PURE PURESSENTIEL.

Vážení a milí, chcete vědět, jak na dobrý spánek a vyspání do růžova? Jak účinně a za pomoci přírodních produktů překonat rýmu nebo bolest hlavy? Pak čtete správně. Králík vám chce prozradit, co skvělého objevil... Francouzská značka Puressentiel má širokou škálu produktů, z nichž každý má trochu jiné zaměření. Ať už jsou to esenciální oleje a relaxační spreje pro relaxaci a lepší spánek, masážní oleje a balzámy na unavené svaly a klouby, inhalační spreje pro lepší dýchání nebo produkty, které bojují s dětskými vešmi. Všechny produkty jsou vyráběny na bázi aromaterapie, účinnými složkami jsou esenciální oleje a čistě přírodní složení. Netestuje na zvířatech (takže hurá, další #whiterabbitsfriendly značka na mém seznamu!) a produkty jsou v bio kvalitě. Posláním Puressentiel je nabízet co možná nejčistší, nejpřírodnější a nejúčinnější produkty, které zajišťují každodenní zdraví. Produkty jsou i cenově dostupné (od sto dvaceti korun do šesti set) a u nás je seženete v lékárnách.
Produkty jsou čistým koncentrátem přírodních ingrediencí. Voní po bylinkách a kvítí a s mnohými je to právě pro onu vůni láska na první pohled. Popravdě, spojení čistě přírodních ingrediencí s přesahem do aromaterapie už samo o sobě je skvělé a lákavé, v dnešní době kdy se zajímáme o složení a původ jídla, oblečení a v neposlední řadě právě kosmetiky obzvlášť... A tak vám mileráda ukážu které produkty jsem vyzkoušela, protože takový objev je třeba zaznamenat a svěřit se i vám!




Do Puressentiel jsem se vrhla po hlavě a vyzkoušela rovnou šest produktů. Obvykle u nových značek kosmetiky zkouším jeden dva produkty a až pak objevuji další ale musím říct, že příslib čistě přírodního složení a voňavých esenciálních olejů mě zlákal. Navíc při širokém zaměření Puressentiel není lehké vybrat pár. 




Můj oblíbenec v podobě spreje, který podporuje uvolnění a nechává odpočinout tělu i mysli.  Jestliže máte vyzkoušet něco od Puressentiel, poradím vám právě tento sprej a koupel, o které jsem vám psala. Sprej při použití ve dne uvolňuje a omezuje stres, v noci uspává a stará se o klidný spánek. Něco na tom bude, králík po něm spí jak dudek a první noc po použití vyspával až do jedenácti! Opět voní po mé oblíbené levanduli. Obsahuje 12 esenciálních olejů, levanduli a mandarinkupomerančneroli nebo santalové a růžové dřevo a další. Používá se tak, že stříknete do každého z rohů pokoje. Vůně spreje je poměrně silná, tak to s ním nepřehánějte. Zklidní vás po celém dni a vyspíte se s ním, jak se říká, do růžova. 




O tomhle produktu, díky kterému připravíte relaxační koupel nebo sprchu na konci dne není nutno dlouho vyprávět. Já si ho zamilovala. Připomíná mi vůni co se vždy po koupeli linula z naší koupelny, moje maminka kdysi používala zrovna tak vonící olejíčky namísto sprchových gelů a koupelových pěn. Obsahuje dvanáct esenciálních olejů, z nichž nejvíce oceníte vůni levandule, která uvolňuje. Levanduli miluji a je fakt, že zklidňuje mysl, když se chystáte do peřin. Levandulový olej používám na tělo i obličej a tak jsem ráda, že jsem objevila i produkt na koupání. Koupel je bez mýdla, zbytečných barviv, chemické parfemace - tak snad vás nepřekvapí, že také nepění. ♡ 




Jde o aromaesenciální sprej čistící vzduch a likvidující bakterie, viry a plísně. Pokud jste nic takového doposud nepoužili, věřím že právě teď je čas na změnu. Čistí přírodními složkami, a tak si doma nerozprašujete žádnou chemii, kterou byste pak celý den dýchali. Likviduje nechtěné mini breberky, které žijí v našich peřinách a kobercích a čistí znečištěný i zakouřený vzduch.
Skládá se z jedenačtyřiceti esenciálních olejů. Jalovec, hřebíček, bazalka, kopr, cedr, opět milovaná levandule a mnoho dalších. Nevím co na to alergici, asi z těch bylin moc nadšení nebudou, protože je opravdu silná a štiplavá, možná až trochu dráždivá. O to víc mám pocit čistoty a věřím tomu, že vyhubí všechny nezvané breberky. Aplikuje se stejně jako Relaxační sprej, do každého rohu místnosti, můžete použít i na povlečení, koberce, závěsy a jiná místa kde se drží prach, bakterie a viry. Já si jen netroufnu používat těsně před spaním do peřin, právě pro tu intenzivní vůni, a aplikuji vždy ráno po probuzení a vyhrabání se z postele. 



