#MBPFW

Fashionweek. Ten letošní byl skvělý, ale čím to jen bylo, že byl zas o kousek lepší, než ty předcházející? Bylo to snad pro překrásné prostory, které letos působily opravdu honosně? Nebo snad pro nové a především neotřelé kolekce designérů? Kdo ví. Vlastně tomu taky hodně přispělo to, že jsem na přehlídky nevyrážela sama, ale v dobré společnosti kamarádek. To se pak fashionweekové přehlídky a róby hodnotí jedna radost! Natož to čekání mezi přehlídkami, které tak společně můžete vyplnit dobrým jídlem nebo kavárnami.
Za letošní pozvání vděčím samotnému mbpfw, díky kterému jsem měla rychlý přístup na všechny přehlídky. A tak i když jsem na některé body programu dobíhala kvůli škole nebo věčnému nestíhání na poslední chvíli, vždycky jsem se propletla davem a přehlídku stihla.
Člověk by si mohl při prohlížení sociálních sítí myslet, že fashionweek je více o streetstylu, ale to proč jsme všichni do jednoho do Clam-Gallasova paláce zamířili, byly právě přehlídky. Jaké letos byly? 

Odivi. Přehlídka, která je vždy tak trochu show. Přála bych si nosit každičký kousek kolekce. Nositelné, to je oč tu běží! 

Monika Drápalová. Chvilku jsem přemýšlela, jestli se mi Monika nelíbila ještě o malinko více, než přehlídka milované Odivi. Shrnula bych to tak, že každá z přehlídek byla docela jiná, každá značka představila svou vlastní tvorbu v kombinaci s neotřelou prezentací na modelkách, z nichž některé nechodily, ale tančily. Přehlídky obou mě bavily zkrátka i proto, že spojovaly i nějaký zážitek a mě jako diváka ohromně bavily. Monika ve své nové kolekci předvedla krásně střižené košile a overaly. A kabáty, ve kterých byste chtěli strávit déle než jen chladné zimní měsíce.
Lukáš Lindner opět ukázal, že je pánem večerních rób, ve kterých si přejete protančit nejednu noc. Jednoduché splývavé siluety a záplava jemných peříček. Když se po molu prošla Michaela Křivánková, musela jsem se culit od ucha k uchu. Tahle paní má můj velký obdiv. Já vím, trochu prvoplánový, vyslat mezi krásný modelky někoho ve věku vaší babičky, ale nemá právě to ukazovat, že tahle móda je pro všechny?

Denisa Nová. S holkama jsme se ještě celý večer poté rozplývaly nad huňatými pletenými svetry a jednoduchými šaty, které bychom si docela jasně dokázaly představit rovnou na sobě. Někdy na sklonku léta, s kávou v ruce a se slunečními brýlemi na očích, ááách...

Nehera je ztělesněním snů všech minimalistů. I těch mých. 

Jakub Polanka. Patří už zpravidla k těm nejočekávanějším na celém fashionweeku. "Jít na Polanku" je zkrátka pojem. Letos se Jakub vyřádil nejen v rozmanitých vzorech od kvetoucích bund po odbarvovaný denim, ale i v oversize bundách a kabátech, které vypadaly sportovně i elegantně zároveň. Prosila bych si jednu tu pastelkovou bundu dlouhou až na zem!
 Mile mě překvapil Blažek. Původně jsem chtěla přehlídku vynechat, ale asi bych byla bývala litovala. Blažek totiž nerovná se jen dokonale padnoucí obleky, přehlídka byla plná nositelných kousků, ve kterých byste chtěly, milé dámy, vidět vašeho kluka. A funkční prvky! Ty mě ohromně bavily. Protože česká pánská funkční móda nejsou jen kostkované outdoorové kalhoty. Teď už vám při slově "outdoorové oblečení" nemusí naskakovat husí kůže.

Poslední fashionweekovou přehlídku předvedla LaFormela. Ukončila tak letošní dny módy po svém, tak, jak jen nejlépe umí. A troufám si říct, že ještě o něco nositelněji než kdy dříve.

Inu, na fashionweeku se ukázali všichni tito designéři a spousta dalších! Jen jsem někdy víc obdivovala, než abych fotila. A tak jsem třeba nafotila jen pár málo snímků přehlídek Chatty, Imreczeové nebo Jana Černého. Ohromně mě už tradičně bavila přehlídka UMPRUM a taky Lukáš Krnáč. A tak netřeba se divit, že jsem namísto mačkání spouště koukala a obdivovala.

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com