TIMELESS PIECES.

Nedávno, je to asi tak měsíc, jsem se vydala do obchodů s oblečením s jediným cílem - chtěla jsem si pořídit něco, co mi udělá radost. Něco na léto, košilové šaty nebo lehký svršek, ve kterém protančím celé léto. Ze všech možných velkých řetězců chodím jen do Manga a H&M a s ním spojených. Mám ty obchody ráda a kdykoliv jsem něco z řetězce potřebovala, dost pravděpodobně jsem tam na to narazila. Jenomže toho dne co jsem se do obchodů vydala jsem tam nenašla vůbec, ale vůbec nic co by se mi líbilo natolik, abych o to obohatila svůj šatník. Co se jenom mohlo stát?
Byla jsem z toho nesvá. Nepatřím k těm, kdo by snad někdy hanili řetězce, sama je často vyhledávám a podporuji jakoukoliv jejich snahu o udržitelnější výrobu. Při nakupování razím názor, že jakýkoliv šatník může být udržitelný a pomalý, jen když do něj nakupujeme s rozmyslem. Čtete pozorně? V mých slovech se neskrývá nic jako "řetězce jsou špatný a fast fashion je špatná a všichni do jednoho bychom to měli přestat kupovat!", kdepak. Jde jen o to zapojit při nakupování rozum a trochu se zamýšlet nad tím, co kupujeme. A když jsem toho dne nakupovala s rozmyslem, odešla jsem s prázdnou. Jeden kousek byl sice hezký, ale na to z jakého materiálu byl ušitý byl moc drahý. Jiný zas byl sice fajn, ale aby mi seděl jako ulitý, musela bych si ho trochu přešít...

Při takovém nakupování zjišťuju, že pro mne má smysl mít jeden dražší kousek z kvalitních materiálů, univerzální a takový, který vydrží (na)věky. Ne deset takových, z nichž každému něco k dokonalosti chybí.

Navíc mě ohromně baví to míchání kousků ze secondhandů, kusů co mám ve skříni věky a těch, které seženu v běžném řetězci. A také těch, které možná stojí o pár korun víc, ale vydrží (na)věky. A tak jsem vám v tom vytržení z nezdařilého nakupování sepsala pár kousků, které mi poslední dobou dělají opravdu radost a už teď vím, že v mém šatníku vydrží (na)věky. 

Vlněný kabát z MinimalistyVlněný kabát světlounké béžové barvy, který se hodí k čemukoliv. Ozkoušeno v pozdních zimních dnech a brzkých jarních začátcích! Troufám si říct, že tím jak se dá kombinovat a jednoduše nosit jak s teniskami, tak s elegantními botami, vydrží v mém šatníku nejen několik sezón... Mimochodem, chcete-li nějaký kvalitní kousek z vlny nebo kašmíru (nebo cokoliv jiného po čem srdce touží)Minimalistu rozhodně navštivte. 

Vagabond ledvinka z Freshlabels. Při slově ledvinka se mojí mamce ježí chloupky na rukou a při pomyšlení na ledvinku si jistojistě vybaví veškeré osmdesátko-devadesátkové pokusy o to, jak tenhle doplněk nosit. Nejlépe k sandálům a ponožkám. Tak, přesně to už ledvinky nejsou a za ta desetiletí (uff, už!) se z ní stal v mnoha případech nadčasový a stylový doplněk. Tak jako u této kožené ledvinky z dílny Vagabond. 

Pár levisek... Jen pár levisek mít a už nikdy neměnit... Moji milí, jestli je něco můj módní objev posledních pěti let, pak jsou to kvalitně ušité vintage levisky. Mám jich hned několik a nosím je den co den. Přiznávám, že jsou tak pohodlné, že mám i jedny na doma. Mám dvoje černé a tolik v odstínech modré, že bych je na prstech jedné ruky nespočítala... a přesto je všechny unosím.

Černý kožený pásek. Kolik pásků máte? Nedokážu povědět, kolik je moc a kolik je málo, každopádně já mám doma tři pěkné kožené a stejně nosím jen jediný... a to tenhle, černý se zlatou sponou. Prosím pěkně, tady jde veganství a vše jemu podobné stranou, na kvalitní kožené doplňky nedám dopustit - i kdybych se sebevíc snažila, jsou zkrátka nezničitelné.

Klasické hodinky. Hodinek mám nespočet. Nenosím šperky, sem tam náušnice, ale mám takový dojem, že nemám ani jeden náramek a prstýnků jen pár symbolických... ale hodinky, ty jsou mým klenotem. A mezi těmi všemi hodinkami s barevnými pásky a různými ciferníky jsem donedávna neměla ani jedny ryze klasické, s bílým ciferníkem a černým, univerzálním páskem. Voilá! Jen tak je z ruky nesundám. Hodí se totiž opravdu ke všemu!

Bílé kožené boty Eytys z FreshlabelsKristýnka vždy říká, že bílých bot není nikdy dost. A má pravdu. I když já si troufám říct, že jsem nošení bílých bot povýšila na další level pořízením kožených prémiovek Eytys, které s vámi prochodí snad tisíc mil...

I wear
We Are Not Sisters wool coat from Minimalist | Eytys shoes from Freshlabels | Levi's belt | vintage Levi's jeans | Vagabond fanny pack from Freshlabels | Komono opticals and classic watch H&M top 









1 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com