TWO DAYS IN BARCELONA.

Barcelona. Místo, kam se musím vracet opakovaně. Místo, na které se nevydávám za památkami a místy, ale za atmosférou, kterou celé město má. Místo, které je pro mne dokonalým spojením všeho, co na svých cestách vyhledávám. 
Do Barcelony jsme se vydali v únoru - v té době, kdy bylo všude nepěkně a u nás byly nesnesitelné mrazy - a já tak viděla vždy rozpálené slunné město zas z trochu jiného úhlu. I když v Barceloně svítilo slunko, zima byla. Člověk si to ani nedokáže představit, když do města jezdí rok co rok na sklonku léta, kdy jsou ulice vyhřáté sluncem. My jsme tak dva dny objevovali pro mne novou Barcelonu. Víc než bychom se hnali za místy, procházeli jsme se ulicemi starého města a šli tam, kam nás jen nohy donesly. A podle toho vypadají i fotky...
Lukas byl v Barceloně poprvé, a tak jsem ho vzala na svá oblíbená místa. Procházeli jsme se po Montjuïcu, kde vše co chcete vidět vystačí na celý den. Viděli jsme Barcelonský pavilon od Miese van der Rohe, nebo třeba rozlehlý městský park. Ochutnali ten nejlepší croissant u Hofmanna a prošli křížem krážem Barrio Gótico. 
Co je větší odměna za prvn zkouškové, než tohle? Už mám plnou hlavu nápadů kam vyrazím po zkouškovém, které mě čeká teď...

V uličkách starého města najdete mnoho prvků španělské kultury. Jedním z nich jsou trencadís, mozaiky z úlomků barevných dlaždiček. 

O nejkrásnějším zážitku - Fundació Mies van der Rohe - jsem vám už psala. Zkrátka nádhera. Netřeba nic dodávat.


Torre Calatrava, Montjuïc

Parque Olimpico, Montjuïc


zariskovala jsem a vzala jsem si s sebou neprošlápnuté nové Pumy. a nelitovala jsem, dva dny jako v peřince.

můj oblíbený Parc de la Ciutadella. velký park v centru města plný pouličních umělců a lidí relaxujících na trošce zeleně, staré neudržované pavilony s okrasnými rostlinami a stromy a jezírko, kde si můžete půjčit loďku. 


Pláž Barceloneta.



Arc de Triomf.

 Bydleli jsme v překrásném hotelu. Prvně jsem nevybrala airbnb, ale hotel, v únoru jsou totiž ceny hotelů stejné, jako jsou ceny airbnb. 





2 komentářů:

  1. O Barceloně už přemýšlím dlouho, tak snad, třeba letos v létě, se tam taky podíváme! Coffee tour :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě vyraž! barcelona je překrásná a jednou vidět ji nestačí, věřím že si ji na první setkání zamiluješ!

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com