ONE DAY IN REYKJAVIK.

V Reykjaviku jsme strávili pár hodin hned po příjezdu kdy jsme čekali na naše airbnb a jeden celý den, ten poslední. Za tu dobu jsme stačili projít pořádný kus města. Hlavního města, jehož hlavní třída vypadá jak ulice v poklidném maloměstě. Na každém kroku tu uvidíte barevné domky s bílými okenicemi a prostorné zelené zahrádky. Celé to tu působí malebně. Není divu, Reykjavík má ne víc než stopětadvacet tisíc obyvatel z celkových 330 tisíc obyvatel celého ostrova. Hlavní město, které rozhodně nezná ruch a shon a vše tu plyne poklidně zrovna tak, jak na celém Islandu. ♡

Reykjavik Roasters.
Pro všechny kavárenské povaleče je kavárna Reykjavik Roasters nutnost. Vyhlášená kavárna s milým designovým interiérem, ve kterém si budete připadat jak doma, baristé, vinyly všude kam se podíváte a gramofon, který tiše jeden z nich přehrává... Skvělá káva a milí baristé, kteří se s vámi dají do řeči. Reykjavik Roasters, vážení, pište si!




Brauð & Co.
Kousek od Reykjavik Roasters najdete i pekárnu Brauð & Co. Lákala nás už prvního dne Islandu, kdy jsme se vydali prozkoumat město při čekání na airbnb. Vůně čerstvě pečeného chleba linoucí se ze dveří malého domku pomalovaného graffiti vás vábí už z dáli. Rozhodně si nenechte ujít jejich vyhlášené skořicové šneky. ♡


Bónus.
Pokud jste nezvolili cestu velkého kufru narvaného jídlem a cestovali jste nalehko jako my, pak je Bónus vaší Mekkou, do které se musíte vydat. Vydat nakoupit nezbytné na cestu, od těstovin a instantních polévek po zeleninu a ovoce. Na Islandu je vše mnohem dražší než u nás a o jídle to platí zrovna tak. Pravděpodobně nebude chytrým rozhodnutím zařadit do programu návštěvu restaurace, pokud si chcete užít low-budget výlet a nenechat za jednu večeři i tisíce. V Bónusu seženete vše a je snad tou nejlevnější variantou, kterou můžete zvolit. Najdete ho i jinde na ostrově, a tak můžete doplňovat zásoby. Seženete tu i tradiční islandský Skyr a sušené ryby.

Hallgrímskirkja.
Kostel Hallgrímskirkja je dominantou Reykjavíku. Byl dokončen až roku 1986 a je dílem architekta Guðjóna Samúelssona. Snažil se o vytvoření ryze islandského stylu architektury, stylu inspirovaného islandským přírodním bohatstvím. A pokud jde o Hallgrímskirkja, nepřipomínají rovné do nebe se tyčící panely nic jiného, než kamenné varhany, které jsou k vidění na mnoha místech na Islandu. Spojení sakrální architektury a tohoto islandského stylu architektury dvacátého století je v případě Hallgrímskirkja více než impozantní. Ohromující je i zevnitř a nabízí i možnost vyhlídky z věže na celé město. 

Harpa. 
O Harpě jsem vám už vypravovala a tomuhle architektonickému skvostu věnovala i samostatný článek. Nutno zmínit i to, že Harpa stojí na samém okraji města, na břehu moře, a z jedné strany je i přístav a žlutý maják. Můžete si projít pobřeží, kolem kterého je vybudovaná stezka, a cestu zakončit právě v Harpě. 


I wear
favorite Toba sweater
Rains raincoat from Freshlabels
Native Shoes from Freshlabels
Converse shopper bag
H&M pants

photos taken by Lukas Neasi
we take photos using Nikon Df

1 komentářů:

  1. Skvělé články a ještě lepší fotky. Nádhera. Monička.

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com