A SCENTED STORY.

Vybrat si svůj parfém je obzvláště zajímavá záležitost - pro někoho, kdo je nerozhodný až až a po ozkoušení třetí vůně v parfumerii se mu všechny vůně motají dohromady a točí se mu z nich hlava - inu, to je můj případ, vážení. A tak když hledám svou vysněnou vůni, je to cesta dlouhá a obtížná. Není to tak jednoduché, jako když si jdete koupit boty, nebo se na trhu rozhodujete, co si dáte k večeři. 

Jde-li o vůně, mám své jasné oblíbence. Dlouhá léta jsem nosila Mademoisselle. Mademoisselle ztělesněním všeho, k čemu jsem ve svých nácti vzhlížela, připomínala mi tehdy tak milovanou Paříž a musím se přiznat, že reklamu na ni s Keirou Knightley v hlavní roli jsem viděla nesčetněkrát. Voněla příjemnou sladkou vůní, která zároveň nepřipomínala nasládlý bonbón. Nosila jsem ji dlouhé roky až jsem zjistila, že ji cítím příliš často na holkách takových jako jsem já, což byl signál pro to, abych objevila něco nového. Zkrátka mě Mademoiselle bavila do doby, než jsem ji cítila i na jiných, v tramvaji, ve škole, kdekoliv. Uvědomila jsem si, že je ten správný čas vystoupit ze své komfortní zóny, z té pomyslné bubliny vonící nasládlou vůní Mademoiselle, a vydat se hledat jen ten svůj parfém. Takový, se kterým to budu jen a jen já. Ne zástupy dalších, které ho mají také.
Za tu dobu hledání jsem šlápla několikrát vedle - a to ani ne tak že bych si zvolila parfém, který by mi nevoněl - ale spíš se opakoval ten stejný scénář, jako s růžovým flakonkem od Chanelu. Oblíbila jsem si novou toaletku N°5, kterou jsme po minulých Vánocích měly všechny, poté Mon Paris, se kterou to bylo zrovna tak. Zkrátka a dobře, s parfémy je to nesnadná záležitost! Snad mi některá z vás dá za pravdu. 


Když se nad tím zamyslím, najít si jen ten svůj parfém dá vskutku zabrat. Mám jednu oblíbenou značku parfémů, která u nás není k dostání a zlatavé flakonky s voňavými parfémy si vozím z Paříže. Parfémy od Fragonardu jsou tu se mnou asi stejně tak dlouho, jako mé začátky s Mademoiselle. Tehdy jsem si přivezla flakonek ze své první návštěvy Paříže a zbožně si obsah malého flakonku šetřila. Vůně od Fragonardu vydržela dlouhé dny na nohou a noci v zakouřeném prostředí. Navíc jsem asi nikdy neobdržela tolik komplimentů směřovaných na mou vůni, jako tomu bylo právě u Fragonardu. Fragonard je dodnes mou milovanou značkou vůní, na které nedám dopustit. Není cesty do Paříže, abych se nevrátila se zlatou krabičkou ukrývající další flakonek mé milované vůně.

Ale i přes svůj dlouholetý románek s parfémy od Fragonardu jsem někdo, kdo chce parfémy střídat. Je to jako kdybyste nosili celou zimu jeden jediný kabát a v létě jedny jediné květované šaty. Také vás omrzí jednotvárný stereotyp a chcete ho čas od času za něco zaměnit. Zrovna tak to bylo s mými parfémy. A tak když jsem chtěla parfémy od Fragonardu doplnit o další kousek, začalo mé hledání dokonalé vůně nanovo. No prosím, a jsme tam, kde jsme byli! Ale po mnohých návštěvách parfumerií a změti vůní, po jejichž kombinacích se mi nejednou zatočila hlava, si ten vysněný parfém našel spíš mne, než já jeho. Jo Malone si tehdy našel mne v podobě nabídky spolupráce, která se zkrátka neodmítá. Moji milí, tady to mé nadšení máte černé na bílém, protože já jen tak o svých spolupracích nepíšu. V případě Jo Malone ale udělám výjimku, protože díky téhle spolupráci jsem objevila něco jako svatý grál parfémů a vůní. Vskutku!


Jo Malone se totiž od mnohých jiných vůní liší složením. Zatímco jiné vůně se skládají ze stovek složek, v Jo Malone jich napočítáte jen pár desítek. Působí tak čistě a dominantní složky parfému je tak jednoduché rozpoznat. Nositelce tak poskytuje možnost volby jednoduché vůně s dominantní složkou, nebo kombinaci dvou a více vůní, kterými si tak vytváří unikátní a neopakovatelnou vůni. Nezní to skvěle? Stačí v Jo Malone povědět, které vůně máte rádi, jestli svěží, dřevité a kořeněné, nebo snad ovocné, povědět co vám voní nejvíce - je to levandule a nebo třeba růže? - a váš unikátní parfém už je na světě. 
Mimo parfémy má Jo Malone celou řadu doplňků do bytu, od voňavých sprejů a fantastických svíček (které jsem se donedávna bála zapálit, jak jsem si je šetřila), po difuzéry nebo mýdla. A jejich limitky! Vánoční sety nebo nové parfémy English Fields, po kterých pokukuji. Tím vším si mě páni v Jo Malone dokonale obmotali kolem prstu. 

Inu, mám pocit, že moje cesta za dokonalým parfémem je zas na několik let u konce. A že to s Jo Malone nebude jen kraťoučký románek, ale láska jako trám. Vsadíme se? 







2 komentářů:

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com