HAPPY, MERRY & CZECH.


Mé Vánoce jsou už druhým rokem vzhůru nohama. Nebo - hezky české, takové, jaké mají být, ale pro mne stále neobvyklé. Vánoce jsme totiž až do té doby slavili vždy na sněhu v italských Alpách, na štědrovečerní večeři měli špagety a místo stromečku utrženou větvičku se světýlky. Vážně. A já tyhle Vánoce milovala. Týden jsme sjížděli hory, slunili se s hrnkem černého čaje na sjezdovce a vyhýbali se vánočnímu ruchu a shonu u nás doma. Všechny vánoční návštěvy se obešly bez kapra a bramborového salátu, stromeček jsme zdobili až pětadvacátého, po návratu, a štědrovečerní losos byl také až po Štědrém dni, hezky v pohodlí domova. Neznala jsem sice tradice, ale Vánoce jsme slavili společně, byly krásné a byly naše. A pak přišel Lukáš, z našich poklidných povánočních Vánoc byly tři štědrovečerní večeře pěkně na čtyřiadvacátého, všichni příbuzní společně u stolu, Lukášovy nadšené malé sestřičky, hromada tradic, pohádky, pohádky, pohádky, "šťastné a veselé přeju!" a došlo i na kapra. S bramborovým salátem. Jsem k nepoznání. Minulý rok jsem z všeho byla trochu nesvá, letos už si vše užívám. Ale doma je doma, a tam to i nadále bereme s klidem. I když bez Alp.
A vy?



balicí papír a ozdoby - Ikea


4 komentářů:

  1. Ahoj Králíku!
    Ty pravé české Vánoce jsou krásné a u vás musí být o to krásnější díky těm nádherně zabaleným balíčkům.
    Tvůj blog sleduji už dlouhou dobu, skoro od počátku. Nekomentuji nic nikdy někde, vlastně ani nevím proč. Ale u tebe musím! Jsi úžasně inspirativní, originální a tvé články jsou plné pozitivní energie a umění žít. Moc ti za to Děkuji.
    Přeji ti nejvíce štěstí do Nového roku a hodně milých čtenářů!
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá, děkuji Ti za tak krásný a pozitivní komentář! Králík tu je pro všechny, kteří se rádi inspirují nějakou novinkou nebo tím, jak si králík užívá života. Děkuji Ti, tohle je to, co ho žene dál a dál! :)

      Vymazat
  2. My slávime tie tradičné zemiakový šalát nesmie chýbať :D, mám to rada aj rozprávky a všetky tie vianočné filmy ako sám doma a pod. :).
    Krásne fotky ;)
    aestaste blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my doma děláme vídeňský bramborový, je výborný! vždycky to máme trochu jinak. :) A pohádky! Těch jsem letos konečně stihla spoustu.

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com