PROČ KRÁLÍK


Je čas! Myslím, že právě teď a tady je ten správný čas vám povědět, proč králík. Proč mám uši králičí a ne třeba kočičí. Proč tlapky a srst a ne třeba peří. Možná že čekáte překvapující příběh o tom, jak to všechno začalo, co k tomu vedlo, proč a jak a kdy a kde. Ne. Můj příběh je až příliš nudný a krátký na to, aby někoho pobavil. Ale každého zajímá. Každý se ptá. A každý se to teď dozví.
Někdy si z lidí co se ptají utahuji. Nemyslím tím nějak zlomyslně, jen říkám že králík proto, že jezdím s Greenpeace zachraňovat králíky někde do polárních končin. Nebo proto, že jsem ze vsi a králíky máme, máme jich hodně a já je mám ráda (a ty králíky jsme fakt kdysi dávno měli). Vždy jen z legrace. Nejsem na králíčky a nechovám králíčky. Ani je nejezdím zachraňovat, ono jich je všude dost.
Docela dlouho jsem tahala za nos kluky, co chodí k nám do kavárny na kafe. Jeden z nich, který o mém blogu věděl, mě pozdravil "Ahoj králíku!" - druhý koukal, nevěděl, ptal se proč králík. Tak jsem si v tu chvíli vymyslela, že za domem chováme bio králíky. Bílý bio králíky, a on na to vážně skočil, sice pochyboval, ale skočil na to. Při odchodu jsem mu dala odkaz na blog. Druhého dne se vrátil, nadšený, a věděl i o mé neschopnosti řídit i nelibosti k míčovým hrám. Žádní bio králíci. Jenom já a můj blog. Počkat, ale tím jsem stále nevysvětlila PROČ..


Stylový bílý králík. Dostávám se k té nudnější pravdě, protože já opravdu žádnou historku nemám. Snad jen.. říkala jsem si, že název mého blogu musí být neotřelý, snadno zapamatovatelný, jiný. V názvu nesmí být slovo fashion, protože už se u všech módních blogů stává takovým klišé, že jsem chtěla něco jiného a svého. Jenomže pořád mne napadaly samé nudné názvy. Pořád jsem tíhla k názvu s nějakým francouzským slovem, k názvu ve kterém by byl obsažený můj oblíbený parfém. Můj nejmilovanější mě při přemýšlení nahlas poslouchal. Ne. To je suchý. To nikoho zajímat nebude. Ne. A pak jsem to jen tak z legrace řekla. Co třeba králík, bílý a hlavně stylový. Bylo vybráno. Bílá je má barva, bílý bude můj byt, bílé je mé oblečení. Králík je zvíře roztomilé a ty jeho uši jsou zkrátka vtipné. Ale aby se v tom módním světě neutápěl tam, kde se móda bere jen s vtipem a nadhledem, bude k tomu ještě stylový. A tak byl králík na světě. 


PS:
A až se bude zas někdo ptát, odesílám mu odkaz na tenhle článek!

A jak jste k názvu svého blogu přišli vy?

3 komentářů:

  1. Ja mám spojení jména a příjmení. Z Kateřina jsem vzala Rina (bezne se pouziva ve svete) a z mamina rodneho prijmeni jsem vzala muzskou verzi Krois. A jmeno bylo na svete :)
    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvé jméno se mi moc líbí! zní to krásně.. Rina Krois :)

      Vymazat
  2. ehm.. já mam ráda Dalího. Jo, toho, co maluje ty obrazy. A taky mam ráda filmy, kinematografii celkově. No a co se nestalo - Dalí pracoval s Bunuelem na filmu Andaluský pes. Vlastně na jeho prvním filmu. No, a já chodila na gymplu na španělštinu, kde jsme si tenhle film pouštěli. A tak jsem začala mít ráda i Bunuela (prostě tu vlnovku nad N nenapíšu!), a viděla jeho film Kráska dne s Catherine Deneuveovou. Ona tam má trochu nestandardní zábavu (tu já ale nemám, aby nedošlo k mýlce), kde vystupuje pod tímto pseudonymem. Jo, a taky tam nosí krásnej červenej kabátek (ten ovšem podobnej mám). Konec hlášení :D P.S. Asi si to dám i do popisu na blog, ať nevypadám jen nafoukaná.
    A tvoje smyšlené historky jsou náhodou super! :-)

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com