I DO LOVE MY MUM. ♡

Je tu květen, prvního máje, a s ním kromě dne zamilovaných, kvetoucích stromů a kvítí přichází i Den matek. Jeden den v roce, který oficiálně myslí na naše maminky. My jsme tenhle svátek slavili naposledy v době, kdy jsme ze školy nosili malovaná přáníčka ve tvaru srdíček, o to hezčí je se k němu vrátit po letech. Ve chvílích svátků a to zejména takových, jako jsou Vánoce a narozeniny, se dostávám do úzkých. Jak mám mámě a tátovi udělat radost? Pravděpodobně jim udělám radost čímkoliv. Ale myslím to jinak - kdybych měla navrátit mámě a tátovi vše, co pro mne udělali, splácela bych nejspíš donekonečna. Od prvních pokusů vozit mě na kroužky, z nichž nejdéle jsem vydržela u výtvarky a nejkratší chvíli u hraní na housle a folklorních tanců (mami uznej... ty tance nebyly dobrý nápad), po podporování v mých snech a cílech, co jsem si umanutě vzala do hlavy a nebýt mámy a táty, nikdy bych nebyla tam, kde jsem teď. A oni to snad moc dobře vědí.
Pandora se svou DO kampaní v dubnu připomíná právě oslavu našich maminek, silných a krásných žen, které nás vychovaly takové, jaké jsme. Věřím, že vašim maminkám šperk, který budou den co den nosit udělá ohromnou radost. Nová kolekce věnovaná právě našim maminkám se moc povedla.
A nebo je vaše máma mnohem víc taková, jako ta má? Na tu mojí totiž šperky neplatí. Pravděpodobně ani kytice kvítí - leda že bych ho sama natrhala. Na ni neplatí nic než to, že strávím čas jen a jen s ní, uděláme si výlet a nebo jen tak jsme. A kdybych jí měla něco opravdu darovat, byl by to pravděpodobně čas. Náš společný nebo i jen sama pro sebe, protože den co den tvrdě pracuje na tom, co s tátou vybudovali. Mají tu nejkrásnější kavárnu ve městě s nejlepšími dorty široko daleko, ale času pro sebe má málo. A tak kdyby se dal čas zhmotnit a vložit do malé bílé krabičky, darovala bych zrovna ten - co myslíš, mami? Uděláme si společně volno a vyjedeme si někam na výlet?


Jaká je vaše maminka? Dokonalá a úžasná jak z reklamy na šťastnou rodinu, vždy s dokonalou manikúrou, novým sestřihem od kadeřníka a vždy spořádaná máma co má všechno pod dohledem, a nebo je mnohem víc svá? Nenahraditelná a jednoduše vaše? Taková, která vás možná někdy zapomněla z toho kroužku vyzvednout a její život je někdy chaos, ale bezmezně vás miluje a je zrovna taková, jaká bych i já jednou chtěla být. Tak třeba, moje máma má vždycky pravdu. Asi tak jako každá máma, že jo? Dost dlouho si myslíte, že máte pravdu vy, že vy jste přece už od nácti dospělí a zkušení a dost chytří na to, abyste tu pravdu měli, ale dříve nebo později se ukáže ono mámino "já ti to říkala"... Pak dospějete do stavu, kdy budete mámě volat kdykoliv tu radu potřebujete. "Na kolik mám vyprat ten svetr?" "Mám tam dát hladkou, nebo polohrubou mouku?" Nebo jí voláte alespoň proto že se chcete ujistit, že by se rozhodla zrovna tak jako vy, jde-li o ty důležitější věci v životě. Stejně tak umí a ví všechno líp než já. Je mi dvacet a stále mám pocit, že nikdy nebudu taková jako ona. Neumí sice svíčkovou se šesti, ale ztracený vejce bude vždycky umět na první pokus a já budu ničit jedno vejce za druhým... Nemluvě o tom, že umí péct nejlepší dorty a koláče ze všech mám na světě. A umí utěšit, když to nejvíc potřebuju, povědět mi, že je všechno dobrý, že jdu po té správné cestě a i když možná někdy odbočím, zas najdu ten správný směr.
Mami, jestli jednou budu alespoň trochu taková máma jako jsi ty, budu jistě úžasná. A zrovna taková, jaká bych chtěla být. I když doma nebudu mít vždy naklizeno a navařeno, protože v životě nic není dokonalý a jak podle scénáře z reklamy na štěstí. 

P.S.: Tak dobře, teď mi snad i ukápla slza. ♡






in collaboration with Pandora

0 komentářů:

Okomentovat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com