém česko-saském městečku nedaleko českých hranic. Nepřijala jsem sice pozvání do věhlasného Grandhotelu Budapest, nepotkala lobby boye ani pana Gustave, ale pozval si mne překrásný Hotel Elbrezidenz, který zdobí pět hvězd a stovky pokojů. Pozvání jako jsou tato se neodmítají!







Hlavním cílem našeho výletu byl Toskana Therme a tam právě probíhající Liquid Sound Festival. Nebrala jsem s sebou foťák a mám svou zásadu, že na blog nesdílím fotky jiné než pořízené než na fotoaparát, a tak vás mileráda odkážu na svůj instagram, kde najdete instastories právě s Toskana Therme a Liquid Sound Festival. Je to skvělý zážitek! V celém Toskana Therme hraje hudba, v době festivalu právě živé kapely, a je tu vybudovaný speciální bazén se slanou vodou, která vás nadnáší. Bazén je ozvučený tak, že slyšíte hudbu i pod vodou. A tak stačí jen položit se na vodní hladinu a relaxovat! Je to vážně nesmírně uklidňující a příjemný zážitek. My jsme v Toskana Therme byli oba dva večery a nemohli se všeho nabažit.

Druhého dne v Bad Schandau jsme objevovali město a jeho blízké okolí. Saské Švýcarsko je překrásné. Troufám si říct, že podzim je tu ještě o maličko krásnější, než u nás. Stromy se tu barví do všech odstínů podzimu.
Prošli jsme si Bad Schandau, vydali jsme se vzhůru historickým výtahem (právě tím, který se v jedné z filmových scén objevil) a prošli si okolí. Je tu spoustu možností, kam vyrazit na procházku nebo menší hike, ale my měli opravdu jen málo času. O to víc jsem si jistá tím, že se musím vrátit! Třeba i svézt se tramvají, jedinou, která projíždí nejen městem, ale i národním parkem.









Druhého dne jsme byli pozváni do hotelového baru, abychom se naučili míchat drinky (namíchala jsem si vlastní cosmopolitan a takhle vlastnoručně namíchaný a vydřený drink je senzace) a večer jsme měli výbornou večeři v hotelové restauraci o třech chodech. Večeři při svíčkách, a tak se omlouvám za nepěkné světlo a šum na fotkách. 






Samotný hotel byl navzdory svým rozměrům milý a útulný. Nachází se na břehu Labe a když jsme projížděli po druhém břehu Labe, uvědomila jsem si, že je při pohledu ze druhé strany opravdu dominantou Bad Schandau. Hotel má ohromné spa s bazénem a saunami, velkou restauraci a vlastně vše, nač může návštěvník pomyslet. A nocovali tu třeba i Brad Pitt nebo Quentin Tarantino!









Poslední den jsme si přivstali – Teru nám vnukla nápad, že bychom se mohli vydat na Bastei právě za svítání – a tak jsme vstali o pár hodin dříve, popadli foťáky a vyrazili vstříc východu slunce. Na recepci nám takhle brzy ráno připravili i croissanty a kafe, což bylo hrozně milý – celý víkend se o nás starali vskutku báječně. A koho by o šesté ranní nepotěšilo kafe!
Když jsem se o den později zas jednou dívala na Grandhotel Budapest, zjistila jsem, že si ve filmu zahrál i právě most Bastei, o čemž jsem dříve nevěděla. Bastei je opravdovou must-see atrakcí všech turistů a odpoledne to tu vypadá jak na Václaváku.
Pokud se chystáte objevit Bastei, udělejte tak brzy ráno. Potkáte tu jen pár málo fotografů, kteří most fotí z nedaleké skály, a pokud dorazíte o něco později, tak pár instagramových nadšenců, kteří se honí za čtvercovými fotkami, které viděli na instagramu. Je vtipné to sledovat. Ale netvrdím, že my jsme nedělali to samé...
A tak jsme se já, Teru a Míša, Hanka a Gabča, Annie a Honza vydali na ranní výlet na tohle překrásný místo. Slunko sice toho dne nevyšlo, ale měli jsme zas krásnou podzimní atmosféru, nemyslíte? 










1 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com