EKO SE NOSÍ!

V pondělí měl králík  j e d i n e č n o u  možnost se podívat na slavnostní otevření Green Pop-Up Store v Nákupním centru Chodov. Jedná se o obchod nabízející udržitelné produkty českých návrhářů i zahraničních ekologicky orientovaných značek, který můžete navštívit i vy, a to až do 28. srpna! Eko se nosí! A na to králík slyší. 
Díky tomu, že Nákupní centrum Chodov otevřelo Pop-Up Store s výběrem toho nejlepšího od několika českých návrhářů na jednom místě, se tak lokální tvorba dostává lidem mnohem blíž než kdy předtím. Nepůjde jen o nakupování, můžete si i zajít na některý z workshopů, který Green Pop-Up Store nabízí - můžete si třeba vyrobit potisk na tašku, nebo ze starého trička hravě vytvořit nové. Na slavnostnímu otevření jsme měli možnost setkat se se samotnými návrháři, což mě nadchlo - díky osobnímu setkání víte, kdo a jak módní kousky vytváří. 
Obdivuji lokální návrháře a designéry. Všechna ta Háemka a Zary a Manga jsou fantastická, sama na ně nedám dopustit, ale zkuste konfekci sladit s nějakým kouskem od českého návrháře - lokál nabízí spoustu návrhářských značek několika stylů, věřím, že si vybere každý, kdo se o českou módu alespoň trochu zajímá. Já českou scénu ráda podpořím. Neříkám, že můj šatník je plný takových kousků, ale mohli jste už určitě vidět můj batůžek od Playbag, nebo ten od Odivi. Na spoustu dalších kousků si musím ještě počkat, má peněženka je stále lehčí a lehčí (jak se to jen pořád děje?!) Ráda investuji do věcí s příběhem, vyráběných s láskou k přírodě a životnímu prostředí.
Co mě nejvíce v Green Pop-Up Store zaujalo a co zaujme i vás? Když už jsem batůžková, tak rozhodně Braasi a jejich batohy inspirované cestováním a městskou cyklistikou (kdo by nemiloval jejich chlupatý batoh!) a kanadská značka Matt & Nat, která nabízí batůžky, kabelky a doplňky ze speciální veganské kůže. Matt & Nat myslí na co nejšetrnější způsob výroby vzhledem k životnímu prostředí, navíc jsou jejich produkty vyráběny bez jakékoliv živočišné složky. Líbí se mi také jejich barvy - na jeden takový batůžek si už poctivě šetřím! Přesně v mém stylu. Nadchla mě i kolekce šperků, které vytvořila Nastassia Aleinikava, její jemné šperky jsou inspirovány přírodou (jeden z jejích prstenů připsán na králíkův wishlist!) Dále třeba zakoupením kousku z kolekce City Souls pomůžeme budovat lepší podmínky opuštěným a týraným pejskům (ano!) a kdo by ani na to neslyšel, můžu prozradit, že aktuálně se na projektu podílí třeba Odivi, Chatty, La Formela a další. Líbil se mi výběr z kolekce Odivi (jak jinak!) a kolekce, kterou vytvořil megaúspěšný Miro Sabo. Šlo nejen o módu - zaujaly mě i zápisníky od české značky Voala
Zkrátka - do Green Pop-Up Store stojí za to zajít! 















2 komentářů:

  1. Já, jakožto neuvěřitelný blázen do veškerých deníčků, lepítek apod. jsem byla stejně nejvíce uchvácena těmi deníčky, co máš na jedné z fotografií :).
    Nicméně pop-up musel být skvělý a určitě sis odnesla zážitky :)
    A ty Ikea věšáčky jsou prostě nehezčí :) krásný web!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky deníčková! Nejraději mám ty od Papelote, jsou s e n z a č n í, ale vyzkouším i Voala, okouzlil mě design. Pop-up byl skvělý! I ty se můžeš zajít podívat :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com