BARVIČKY

Už několik článků králík věnoval barvám a lakům, že? Tenhle je o celé jeho barevné sbírce. Třeba se inspirujete, třeba vás odradí. Jak jste na tom vůbec vy? Máte nanejvýš pět laků, které dokola obměňujete, nebo co jeden nákup v drogerce = jeden nový lak?
Nedávno se naučil vytvářet gify - první gif jste tedy mohli vidět už na Silvestra. Článek o lacích je celý z gifů! No, není to ještě ono, králík se má co učit. Ale třeba se zalíbí.


Maybelline New York


Světle růžový odstín French Manicure jsem si pořídila v nouzi na poslední chvíli před odjezdem do zahraničí, a tak jsem neprokoukla jeho nedostatky hned v drogerce. Neříkám že ty nedostatky které v něm vidím já budou vadit i vám - já jsem si totiž šla pro světle béžový lak, můj oblíbený neměli a tak jsem vzala první podobný tomu mému. Jenomže až doma si přečtu, že je na francouzskou manikúru a až po vyzkoušení zjistím, že nekryje jako ten béžový, a že ani jako svrchní lak ho nevyužiju, protože barvu laku spodního tak nějak divně zakalí a vypadá to bídně, achjó. Takže komu se líbí francouzská manikúra, pro toho tenhle odstín je. A já si příště budu číst názvy.
Odstín Rouge Couture Midnight Red je mým nejnovějším úlovkem. Psala jsem o něm už v článku o rtěnce od Mac. Lak jsem si pořídila místo sytě červeného od Rimmelu, po jedné lahvičce jsem měla po krk křiklavě červených nehtů. Hledala jsem původně tmavě červený, ale odnesla jsem si až takový temně vínový, elegantní odstín. Lak slibuje, že vydrží i sedm dní, no, já nevím, drží jako spousta jiných. Plus vidím v tom, že nehty zpevní.


Laky Maybelline Colorama jsou mám ráda díky velkému výběru barev. Vážně, vyberete si. Odstín Colorama 301 je má srdcovka - používám pleťové a celkově světlejší barvy často, připadá mi, že opticky prodlužují prsty. A pro tenhle odstín jsem mířila do drogerky, když jsem sáhla po předchozím French Manicure. S takovou lahvičkou bych z obchodu odcházela, kdyby ji tenkrát měli..



L'Oreal Paris


"Jeden velkej úlet v malý lahvičce." Baví mě černé oblečení v kombinaci s něčím výrazným nebo barevným - a také s obojím, což je přesně to, co tyhle L'Oreal Paris laky nabízí. Nejmilovanější mi je jednou přinesl z práce (a holky vážně, když vám kluk přinese něco z kosmetiky, ách!) Trochu barvičky á la osmdesátky, lesk, zářivá barva. Nehty svítí, nikdo je nepřehlédne. A já se tím bavím. Jen pro silné povahy! A ladit vážně jen s černým oblečením.. ať to nevyzní jinak než má. Modrý odstín Island in the Sun, svítivě růžový Rose Aphrodisiac a zelenkavý Lemon Shiver.


Rimmel London



Odstíny Velvet Rose a Goldfinger z řady Salon PRO od Rimmel jsem si pořídila kdysi dávno o prázdninách v Itálii. V Česku bylo tehdy pár základních odstínů, žádná sláva, a já hledala právě zlatý, který tam na mne čekal. Zlatý Goldfinger je fajn, jemně se třpytí. Má široký štěteček, a tak je aplikace rychlá. A dlouho vydrží, tak za mne ano. Možná by jen nemuseli vyrábět tak velká balení - nestačím je spotřebovat. Začíná tuhnout, a tak mu dávám už pár posledních nalakování, ale vydržel opravdu dlouho. Velvet Rose jsem dříve zbožňovala, teď už ho moc nepoužívám. Na nehtech má takový odstín tmavě růžové, vypadá vážně dobře.