Kdykoliv při dlouhém cestování, po sportování nebo dlouhém chození křížem krážem, je tu tenhle sprej s povzbuzujícím účinkem. Obsahuje 17 esenciálních olejů, mimo jiné i osvěžující mentolcitronborovici nebo cypřiš. Stimuluje cirkulaci a pomáhá od pocitu těžkých a unavených nohou. Já ho zkoušela po dlouhých prochozených dních. Popravdě musím říct, že nedokážu posoudit jestli opravdu funguje, a nebo jde jen o můj dobrý pocit. Sama jsem nikdy nic takového nevyzkoušela a když mám pocit unavených nohou, vyvstane mi na mysli maminčino "mlč a tahej", při kterém se musím smát, únavu nějak překonám a večer se z toho vyspím. Věřím ale, že tenhle sprej bude skvělým pomocníkem při dlouhém cestování autem, kdy po několika hodinách vystoupíte z auta a máte nateklé nohy. Ne že bych na něco takového trpěla, ale vím že spousta lidí ano. Takže pokud na nic takového netrpíte nebo denně nemáte příliš velkou zátěž, pak se klidně bez tohohle spreje obejdete, pokud ano, vyzkoušejte ho a třeba budete mile překvapeni.




Tenhle roll-on je opět čistě přírodním pomocníkem při bolestech hlavy. Žádné přidané zbytečnosti, jen příroda sama. Obsahuje devět esenciálních olejů. Eukalyptuslevanduli i takové, které byste si s chutí dali na salát - oleje získávané z bazalkymáty peprnéoregana nebo rozmarýnu. Oleje redukují napětí v oblasti hlavy, ramen a krku, působí uvolňujícím, relaxačním účinkem. Skvělé na něm je to, že je opravdu maličký, takže se vejde do tašky a můžete ho tak nosit vždy u sebe. Já trpím poměrně častými bolestmi hlavy, netrpím žádnými alergiemi, obstojně překonávám každoroční chřipkové epidemie a jen tak něco mě nezkolí, ale jestli je něco co mě trápí, jsou to právě bolesti hlavy. Reaguji na změny počasí, tlak, hlava mě rozbolí po náročném dni nebo při menstruaci. Roll-on od Puressentiel jsem vyzkoušela a vážení, pomůže vám při začínající bolesti hlavy, když vás lehce pobolívá a vy na sobě cítíte, že se bolest hlavy může rozjet. Pak ji lehce překoná. Rozjetou migrénu a silnou bolest hlavy nezastaví. Je tedy skvělou alternativou, když do sebe nechcete při začínající bolesti hlavy cpát zbytečně chemii - v tom je vážně skvělý.




Antibakteriální gel na ruce určitě znáte a možná i mnozí denně používáte. Já jsem ho dříve brala jen na cesty, na cestách je riziko, že si před jídlem nebudete moci umýt ruce. Teď už ho nosím v tašce den co den, protože se životem ve velkoměstě přichází i cestování emhádé a neustálý pocit špinavých rukou. Čistící gely jsou skvělou variantou, jak se toho pocitu zbavit. Díky nim si ruce umyjete i bez vody. Používala jsem obyčejný gel z drogerky, který sice svůj účel plnil, ale byl cítit nepřirozenou chemií. Puressentiel však i u antibakteriálního gelu pracuje s esenciálními oleji a složení citronulevanduletea tree oleje, aloe vera a přírodního alkoholu rostlinného původu zní více než slibně. A ještě lépe voní a zároveň ruce nevysušuje. Za mne nutnost mít ho v kabelce.




Králíkův návod na klidný spánek.
1. Puntíkaté pyžamo a puntíkatý hrnek. Náhoda? To si králík nemyslí. Dokonalý plán! Hrnek oblíbeného čaje zpomalí nejednoho spáče.
2. Relaxační sprej s esenciálními oleji, levandulový olej na tvář namísto krému a právě rozečtená kniha. Dokonalá ukolébavka!
3. Číst a číst a číst, dokud se oči nezavírají.
4. Dobrou!


in collaboration with Puressentiel

4 komentářů:

  1. Tento článok sa mi tak dobre čítal.. niekedy mám problém zaspať ale esenciálne oleje by ma ani nenapadli použiť. Páči sa mi, že je to niečo prírodné!! :) A puntíky = ♥
    aestaste blog

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle. Určitě vyzkouším! JanaK.

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com