ONE DAY IN BRATISLAVA.

Koncem března jsme se vydali s Adrianou a Markem se Simply Colou do Bratislavy. Na pouhých čtyřiadvacet hodin, vlakem jsme vyjeli ráno z Prahy abychom si užili den a večírek v Bratislavě, přespali a druhého dne odpoledne se vydali zas nazpět. Někdy jsou takové maličké výlety nejlepší. Nepojmou všechno volno vašeho kluka, co má fulltime práci (mluvím za něj, protože já momentálně školu nestuduji a pracuji z domova), vystačí vám tak akorát na to nejlepší z města a jako krátký únik z reality a každodenního stereotypu poslouží naprosto skvěle. Nám těch čtyřiadvacet hodin vystačilo na pár kaváren, dobré jídlo i party v Urban House, kde se podávaly vychlazené drinky se Simply Colou. Prochodili jsme město po svých a užili si prvních známek jara právě tam.

Co se dá za 24 hodin v Bratislavě stihnout?

Koun. Kam na skvělou zmrzlinu? V Praze mám nejraději Zmrzlináře a Puro, v Bratislavě mě okouzlil Koun. Mají i vegan příchutě, což potěší nejednoho z nás, no ne? Získat si mě na dobrou zmrzlinu není těžké.

Pán Králíček Priestor.
Pro bílého králíka bylo cílem vydat se do této kavárny. Hodně o Králíčkovi slyšel, kafem od Králíčka si na Grape festivalu polil nový vlněný svetr (který záhy strčil do pračky a on to nepřežil.. ale to je zas jiný příběh). Na Králíčka (a svou nešikovnost) nezanevřel a vydal se právě tam.
Vážení, a vy se tam musíte vydat taky. Milá obsluha + příjemný prostor + Herbert sirupy + skvělá káva = jednoduchý součet toho, co od kavárny chcete. ♡

Nový Starý most přes Dunaj. Nevím co tolik vidíme na naší Náplavce, protože krom sobotních trhů, občasných koncertů a posedávání na břehu za vyšších teplot tam nic není. Mám ráda Výtoň a čas od času vezmu knihu nebo skicák, sednu si na břeh řeky a kreslím si, pohled na znečištěnou Vltavu to ale lákavý není. Navíc, je na Náplavce už nějaké místo (nepočítejme obrandované "alkolodě"), kde je možné si v klidu sednout a koukat kolem sebe? 
Bratislava to má. Poměrně nový most přes Dunaj je dlouhý tak akorát na to, abyste ho přejeli na kole.    A dlouhý zrovna tak, abyste ho přešli po svých a zastavili se na jednom z míst s lavičkami a výhledem na řeku i město. 

Stará tržnica. Krásná architektura, místo trhů, akcí a setkávání. Jednou do měsíce se na náměstí před tržnicí koná Street Food Park, který stojí za návštěvu. 

Urban House. Mladší sourozenec Gorilla.sk Urban Space, prostoru, který jsme také navštívili. Urban House není zdaleka jen kavárna, zároveň slouží jako bistro i klub. Mile vás překvapí příjemná atmosféra i to, že i o dvanácté večer ve všední den je tu plno. 

Dot Espresso Bar. Malá zastávka na kávu a limonádu. Spojení kavárny a galerie je skvělý nápad. Mezi upíjením šálku kávy vaši mysl zaměstnají stěny plné uměleckých dílek a jako bonus je i opravdu milé prostředí kavárny.

Bistro SOHO. V čas oběda si těžko najdete své místo, vyplatí se ale si na něj počkat. Minimalistický interiér jde ruku v ruce s jednoduchým menu o pár jídlech, ze kterého si však nelze nevybrat. Jen musím uznat, že na mne bylo jídlo hodně pálivé, takže příště si zajdu na nepálivou verzi! 

Orbis Street Food. Rychlá zastávka pro hranolky do ruky. Můj kluk asijskou kuchyni nerad. A s kornoutem hranolek v ruce byl spokojený i on.

Martinus. Místo jako je slovenské offline knihkupectví Martinus mi v Praze chybí. Snad se u nás brzy objeví. A kdybyste se chtěli nadýchat vůně nových knih a dát si tam třeba kávu, je toto místo pro vás. Knihkupectví spojené s kavárnou? Tleskám a miluju.

Gatto Matto. Itálie v Bratislavě. Kamarádka nedávno jela do Bratislavy, a tak jsem jí na jídlo místo doporučila. Byla nadšená. Jestliže si chcete vychutnat opravdu dobrou pizzu, tak právě tam. Má kombinace rajčata, pesto & čerstvý špenát byla skvělá volba.

Nocování v botelu. Simply Cola nám zařídila krásný hotel. Na vodě. Dunajský pivovar je botel, jehož  pokoje jsou jak kajuty a vy se rázem cítíte jak na moři. Ovšem s výhledem na Hrad a celou Bratislavu! ♡





















4 komentářů:

  1. Naprosto jsem se do tohohle článku zamilovala! Ty fotky jsou parádní a ty informace naprosto skvělé! Byla sem v Bratislavě loni v létě a bylo to fakt super, ale tolik míst jako ty jsem rozhodně neprošla, takže jsem tvůj článek hned poslala kamarádce, která se do Bratislavy chystá s mamčou a pro kterou to bude určitě užitečné! :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terez, jsem ráda že se článek líbí! My jsme se do Bratislavy vydali ve čtyřech ještě s přáteli a kamarádka je taková, že chce stačit co nejvíce kaváren a míst, takže našemu výletu udávala tempo. A snad tvé kamarádce článek pomůže v objevování! ♡

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com