VÍDEŇÁK

Mám ráda své jistoty. A když má můj život nějaký řád. Tak třeba ráno nevyjdu z domu bez šálku čaje nebo bez hodinek na ruce. Ve škole si zas velkou přestávku nedovedu představit bez kafe z automatu. Taky je jistota, že v pondělí máme doma lasagne a v úterý najdu v lednici sushi. Můj život by se neobešel bez takových malých jistot, na které se lze spolehnout i kdyby nevím co.
Zrovna tak ale zbožňuji nové a neobjevené, nerozvážná rozhodnutí a zběsilé plány měnící se ze dne na den. Myslím tak, že můj život potřebuje rovnováhu - od každého trochu, trochu řádu a trochu překvapení. A ze všech těch nerozvážných rozhodnutí miluju tu jednu slastnou větu.

Pojeďme někam.

Říkáme si ji často. Jen málokdy ale uskutečníme to, co ta věta ukrývá. Neustále jsme na cestách. Vidíme se jen o víkendech a těch málo přes 48 hodin je vždy tak málo na to abychom vůbec chodili spát, natož abychom ještě cestovali za hranice. Jenomže když mi ve středu - jen tři dny poté, co jsem se vrátila z Francie - pověděl, že jedeme ve čtvrtek do Vídně, nedalo se odmítnout. Takové cesty, rychlá rozhodnutí, to se nemůže odmítnout. To rozhodnutí mě stálo zmeškání čtvrtletní kompozice z matematiky ve škole, ale mnohem víc mi dalo. Tak jsme se vydali do Vídně.

Vídeň je překrásná. Budete ji milovat. Má něco do sebe. Rozlehlé parky, staré tramvaje, překrásné stavby, široké ulice. Noční procházky. Získá si vás, to mi věřte. Třeba už teď tady, na fotkách, na kterých vás Vídní králík provede. Vidíte jeho kabát? Říká mu cestovní. To proto, že na límci má odznáčky z různých zemí Evropy. Jednou tam bude mít všechny..













6 komentářů:

  1. Niki ty seš prostě perfektní ! Nápad s odznáčky je skvělý, já mam takové cestovní oxfordy které jsem si koupila v Anglii a prošli se mnou skoro půl Evropy když jsme měli menší car trip ;) Doufám že jednou řeknu: "V těhle botách jsem prošla svět !"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jo! myslím že je důležité mít takovou cestovní věc! já jsem si sice vybrala trochu nešťastně, protože odznáčky už nikde moc nemají, ale boty dobrý! :)

      Vymazat
  2. Vídeň je krásná. Byla jsem tam už asi 3, vždy sice jen na chvíli, ale zamilovala jsem si ji, hlavně teda ty parky a to, jak vsichni jezdi na kole. A o Vanocich je Viden jeste kouzelnejsi :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě ji navštívím o Vánocích! to je místo kam musí být radost se vracet :)

      Vymazat
  3. To vídeňské HM, které jsi zvěčnila na obrázku, je mé nejoblíbenější, moc se mi líbí to staré schodiště, má své kouzlo. Stejně jako tvůj blog a fotky, nemůžu se nabažit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jen škoda, že jsme se s mužem šli projít tak pozdě k večeru! bylo už zavřené. alespoň mám o důvod víc se vrátit, Leoparde! :)

      Vymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com