my brush collection.


Používání štětců pro mne bylo ještě donedávna něco neprozkoumaného. Makeup jsem nanášela prsty a nejednou si pak zašpinila oblečení, které jsem měla toho rána na sobě. Moje šikovnost neznala mezí a tenhle scénář se dokola a dokola opakoval. Nedávno jsem vám psala o štětcích, které se mi dostaly do rukou a nahradily tak moje amatérské pokusy o nanášení makeupu prsty, zachránily nejeden kousek čistého oblečení a zařadily se do mé každodenní rutiny. A teď je moje sbírka štětců doplněna o pár nováčků, kteří rychle našli své místo na mém kosmetickém stolku! Mou malou sbírku Ecotools štětců doplnily štětce na stínování očí, tvarování obočí, v(eee)elký štětec na pudr, štětec na makeup a ubrousky na čištění štětců. Takže, co se na ně podívat více zblízka?

Nutno podotknout, že všechny štětce jsou stoprocentně veganské, z recyklovaných a udržitelných materiálů. Rukojeť je vyrobena z bambusu, kovová část štětce je z recyklovaných hliníkových nádob a štětinky z taklonu. Jediné co bych Ecotools vytkla - a co značce k dokonalosti chybí - je příliš mnoho obalů, ve kterých se štětce prodávají. Ale i tak jsou pro mne něco jako crème de la crème mezi štětci.
Své štětce na líčení, o kterých jste se mohli dočíst už minule, jsem doplnila o pár nezbytností, které mi pomáhají každý den. 

Štětce na stínování očí. Dva oboustranné štětce, z nichž každý má svou pevně danou úlohu. Štětcem na stínování nanáším stíny na oční víčko, štětcem na definování tvaruji linii oka. Měkkým štětcem na rozetření zapracovávám stíny do sebe a rozmazávám přechody mezi jednotlivými barvami stínů, štětcem na rozmazání dotahuji detaily pro co nejpřirozenější líčení. Jestli je nějaká sada štětců, kterou byste měli doma mít, pak je to tato. Často jsem obdivovala dokonalé líčení, precizně vystínované oční stíny, a donedávna netušila, že není chyba v očních stínech, ale v nedostatku náčiní. Teď je stínování očí jednoduchá každodenní zábava.

Štětce na tvarování obočí. Jeden ze štětců slouží k pročesání, druhý k tvarování. Kombinace těchto štětců zkrotí každé obočí, ať už chcete lehce messy look i dokonale vytvarované linie. Já si na obočí dám záležet – není dne, kdy bych si obočí alespoň nezvýraznila. Pomocí štětců docílím přirozeného tvarování pro jakékoliv líčení.

Štětec na makeup. Pracuje se s ním lehce, je pro mne příjemnější volbou než nanášení makeupu houbičkami, které těžko dokážu umýt dokonale. Důležité je zapracovávat makeup do různých stran, střídat dlouhé tahy s kratšími, aby na pleti nebyly viditelné tahy štětce. Tenhle štětec odvede kus práce a houbičky na makeup používám jen na finální zapracování a drobné úpravy.

Štětec na pudr. Je hoooodně velký, ale za to ohromně příjemný a měkkoučký. Pudr používám jen na nejvíce se mastící části obličeje, pro takovou aplikaci je štětec možná až zbytečně velký, ale ty z vás které mají mastnější pleť ho budou milovat.

Ubrousky na čištění štětců. Nejprve mi ubrousky připadaly zbytečné a připadalo mi, že s jejich používáním jen zbytečně přispívám tvorbě odpadu, svoje využití si ale našly například na cestách, kdy s sebou nechci tahat šampon na štětce a chci je i tak udržovat čisté. Špinavé štětce od makeupu jsou totiž něco, co mě dokáže pěkně rozčílit, snažím se je tedy udržovat neustále čisté, a to i na cestách.







Článek vznikl ve spolupráci s Ecotools.

1 komentářů:

  1. Krásný fotky, super článek o eko štětcích, kterých až tolik není! :)

    https://cakovamichelle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com