KRÁLÍK FRANCOUZ


Přísahám, že pokaždé kdy jsem ve Francii se opět zamilovávám. Zas a znovu. A nedávno jsem se mohla zamilovat opět. Podle mě má Francie vše co si člověk může přát. Chcete Alpy? Máte je mít. Slunečné pobřeží? No zajisté! Chcete dobré jídlo? Ale ano! Módu? Že se ptáte!
Byla jsem několikrát v Paříži. Vím, klišé, ale je to láska na první pohled. Zamilujete se. Protože když si odmyslíte všechny ty turisty, máte ráj na zemi. S úsměvy rozdávám hlasité "Bonjour!", snídám croissant et café a pokud ještě můžu, prokládám to jedovatě růžovými makronkami s malinami. Snad potají sleduji Francouzky, ty neuvěřitelné ženy, kterým rtěnka na rtech drží za každých okolností a Diorovi můžou říkat tati. Můj obdiv, madames et mademoiselles! A vždycky jsem žila pro velká města. Paříž to vše nabízí i se sakra těžkým francouzským eR. "Oui, Paris!"
Letos jsme navštívili jinou část Francie, klidnější, ale o to krásnější. Loira a její zámky. Překrásná příroda, úzké uličky měst, zámky milenek francouzských králů. Probouzející se jaro a my. Nebudu vám nic víc povídat. Jen se dívejte. Třeba jí propadnete zrovna tak jako já..

















7 komentářů:

  1. Tvoje fotografie ma vždy pobavia;D Teda závidím ti tento zážitok, určite sa raz chcem ísť pozrieť do Francúzska, ale tipujem, že až niekedy cez vysokú školu. Veľmi ti to pristalo ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak to má být! Mají pobavit! :) určitě se zajeď podívat, já jakmile můžu, tak vyrážím. Ve volném čase se francouzsky učím, tak to je skoro povinnost tam jezdit :)

      Vymazat
  2. Na co fotíš? Máš vždycky krásně ostrý fotografie ..Nebo je to síla Photoshopu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotím na Nikon D3100, je super, ale Photoshop má na výsledných fotkách velký podíl :)

      Vymazat
    2. Páni, tak to mě prosím nauč. Mám totiž taky Nikon D3100, ale moje spopnost ovládat Photoshop asi není nějak omračující. :D

      Vymazat
  3. Francie je krasna :) ja tam byla poprvy asi v 15letech, to jsme byli v Parizi a prave i na zamcich na Loire a bylo to uzasny, skoda, ze jsem tehdy nemela jeste poradny fotak a fotila jen na mobil.. Krasny fotky :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  4. Z Francie znám zatím trestuhodně jen sympatický Strasbourg a kousek Alp, musím to napravit, co nejdříve.
    Mimochodem psíci a tvoje tenisky mě očarovali, krásné fotky.

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com