6 BOOKS WRITTEN BY BLOGGERS YOU'RE GONNA READ IN JUNE.

Králík se už dlouho nerozpovídal o knížkách. Ze všeho mu jde hlava kolem a mnohdy má jen pár chvil, aby se začetl do stran rozečtené knihy, která leží vedle postele už řádku dní. Co si budeme povídat, s přicházejícím létem bude najít si čas ještě obtížnější, ale on to nějak vymyslí! Každopádně dnes se můžete začíst spolu s ním. Do tipů na knížky napsaných blogery. ♡
My všichni co den co den ťukáme do klávesnice, píšeme řádky slov, která vyšleme do online světa, jednoho dne jistě pomyslíme na to, že by bylo krásné mít všechna ta slova, věty a myšlenky v nich sepsané na papíru. A ne jen tak ledajakém, na papíru svázaném nití a usazeném do pevné obálky, která stovky takových papírů drží pohromadě a říkáme jí kniha. Áno! Je to velký trend. Trend, který se už dostal i k nám a mnoho blogerů se zároveň stává i autory knih. Kdo nemá svou knihu, jako by nebyl! Možná se takto brzy bude měřin úspěch blogerů. A nebo taky ne. Ne každému z nás se poštěstí své myšlenky takto uchopit a vložit do knihy, i když po knize možná touží spousta z nás. Když dlouhé roky vysíláte články do světa, časem možná přece jen zatoužíte po tom, že ony články budou mít hmatatelný, materiální ráz. Že si na ně sáhnete, budou oděné v papíru a pěkné obálce.
Dnes vám králík představí pár z těch, kteří si svůj malý velký sen splnili a my všichni ostatní je s radostí čteme a hltáme jejich řádky! ♡


Milá knížka o přátelství dvou holek, co si spolu píšou blog ve formě vzkazů. Holky vás pobaví a jejich slova poslouží jako skvělý relax, když potřebujete na chvíli trochu klidu. Prostě na chvíli pojďme společně s Marikou řešit, proč jí nikdo neřekl, že z pecky vypěstovat avokádo je dřina, nebo se procházet s Berenikou po Jiřáku s Vincentem. Co mne mrzí je to, že se vlastně nijak moc nerozvíjí děj a celá knížka je opravdu jen a pouze čistou výměnou vzkazů a deníkových zápisků. Na druhou stranu cením ono neobvyklé zpracování a hlavně, krásné ilustrace!

Budete se smát od prvního slova do poslední tečky, budete se někdy až divit, jak moc se ztotožníte s texty těch dvou. Musím přiznat, že mne snad o něco víc bavily texty Michelle - a to snad jen proto, že jsem taky žena a na celou věc se dívám z toho ženského úhlu pohledu. Takovou knížku si přečíst chcete. Bude vám oddechem ve dnech, kdy je toho na vás moc, při zkouškovém a tehdy, kdy jednoduše chcete vypnout a pobavit se. Podíváte se na stereotypy mužského a ženského světa zas trochu jinak, budete společně s Michelle a Milošem řešit mužskou a ženskou logiku, kdo platí v restauraci i jak se díváme na rozchody z někdy tak odlišných světů, jako je ten náš ženský a ten mužský.

Esteé je má nejoblíbenější blogerka. A taky snad jediná, na kterou s ráda podívám na youtube. Její videa jsou dotažená do posledního detailu, kvalitně vytvořená. Je přirozeně krásná a vyzařuje něco, co vás donutí ji milovat. Když vydala knihu věděla jsem, že ji musím mít. Nestačila mi videa, kde jsem sledovala její dny, chtěla jsem se dozvědět víc. A to právě knížka přináší - Esteé vypráví svůj příběh o tom, jak se z Kanady dostala do Londýna, o Reggiem, o jedné velké lásce co potrvá navěky, trochu o kráse a trochu o sebelásce, o cestování, jídle a o všem, co její život utváří takový, jaký je. Něco vám poradím, pokud ji neznáte. Jednoduše si ji na youtube najděte, koukněte na pár jejích videí a zjistíte, že chcete vědět víc a víc. A k tomu vám pomůže právě Bloom.

Garance Doré byla jedna z prvních, které svou knihu vydaly. Dodnes se drží na žebříčku těch nejkrásnějších a nejlepších. Garance mám tak ráda! Dříve jsem k ní chodila pro inspiraci, její blog je překrásný a její jazyk francouzsky chic. Garance ve své knize mluví o stylu - o tom svém i o tom, který může být váš. O módě, která patří Pařížankám. Eleganci a (ne)dokonalosti. O kouscích v šatníku, které má ona a musíte mít i vy. Ale i o svém příběhu, hezky od začátku, jak to všechno začalo, nechává nás nahlédnout blíž než kdy dřív, povídá o své rodině, přátelích. Jak už jsem naznačila, knížka je opravdu  k r á s n á. Graficky zvládnutá, oděná v chic růžových odstínech, doplněna pro Garance tak typickými ilustracemi a moudry, která jsou na stranách knihy vytištěna tučným písmem. Vážení, hledáte-li něco mile francouzského a jeste již unaveni ze světoznámé Jak se stát Pařížankou, pak je tahle knížka pro vás.


Lahodně s Ellou. Dostala jsem ji rok dva nazpět od rodičů k Vánocům. Ellu jsem si moc přála, nejen kvůli skvělým receptům, ale i pro informativní část kuchařky, která vysvětluje kolik čeho jíst, nebo z čeho získávat potřebné živiny když jste vegetarián nebo vegan. Samotné Elle veganství změnilo život a vlastní zkušenosti a poznatky sdílí na svém blogu Deliciously Ella, ať už formou příběhů, nebo právě receptů. Naučila mě jíst quinou, používat tamari a tahini pastu a i díky ní dávám avokádo snad do všeho. ♡ Zpočátku jsem trochu zápasila s tím, že používá ve svých receptech spoustu neobvyklých surovin které běžně doma nemáte, ale spousta z nich se dá lehce nahradit. No, a pár měsíců nazpět vyšla česky i její další kuchařka, Lahodně s Ellou každý den. A jak můžete vidět, už ji mám taky. ♡






P.S.: Budu vám vděčná, když mi doporučíte další knížku od blogerů, která stojí za přečtení! A nebo kteroukoliv jinou knížku, kterou bych si měla přečíst. Děkuji! ♡
in collaboration with Martinus.cz


2 komentářů:

  1. Chachá,
    blogerských knížek není nikdy dost! Já můžu doporučit úžasnou "The New Carconne" od Navaz Batliwalla. Určitě se ti bude líbit - je plná inspirace, obdivuhodného stylu plného lehkosti a zajímavých myšlenek. Pokud dokážeš číst v němčině, další k doporučení je Stilvoll od Marlene Sorensen.
    Hezký den,
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat

 

Instagram

Pinterest

HLEDEJ




EMAIL

Milý vzkaz, stížnost či otázku piš na
nicole@stylishwhiterabbit.com