Laky 60 Seconds jsou levnější řadou od Rimmel London. Ve slevě je seženete i za dvacku (no vážně!) - já jsem si mintový koupila, druhé dva jsem měla jako dárek k časopisu Elle. Tam jsem se s nimi prvně setkala, vyzkoušela jsem už kdysi fuchsiově růžový, sytě červený a teď mám tyhle tři. Černý Black Out stačí nanést ve dvou vrstvách a máte vystaráno. Růžovoučký Ethereal je.. já nevím. Moc jsem se nemohla smířit s tím, jak je třpytivý. Ale je jemný, a tak ho často ráda použiju. Mintový Breakfast in Bed z kolekce od Rity Ory je taky blyštivý, ale v době kdy jsem mintový odstín sháněla nebyl jiný k dostání. Není to zas tak nápadné. Používám ho doteď a jsem s ním spokojená. Jestli máte pár korun a chcete si pořídit pěkný lak, doporučuji vám ho. Rimmel nabízí spoustu odstínů, ze kterých si určitě vyberete.


Miss Sporty


Naštěstí doba, kdy byly bílé laky naprosto nedostatkovým zbožím jsou dávno pryč. V obchodech bylo k dostání pár odstínů podobajících se bílé (pokud se dá mluvit o odstínech bílé? Bílá je jen jedna.) - všechny ale potřebovaly tpříliš vrstev, aby neprosvítala barva nehtů. Bylo to zdlouhavé, nepraktické a s výsledkem jsem také nebyla spokojená. A tak jsem sáhla po jednom z laků na francouzskou manikúru (a narozdíl od Maybelline jsem naštěstí nelitovala). Perfektně kryl, štěteček byl sice maličký - je přece určený jen k lakování horního okraje nehtu - ale já byla za tu bílou fakt vděčná. Světové ikony měly nehty na bílo a já po nich toužila také. A teď? Bílé nehty mají už všichni. Ještě že už máme na výběr.


H&M


Kosmetiky z řetězců s oblečením se stále ještě bojím. Není to ono. Takový krém na tělo nebo makeup bych si tam asi nekoupila, odcházím vždy jen s taškami plnými oblečení. Ale tenhle matný svrchní lak jsem si pořizovala, když v drogerkách ještě příliš rozšířený nebyl. Byla to novinka a já ji chtěla vyzkoušet. Nevím jak jste na tom vy, já si na ty matné nehtíky nějak ne a ne zvyknout - není to ono. Ale v takové kombinaci s černým lakem je moc pěkný, třeba na léto se těším, až lesklý lak trochu oživím. Je super, že zakryje nerovnosti, které na lesklém laku vidět jsou. Když ho ale nanesete na světlý barevný lak, může trochu zažloutnout, tak po dvou dnech. Takže doporučím spíš na tmavší odstíny, aby vypadal opravdu dokonale.


Sally Hansen



Hvězdná šestka. Sally Hansen. O dvou jsem už psala. V porovnání s ostatními laky si tedy připlatíte, to musím přiznat, ale cena odpovídá kvalitě. Diamond Strength Nail Hardener mým nehtům opravdu pomohl. Insta-Dri Top Coat zasychá téměř okamžitě. A o Miracle Gel nemusím ani více mluvit. Stále vás vyjdou levněji než posezení u kosmetičky. A výběr barev je zatím malý, ale jak je vidět, já jsem si ty své vybrala. Nejvíc cením bílý odstín Get Mod - hned druhá vrstva kryje skvěle.

3 komentářů:

  1. Já mam laků hrozně moc, hlavně od Rimmelu, ty můžu fakt nejvíc a mám tam samé teplé barvy, od l'oreal mám taky ráda, nejvíc asi ten jejich bílý, a myslím, že ještě pořídim další, mají super odstíny. Dál nedám dopustit na kiko, nakoupeno v itálii a portugalsku, mám celkem tři, jsou to větší lahvičky a neskutečné držáky, ale nejvíc si teď opečovávám své dva krasavce od macu <3 Jinak moc super článek!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Macu také zainvestuju. Už se těším až si nějaký odnesu. A Kiko vůbec neznám, tak díky a už hledám! :)

      Vymazat
  2. Svítivě růžový L'Oreal obcházím v drogeriích až nesmyslně dlouho, jednou to přijde a vážně s ním odejdu, přestože teď na nehtech vyhrává světle šedá.

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com