THREE DAYS IN BERLIN.

Tentokrát jsme se do Berlína nevydali sami, ale s přáteli. S přáteli, kteří mi zas Berlín ukázali z jiného úhlu. Tentokrát jsem se nehnala za lokacemi, které si jindy pečlivě zakresluji do mapy, nesnažila se objevit co nejvíce míst, která jsem si předem naplánovala. S přáteli to najednou bylo jiné a zkrátka mi stačilo jen to, že jsme v Berlíně byli. Že jsme si užívali atmosféry velkého města, které se nám zas ukázalo ve svém mrazivém já, takovém, které v únorových teplotách Berlín umí. Ale i když mrzlo a mráz nám zanedlouho kreslil červené tváře, dál jsme chodili ulicemi Berlína a objevovali nová a nová zákoutí. Tak snad se nebudete zlobit, že můj cestovatelský článek nebude ani tak o tipech, jako o celkové atmosféře našeho výletu! Protože i to bych si přála ve svých cestovatelských článcích mít. Nejen výčet lokací a míst, ale i zachycení té atmosféry, která k cestování patří. Věřím, že i tak se bude článek plný fotek líbit!


Naše přátele možná znáte, s některými z nich jsme se minulý květen podívali na Island. Tentokrát jsme naplánovali rychlý výlet do Berlína na koncert Khalida a spojili cestu i s objevováním Berlína. A tak i když jsem vás připravovala na to, že tentokrát to o tipech nebude, pár jsem vám jich sepsala... kdo by se chtěl inspirovat, přikládám i průvodce z naší dávné první cesty do Berlína! Najdete ho tu.

Flea market Mauerpark. Dozajista největší bleší trh, který jsem kdy navštívila. Od lokálních výrobků,  stánků s občerstvením až po staré kabáty a hromady nepotřebného harampádí. Prošli jsme ho rychle, při bližším prozkoumání by se jistě dalo najít něco skvělého. 

Vydali jsme se do skvělého House of Small Wonder na Johannisstrasse, který jsme měli jeden blok od ubytování. A tak není divu, že jsme sem zašli hned dvakrát. Poprvé neúspěšně, protože jsme nezískali místa na sezení, pak jsme se ale vrátili na brzký brunch a místa si přece jen našli. Jestliže máte chuť na skvělý a trochu netradiční brunch - croque monsieur tu dělají ne s toastem, ale s croissanty, a úžasné vejce benedikt pokládají na nadýchané bochánky, co chutnají jako nádivka - House of Small Wonder je skvělá volba! Tohle pokojovkový vás bude ohromně bavit nejen skvělým brunchem, ale i všudypřítomnými pokojovkami a příjemným interiérem.

Mám pro vás tip na skvělý vietnamský phóčkoOnkel Ho. Není zač!

V Berlíně jsem byla potřetí a už od první návstěvy jsem si přála navštívit Bauhaus Archiv. Tentokrát se mi podařilo i to. Stálá expozice věnovaná bauhausu byla sice v rekonstrukci a veřejnosti tak nepřístupná, nicméně mě potěšilo i jen to, že jsem si mohla prozkoumat tu skvostnou stavbu zvenčí a zajít si do bauhausové kavárny na horký čaj.

19grams Berlin objevil Lukáš, když jsme se vydali za skvělým brunchem. Podnik je to nevelký, a tak při pohledu na devět lidí barista znejistěl, ale brunch nám zvládli připravit rychle, a to senzační. Velký výběr sladkého i slaného, od sladkého müsli s kokosovým jogurtem po skvělé chleby s čímkoliv si zamanete.  


















photos by Lukas Neasi

1 komentářů:

  1. Tak fotky máš parádní! Mě na Berlínu nejvíc baví ta nikdy nekončící stavba a oprava všeho. Líbil se mi určitě víc než Londýn - hlavně kvůli zeleni a oněm zákoutím :)
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com