MALÁ HOLKA

První setkání. Nesmělý pohled z očí do očí, já plna očekávání a žhavá nedočkavostí, úsměv, pevný stisk rukou. Ráda poznávám lidi - těším se na to, co mi seznámení s nimi přinese, na to, že poznám někoho docela jiného, s kým jsem ještě neměla tu čest. Představení, krátká věta bez hlubšího významu. A pak to obvykle přijde, náhle, rychlá smršť v jedné krátké větě..

"Víš, čekal jsem že budeš vyšší."

Výborně. Chcete-li znát odpověď na otázku jak naštvat králíka, máte jí tady. Řekněte mu, že je sice tak trochu sympaťák, ale čekali jste, že bude mít o pár centimetrů navíc. Myslím, že ve chvíli kdy tahle věta vyplní chvilku ticha, vyletí králík ze srsti z kůže. Říká se nedráždi hada bosou nohou, a tak si to prosím nějak aplikujte na bílého králíka.
Ani nevím, kde to všechno začalo. Asi když jsem onu větu slyšela poprvé. A po zjištění, že mi nikdy nebudou sedět volné kalhoty rovného střihu. Když jsem si pořídila několikátý pár bot na podpatku. A taky když jsem viděla nohy Karoliny Kurkové. A přehlídku Victoriiných andílků. Zkrátka, se 161 čísly od hlavy po paty díru do fešn světa nejspíš neuděláte, ale o to víc to vše můžete brát s nadhledem. Tak jako králík. I když ho někdy ta věta dokáže pořádně rozčílit.


Mimochodem, v tomhle článku máte tu čest s mým jediným kusem oblečení z New Yorkeru. Nakupujete/nenakupujete a proč? Já jsem se do triček s potisky z NY oblékala jako malá, ale vždy vydržela jen pár vyprání. Až když jsem potřebovala něco výrazného (říkám tomu pártytriko, aby bylo jasno), zamířila jsem po beznadějném hledání právě tam. Triko mi leží na dně skříně celkem bez využití (přece jen nejsem pártyholka), a tak jsem ho jednou oživila právě s fialovým sakem/kimonem.




boty - Marks & Spencer
psaníčko, sako - H&M
top - New Yorker
kalhoty - Mango

15 komentářů:

  1. Já mám 175.. Což není nějak mega moc a ani málo.. Ale krutou pravdou kterou zná většina vysokejch holek je, že být malá je bezkonkurenčně lepší! A dvojnásobně to platí co se týče kluků! Jste malé, rozkošné, oni touží vás chránit, objímat a nosit na rukou.. My máme sice sexy dlouhý nohy a vždycky se za náma otočí, doma chtěj mít ale raději tu rozkošnou malou holčičku.. Všechny moje kamarádky jsou nižší a stěžujou si na to a přitom já si mezi nima občas připadám jako slon v porcelánu.. A to že dosáhnu na nejvyšší poličku ve skříni zas tak bombastický taky není.. :) Tak se z toho že si menší zas tak moc nečerti! ;) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně souhlasím!! Mám 172cm a vždycky jsem menším holkám záviděla. Je to roztomilé a klukům se to líbí ;-)

      Vymazat
    2. Máte pravdu holky! Je krásný si pro pusu stoupnout na špičky a být v jeho náruči tak maličká, že mne ochranitelsky obejme! To si vůbec nemůžu stěžovat. :)

      Vymazat
  2. K tvé výšce mi chybí ještě další 3 centimetry. Není to ani díra do světa, co mi chybí, ale padnoucí džíny, to je práce...
    Přiznávám se bez mučení, že z New Yorkeru nějaké kousky mám a není jich úplně málo. Kvalitou se každý liší, ale skvěle mi tam sedí podprsenky, vytřídím-li výběr od neonů a podobné divočiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Leoparde, já si Tě představovala vysokou! A my jsme si výškou vlastně hodně podobné :) Nohavice kalhot zásadně ohýbám, nejkratší velikosti jsou mi dlouhé až po paty. Sehnala jsem kdysi dvoje krátké až nad kotníky v Berschce, nosila jsem je do roztrhání. Cením Tvou vytrvalost v hledání podprsenek, já jsem vždy jen viděla kraječkový neonky se šněrováním a s úlekem utíkala pryč. Ale měla bych se zas do New Yorkeru podívat, to jó.

      Vymazat
  3. Fotíš taky někde jinde než v nemocničním parkovišti?

    OdpovědětVymazat
  4. Fajnovy článok ! :D každého rozhodí niečo iné no i taka to veta otrasie dosť ľudí... Ja by som si tiež priala byt vyššia 168.5 nieje výhra pretože nie som ani nizka ani vysoká vzdy som chcela aspoň o 5 centi viac :/ no genóm nerozkážeš! :(
    Z New yorkeru nemám nič tiež keď som bola mladšia som mala z tadiaľ pár kuskob no kvalita je naprd a taktiež to ze môžem rátať s tým že uvidím aspoň dvohc ľudí v tom istom naraz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, genům nerozkážeš :D Je to tak, často se mi stalo, že jsem párkrát vyprala a bylo třeba po potisku.. a lidí v tom chodilo také příliš. Musím vyzkoušet, jestli se od doby co jsem tam nakupovala nepolepšili! ;)

      Vymazat
  5. Já mám 157. Už jsem se s tím sžila a občas se mi to i líbí, ale co dokáže opravdu naštvat je, když vedle mě jde nebo stojí vyšší člověk (častý jev) a začne se krčit a chodit jako dinosaur se slovy: "trochu se snížim abych tě nepohoršoval. " Nebo ještě hůř :"přikrčím se, ať vedle mě nevypadáš tak hloupě."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a taky "jé promiň, já tě neviděl když jsi tak malá!" :D

      Vymazat
  6. Měřím sotva 150 cm, i má čtrnáctiletá sestra je vyšší než já. Dříve jsem se svou výškou hodně bojovala, po nástupu na střední školu se lecos změnilo. Lidi sice stále nepřestalo bavit se na mě blbě koukat a neustále mě upozorňovat na to, jak moc malá jsem. Ale taky jsem našla lidi, kteří mi denně dávají najevo, jak moc roztomilá moje výška je a kteří pro mě sepsali Benefits of being small. A to že nedosáhnu na vrchní polici? Nevadí, alespoň můžu o pomoc požádat nějakého vysokého krasavce ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tedy, hodně mě zajímá Benefits of being small :) musí to být zábavné a roztomilé a od Tvých přátel je to moc pěkné :) a to je fakt, že požádat vysokého krasavce je mnohem lepší!

      Vymazat
  7. tak tohle je naprosto bezkonkurenční outfit :) rozhodně jsi to tílko oživila, samotný by se mi tolik nelíbilo :).
    jinak já měřim asi 162, takže jsem na tom dost podobně. :)

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com