IN BAUHAUS WE TRUST.

Jsem tichým pozorovatelem, obdivovatelem. Jemně se dotýkám mramorových zdí, snad jako bych měla pocit, že to nejsou masivní kamenné bloky, ale domeček z karet. Fascinována texturami mramoru, které kreslí obrazce a zabarvují se podle slunečního svitu a ročního období. Fascinována dokonalostí linií, ve kterých krása skrývá se v jednoduchosti. Fascinována jednoduchostí, neodmyslitelnou a jasnou. Lehkostí a těžkopádností zároveň. Barvami, materiály a atmosférou zároveň. Fascinována tím vším. Bylo mi ctí, pane Miesi!


Barcelonský pavilon byl postaven roku 1929 ku příležitosti Světové výstavy. Po první světové válce měl symbolizovat a reprezentovat hodnoty Německa. Nepostaral se o něj nikdo jiný, než sám velký Ludwig Mies van der Rohe. Po výstavě byl kompletně rozložen a to co se teď na vrcholu Montjuicu nachází není původní stavba, nýbrž jen replika. Ovšem povedená replika, nutno dodat! Taková, u které bylo dbáno na stejný původ materiálů a dokonalé zpracování stejné, jako u původní stavby. Vznikla až roku 1986 a dnes ji můžete navštívit i vy.
Jestliže se chystáte do Barcelony, Pabellón de Barcelona, tedy Barcelonský pavilon, určitě nevynechejte. Až pojedete z centra na Montjuic, určitě ho neminete, stojí totiž hned vedle Palacio Nacional. Pro dospělého vstup za pět euro, pro studenta dokonce za dvě a půl eura. Není velký, vlastně ho stačí vidět i zvenčí, ale procházet se jeho prostory je nezaměnitelné. A to nejen pro architektonické nadšence.







I wear
Win Win Love trench and levi's jeans
pink Komono sunglasses
H&M Studio sweater
Puma sneakers

2 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com